Sayfa 301/1230 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401801 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,401 - 2,408 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Geçen yıl TL bazlı bir takım maliyetleri sabit kalan (işçi ücreti-kira vs gibi) ihracat yapan (otomotiv-beyaz eşya vs) firmalar döviz kuru yükselince iç pazardaki daralmayı ihracat dolayısıyla az hasarla atlatabildiler. Bu yıl ise ikinci ayın ortalarına yaklaştık, kur seviyesi geçen yılın ikinci yarısına göre nispeten düşük seyrediyor buna karşın girdilerin bir kısmı arttı (ücret-kira). Hammadde fiyatlarındaki değişimi dikkate almıyorum satışlar içerisinde oranını sabit varsayıyorum. İç piyasada aman aman bir gelişme 1,5 aylık dönemde pek görünmüyor. Dolayısıyla bu firmalar için ilk çeyreğin pek de parlak geçtiğini söyleyemiyorum. Konjoktür analizi cauti üstad için önemli olduğundan başta kendisi olmak üzere forum ahalisi ne düşünür bu konuda.

2.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    EREGL Konsolide 2018/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 5.844.721.000 Yıllık Değ % : 50

Ana Ortaklık Payları: 5.597.990.000 Yıllık Değ % : 49
    Allah bereket versin..

F/K'sı 5.37, küçük kardeşi ISDMR'de biraz daha düşük.

Cevabını aradığımız sonu; gelecek sene satış geliri ne kadar artar ve kar marjı korunabilir mi?

3.  Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Geçen yıl TL bazlı bir takım maliyetleri sabit kalan (işçi ücreti-kira vs gibi) ihracat yapan (otomotiv-beyaz eşya vs) firmalar döviz kuru yükselince iç pazardaki daralmayı ihracat dolayısıyla az hasarla atlatabildiler. Bu yıl ise ikinci ayın ortalarına yaklaştık, kur seviyesi geçen yılın ikinci yarısına göre nispeten düşük seyrediyor buna karşın girdilerin bir kısmı arttı (ücret-kira). Hammadde fiyatlarındaki değişimi dikkate almıyorum satışlar içerisinde oranını sabit varsayıyorum. İç piyasada aman aman bir gelişme 1,5 aylık dönemde pek görünmüyor. Dolayısıyla bu firmalar için ilk çeyreğin pek de parlak geçtiğini söyleyemiyorum. Konjoktür analizi cauti üstad için önemli olduğundan başta kendisi olmak üzere forum ahalisi ne düşünür bu konuda.
    aynen ben de senin gibi düşünüyorum...özellikle yılın ilk yarısı 2018 i az hasarla atlatan ihracatçı firmalar için zor geçecek...başta ab olmak üzere tüm dünya yavaşlıyor...bunun ihracat kanallarında zorluklara sebep olması kaçınılmaz.

bu projeksiyon ile 2019 eylül e kadar borsa 105 binin üzerine kalıcı çıkamaz görüşünü paylaşmıştım 4-5 ay önce (85-105 bin geniş bant...90-100 bin dar bant)...bu süreçte borsamız bezdirici bir yatay trend ile ağırlıklı olarak 95-105 bandından dalgalanabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Allah bereket versin..

F/K'sı 5.37, küçük kardeşi ISDMR'de biraz daha düşük.

Cevabını aradığımız sonu; gelecek sene satış geliri ne kadar artar ve kar marjı korunabilir mi?
    1 milyon dolarlık soru bu işte... bence marjları koruyamaz...yoksa bu fiyatlar çok ucuz...global yavaşlamadan en çok etkilenecek firmalardan biri.

yoksa bu fiyat çok uygun sayılır...eğer kısa sürede 10 tl üzerine atamazsa, piyasada böyle düşünüyor demektir.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    1 milyon dolarlık soru bu işte... bence marjları koruyamaz...yoksa bu fiyatlar çok ucuz...global yavaşlamadan en çok etkilenecek firmalardan biri.

yoksa bu fiyat çok uygun sayılır...eğer kısa sürede 10 tl üzerine atamazsa, piyasada böyle düşünüyor demektir.
    Son çeyrekteki satış gelirini yıllıklandırıp, son 20 çeyrekteki kar marjı ortalamasını 5% aşağı çekerek 2019 karını bir hesaplayayım bakalım. Karşıma ne çıkacak, o kar ile F/K'sı ne olacak..

6.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Son çeyrekteki satış gelirini yıllıklandırıp, son 20 çeyrekteki kar marjı ortalamasını 5% aşağı çekerek 2019 karını bir hesaplayayım bakalım. Karşıma ne çıkacak, o kar ile F/K'sı ne olacak..
    Miriel, yapacağın hesabın benzerini tuncay turşucu bugün kendisi söyledi.
    Tuncay tursucunun hesabında devamlı revizyonlar olur..
    Bakalım bu tahmini ne zaman revize edecek..

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    1 lot ereğlim yok..ama ülke adına çok sevindim..maşallah ne kar yapmış, gurur duydum.
    Benim de 1 lot Ereğlim yok ama....... Ereğlinin katkısıyla çok güzel bir kar payı alacağım....
    Yazın Arsa... Kışın Borsa

8. Blogda Sasa'yla ilgili twitterdaki arkadaşların hazırlamış olduğu yatırım çalışmasını paylaştım.

Özellikle Sasa'yla ilgilenen herkesin incelemesi gerektiğini düşünüyorum.

http://uzunvadeyatirim.blogspot.com/...l-analizi.html

Sayfa 301/1230 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401801 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •