Teşekkürler sn GE90..şimdi resim biraz daha netleşti kafamda..
Aslında global ekonomideki gidişat geçen haftalardaki FED in yalpalamasından belliymiş..
Aşağıdaki yazıda yeni bir momentum oluşturulamazsa resesyonun kapıda olduğundan bahsediliyor..
https://uk.reuters.com/article/uk-gl...-idUKKCN1PA1R7
Yine yazıda politikacıların resesyondan kaçınmak için iki seçenekleri olduğundan bahsedilmiş:
Birinci şıkkın yani faiz indirimlerine başlanmasının şimdilik bence mümkünatı yok..sanırım bilanço küçültmenin konuşulmasının sebeplerinden biriside bu..ikinci şıktaki ABD-ÇİN ticaret anlaşmasına varılması ise zor bir konu..Anlaşma ABD nin verdiği 400 milyar dolarcıkIf policymakers want to avoid a recession, they have two principal options:
(a) cut U.S. interest rates to ease global financial conditions; or
(b) conclude a trade agreement between China and the United States to ease trade tensions and boost business confidence.
But unless policymakers intervene with one of these alternatives, the global economy’s momentum will continue to slacken and push it towards recession.dış ticaret açığını ya Trump görmezlikten gelirse(taviz verirse) yada ÇİN kendi sistemini değiştirirse sağlanabilir..biraz zor gözüküyor ama belli olmaz tabiki..
Bu arada bu bahsedilen resesyon öyle yavaş yavaş ''ben geliyorum'' tedbirinizi alın diyerek gelmez..
Büyük ihtimal finansal bir çalkantıyla gelir, belirtelim..YTD..
Yer İmleri