Sayfa 108/232 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208 ... SonSon
Arama sonucu : 1850 madde; 857 - 864 arası.

Konu: XU100'de Anatrendler

1. Dışsal kaynaklı anomaliyi gördüm fakat Dow düzeltmesini bekledim ki oda gelmedi. Bu uzun bir maraton. Ağlamayı bırakıp ileri bakmak lazım. Adamın biri ateşi buldum demiş, diğeri de barutu. Üçüncü kişi de azıcık birbirinize yanaşın ben de atasözünü bulucam demiş. Ben bunun acısını çıkartırım
    --

2. Toplumumuzun olmazsa olması sosyal hayatımızın belkemiği futbol yorumcularının dahiyane zekasını bize gösteren ünlü bir deyişleri vardır. Bu 3 ihtimalli bir maç derler. Bizimkisi de o hesap. Şu an 3 görüş var.

1. görüşe göre tarihsel trend bitti. Bundan sonra hep aşağı.
    2 görüşe göre endeks dibini buldu trend başladı. 2-3 sene sonra balon patlayana kadar yükselişe devam.
    3. görüşe göreyse 80000 civarı bir dip daha yapıp sonra trend başlayacak.
    --

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    zirveden aşağı 5 dalgalık devasa bir itki var bence....bu itki ya bir genişleyen yassının C dalgası idi.o zaman DİP 84.654 lerde AĞUSTOS ta tamamlandı...oradan ilk zıplama 1 ardından aylarca süren düzeltme ve 3 ocak 2019 dibi 2 ve şu an ilerleyen dalga 3.i olmalı...diğer ihtimal ise şu an bir C dalgası tamamlanmak üzere ve yeni DİP gelecek ve son ihtimal ise zirveden başlayan 5 dalgalık itki tarihi düzeltmenin ilk ayağı idi...bu yükseliş bitince nerede kalmıştık deyip gömecekler...durumlar karışık...

Tuncer Şengöz bu son yükselişi C olarak etiketleyecek görünüyor yani yeni DİP beklentisinde o da anladığım kadarıyla...01.10.2018 tepesine A diyor 03.01.2019 dibine B ve oradan başlayan yükselişe C diyor...sonra hepsine kocaman bir büyük B veya 2 yapıştıracak sanırım ve aşağı C veya 3 bekleyecek gibi...

Alıntı Originally Posted by DEVİR Yazıyı Oku
    Toplumumuzun olmazsa olması sosyal hayatımızın belkemiği futbol yorumcularının dahiyane zekasını bize gösteren ünlü bir deyişleri vardır. Bu 3 ihtimalli bir maç derler. Bizimkisi de o hesap. Şu an 3 görüş var.

1. görüşe göre tarihsel trend bitti. Bundan sonra hep aşağı.
    2 görüşe göre endeks dibini buldu trend başladı. 2-3 sene sonra balon patlayana kadar yükselişe devam.
    3. görüşe göreyse 80000 civarı bir dip daha yapıp sonra trend başlayacak.
    --

4. Esasen bu 3 alternatifin ortak noktası dalga teorisinin tarihsel ölçekli yorumunun içine giriyor. Yani önümüzde uzun yıllar yok. Yolun sonuna geldik. Ama biz EWP'den majör trendleri de bilmesini istiyoruz çünkü bunu defalarca yaptı. Bu da normaldir çünkü tarihsel ölçekle insanın spekülasyon ömrü örtüşmüyor. Bize önümüzdeki 2-3 sene lazım. Beklentinin büyük olması aslında bundan da fazlasını yapabiliyor olması. Milimetrik olmasa da yaklaşık doğru tahmin ettiği 121000 dönüşü bunun dahi bir alt ölçeğiydi. Yani bir anatrend kırılımı dahi değildi. Bunu dahi bilen bir modelin geçmişte defalarca bildiği anatrend dönüşünü görememesi çok zor. Yani bu 3 görüşten hangisinin dağru olduğu EWP için çerez olmalı.
    --

5. 2016'da sonlanan üçgenin ardından 4-5 yıllık son bir çıkış dalgası benim ana perspektifim oldu. Arada bir tane düzeltme olacaktı ki o da geldi. Dolayısıyla 84000'den başlayan dalga son anatrendin ikinci bacağı yani kapanış trendi olmalı. Olaya sade bakarsak böyle. Ancak detaya girdiğimizde durum değişiyor ve karmaşıklaşıyor. Geçtiğimiz yıla kadar herşey daha kolaydı. 250 yıldır yürüyen devasa bir makinanın paleti ne zaman atacak diye tartışıyoruz. Atacağı belli. Şimdi mi 100 metre sonra mı 500 metre sonra mı ?

Dalga teorisi bana sanki şöyle diyormuş gibi geliyor. Sizi buraya kadar getirdim. Yolun kalanına eşeklerle devam edin.
    --

6. 1.görüş benim için hep ihtimal dışıydı. 2018'in ikinci yarısı itibariyle senet bazında baktığımda şüphelerim oluştu. Şu anda da en düşük olasılığı veriyorum. Bana göre balonun hala şişecek yeri var.
    2. görüş benim ana perspektifime uyuyor. Dipten çıkış 3 dalga mıydı 5 dalga mıydı fazla kurcalamazsam bu seçeneği işaretlemem gerekiyor. İlk düzeltmede al, 200 küsür endekste sat. Basit.

Fakat ben yine de 3. görüşe yakınım. Kanımca bir düşüş daha var.
    --

7. Dünyadaki ilk sıralara yerleşmiş faiz oranı ve devasa enflasyon bana büyük resimde her yükselişin saman alevi gibi olacağını söylüyor..
    Yatırım yapmadan yukarıya gidecek bir trend olamaz.Şirketler arka arkaya dolardan yedikleri zararı telafi etmek için bedelli açıklıyor..
    Düşüş biz istediğimiz için değil bu verilerle kaçınılmaz olduğu için gerçekle*ecek..
    Şimdiki rüya halının altına atılan tozlardan kaynaklanıyor...ytd..

LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. 3 haftadır arkasında milyon tane gap bırakarak süren bu soluksuz çıkıştan nasıl bir sonuç çıkarmalıyız ? Bu hızda gidecek biz de son anatrendin arkasından mı bakacağız ?

Bence trendler böyle başlamaz. Kargocu gibi bir yerlere yetişmeye çalışıyor gibi bir hali var.
    Diğer bir sonuç ise hareketin global olduğu gerçeği. Gezegenin tüm borsaları yılbaşından bu yana ralli modunda gidiyor. MSCI-EM bizden az yükselmedi %15'e yakın prim yaptı.

Sürekli piyasanın içine olanların, temelden teknikten az çok anlayan herkesin şüphesi aynı. Acaba 2013'de Bernanke'nin başlattığını 2018'de Powell bitirdi mi ? Bernankeninkini yıllar sonra idrak ettik. Powell'ı da yıllar sonra anlayıp koca bir çıkışı kaçırır mıyız ?
    --

Sayfa 108/232 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •