Soğan bu iktidarın kabusu olacak. Ağustos 15 e kadar soğanda fiyat yukarı. Nisan 20 gibi çıkan yazlık soğan ekim alanı Adana hatay sular altında rekolte düşecek. Hayat pahalandıkça zatı alilerinin yönetimi sorgulanıyor. İthal çare değil patateste yükselişte. Temel gıdalar sıkıntı. Birde soğan değil suvan patates değil pate anadolu şivesi.
biz küçükkeneyken. annem bize hep suvan aşı ve patetis yemeği yapardı, nerde şimdi yapıcan ancak etli yemekler yiyebiliyoruz![]()
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Derdim büyük, Sizin tespitinizi doğrulamak için yazıyorum. Bu pazar günü 140 kişilik Kat malikleri genel kurulunda ; yöneticiye 3 bin tl, denetçilere ( 3 kişi ) ayda 250 tl. teklifi geldiğinde, ben divan başkanından söz alarak '' Sayın komşularım, bu binada bahçe yok, havuz yok. Kuru bir blokta yöneticiye 3 bin tl. çok fazla. Rant büyük kavga büyük. Ben 5 kuruş istemiyorum ve her gün burada bulunacağım, yeter bu soyguna son verelim. Denetçilere para vermeyelim. Gönüllü 2-3 komşu denetlesin '' dediğim halde oylama yapıldı ve 3 bin maaş isteyen kişi yönetici seçildi. Bana sadece 12 oy verildi. Demek ki , deveye diken insana seven yaranıyormuş.
Umutabi nin dediği gibi helak omak için can atan bir toplum olduk. Olan bize de oluyor bu gerzekler yüzünden.
Aslında benim yazı yanlış anlamaya mahalde vermesin
Özel uni bence çok fena is değil
90 larda yoktu
Zengin Türklerin amerikada okuyan çocukları orda resmen koloni kurmuşlardı
Şimdi bunda ne var dememeli
Ana baba evlat ziyaretine gidince
Ordaki tatlı yaşamın tadını aldı ve ev aldı baktı hayat tatlı
Parayi da götürdü
Aslen içi boşta olsa özel uni en azından dışa para kaçırmama namına yeğdir
Gerci nerden nire geldik
Abi benim fikirlere fazla itibar etmeyin siz genede
Ben gelişim için eğitim ama onun içinde doğru eğitim taraftariyim
Mesela herkes der biz inşaatta iyiyiz Hayır efenim inşaat temel üstü on yirmi kat bina demekmidir. Öyle demekse evet ama demekle olmuyo o iş işte. iyiyse köprü tünel bunnari da kendin yapican
Mesela köprü tünel bunnari inşaat Müh yapmaz
Esasta bunnarin mimari jeoloji Jeofizik jeodezidir
Tümünde iyi olucan...
Erdoğan: Faiz ve enflasyon düşmüş ama markette hala sebze meyve fiyatı düşmüyor.
Sn. Erdoğan gerçekten de enflasyon düşünce fiyatların düşeceğini düşünüyor olabilir mi?
Enflasyon düşerse fiyatlardaki artış hızı düşmüyor muydu?!?!?!?!
Enflasyon hala %20'ler civarında, yani fiyatlar geçen aylardaki gibi yıllık ortalama %25'lerde değil %20'ler seviyesinde artacak. Ama bu seviyelerden yine artmaya devam edecek, yani düşmeyecek!!
(Eksi enflasyon için sözüm meclisten dışarı)
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri