Artan

145,20 10 13:09
156,20 10 13:09
9,83 9.96 13:10
40,66 9.95 13:09
38,70 9.94 13:10
Artan Hisseler

Azalan

14,64 -9.96 13:10
31,66 -7.97 13:10
28,96 -6.58 13:10
27,38 -6.55 13:09
68,96 -4.99 13:10
Azalan Hisseler

İşlem

6.221.897.208,75 13:10
5.342.817.411,30 13:10
3.853.458.765,10 13:10
3.467.242.717,35 13:10
3.462.797.186,47 13:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1700 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dowes

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Her kredinin "sadece %7'si değil" kefil olunan. Tüm kredilerden batacak olan tutarların ilk %7'si... Yani benim 1 milyon kredim yarın batarsa devlet tamamını ödeyecek. Bankalar "ben yakalanmam. batan kredilerim de ilk %7'ye girer" diye düşünebilir. KGF kefaleti zaten "ek bir kefalet". Bankalar zaten verecekleri kredilerde ek garanti almış oluyorlar.
    üstad, o açıklamadan benim anladığım- batacak ilk %7 krediye kefilim gerisine karışmam değil.. bu verilecek kredilerde batsa batsa en fazla %7 batar, verdiğim kefalet gereği o %7 max batağı ödesem bana (yani kamu maliyesine) zararı en fazla şu kadar olur, o da genel bütçe dinamiklerini bozmaz' şeklinde idi..

ilk %7'ye kefilim, gerisine karışmam şeklinde bir kefalet olamaz bence, papaz kaçtı mı oynuyoruz ??

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    üstad, o açıklamadan benim anladığım- batacak ilk %7 krediye kefilim gerisine karışmam değil.. bu verilecek kredilerde batsa batsa en fazla %7 batar, verdiğim kefalet gereği o %7 max batağı ödesem bana (yani kamu maliyesine) zararı en fazla şu kadar olur, o da genel bütçe dinamiklerini bozmaz' şeklinde idi..

ilk %7'ye kefilim, gerisine karışmam şeklinde bir kefalet olamaz bence, papaz kaçtı mı oynuyoruz ??
    Sn Karakemal

ilk %7 ifadesi daha mutlak ve kesin bir tanım içeriyor. Zira devlet ben sadece 250 milyar liralık kefaletten maksimum %7 lik batan kısmını öderim diyor. Bu ifade mantıksal olarak ilk batan %7 yi öderim demek şöyleki; (burada ilk ifadesini zamansal değerlendirmekten ziyade, banka tüm KGF dışı teminatları bozdurduktan sonra yinede açık kalmışsa o bölüm ilk olarak nitelendirilebilir.)

Toplam KGF kredisi 250 milyar TL olsun

A bankası 50 milyar TL kullandırmışsa A bankası 3.5 milyar TL batık yaratırsa devletten bu rakamın tamamını alacak, örneğin 5.5 milyar TL batırırsa yine 3.5 milyar TL alacak kalanını ,yani 2 milyarını kendi zararına yazacak

B bankası 10 milyar TL kullandırmışsa B bankası 700 milyon TL batık yaratırsa devletten bu rakamın tamamını alacak , örneğin 2 milyar TL batırırsa yine 700 milyon TL alacak kalanını yani 1.30 milyar TL yi kendi zararına yazacak.

Burada bankalar anladığım kadarıyla şu anda kuvvetli teminatlar ile elde ettikleri %3 batık oranını teminatları kendi hesapladıkları bir risk modeline göre batığı %7+%3 e çekecek şekilde gevşetecekler. Bunu hesaplamak kolay bir işmi onu bilemiyorum. Ama bankacılar sonuçta akıllı insanlar bir orta yol bulacaklardır.

Burada zurnanın zırt dediği yer bence bu %7+%3 lük risk genleştirme modelinde kamu bankalarının model üzerinde daha gevşek bir çarpan kullanma riskleri. Bu risk işte zurnanın zırt dediği yer. Belirli bir süre sonra bu zurna çalmaya başlayacak bizde nasıl çaldığını duyup ona göre dans edeceğiz. Artık halay mı çekeriz, horon mu teperiz , tepiniriz, o zurnadan çıkacak sese bağlı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

Bilemiyorum. Ben böyle yorumladım.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •