Bir de bunu aslında önemli bir avantajı var.....
4 tane 1000 TL bile değil....
Gidin bir bankaya bende 1000 TL -2000 TL var vadeli yatıracağım de güler-gülmez belki...ama ..verdiği faiz komik olur...Ama bu fon sana %24.59 veriyor...Br de deseniz ben 250 TL sini 3 gün sonra faizi ile alacağım ama kalanların faizi bozulmasın....suratına bakmaz..Ama bu fonda var bu... 50 bin götür yine vermez bugünlerde bu faizi....Bu çok iyi...
Yazın Arsa... Kışın Borsa
Aynen Çok Oynak Olmadığı Sürece Güzel Başlayalım Bakalım Tefasta Aylık 2,05 Olan İSTANBUL PORTFÖY PARA PİYASASI FONU Var Bunu Alan Oldu mu? Aracı Kurumdan Alıyoruz Sanırım
Hafta Sonu Nasıl Yapıyoruz Mevduat Gibi 3 Gün Mü Yoksa Yine Günlük Al Sat mı?
Birde dikkatimi çeken 8 ocakta bir oynama olmuş tavan yapmış 9 ocakta düşmüş, yani 8 ocakta pahalıdan aldık 9 ocakta ucuzdan sattık zarar olmuyor mu ?
Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir
cuma günü aldığınız zaman 3 günlük işler...pzt satarsanız üçgünlük kazanırsınız...
8 ocakta aldın...fiyat 225.074697
9 ocakta sattın fiyat 225.219222 bu fonda hiç bir zaman zarar olmaz
cuma günü aldınız cumartesi veya pazar sattınız ..cuma günü aldığınız fiyattan satarsınız yine zarar olmaz...
cumartesi aldınız pzt fiyatından alırsınız pazar günü satarsanız zarar edersiniz..pzt satarsanız cumartesi aldığınız fiyattan satarsınız kar da olmaz zarar da... kısacası cumartesi ve pazar günleri almayacaksınız...cuma almaya bakın..alamadıysanız nakitiniz dursun pzt alırsınız...
tüm tatil günleri geçerli tatil günleri almayın....nakit dursun daha iyi...
yaptığım tabloda sarı boyalı günler pzt günleridir...bir önceki sıra ile arasında 3 gün vardır....
TEFAS'ta islem goren fonlar icin 13:30'a kadar alım veya satım emri girmeniz gerekir. Ayni gunde hesabinizda olmasi icin. En azindan benim araci kurumda öyle. Evet fon fiyati belirleyici kar veya zarar olusmasinda. Bu sene Agustos ayinda is bankasi para piyasasi fonuda 1 gun zarar ettirmistir. Buda fon iceriginde ozel sektor bonosu olmasindan sanirim. Fonu aldiktan sonra al sat yapmaniza gerek yok bu arada. Eger al sat yaparsaniz her gun stopaj dusecegi icin hesabinizda nakit yoksa ayni miktarda fon tekrar alamayabilirsiniz. Ihtiyaciniz olan kadar satarsaniz fonu getirsinden o kadar uzun sure yararlanirsiniz. Hafta sonlari TEFAS fonu satamazsiniz sadece satim emri verebilirsiniz pazartesi gunu hesaba gecer fakat bankanin kendi bunyesinden aldiginiz fonu ihtiyaciniz olmasi durumunda satabilirsiniz hemen hesabiniza gecer.
Yer İmleri