Sayfa 363/682 İlkİlk ... 263313353361362363364365373413463 ... SonSon
Arama sonucu : 5454 madde; 2,897 - 2,904 arası.

Konu: ISBTR - İş Bankası B

1.  Alıntı Originally Posted by deepdark7913 Yazıyı Oku
    Garanti zararina vermis yersn tabii
    Garantiden dün alan değil belki onceden alan birisi satmış olamaz mı?
    Yazılarımın tamamı (SPK) Sermaye Piyasası Kanunu md 101, md 103, md 104, md 106, md 107, md 110 ilgili maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı içerisinde değerlendirilemez yatırım tavsiyesi içermez yatırım tavsiye niteliği taşımadığından Yatırımcı profilinize uymayabilir. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

2. Banka çalışanlarının üyesi bulunduğu Türkiye iş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun geçici 20. Maddesine göre kurulmuştur. Resmi bir tüzel kişilik olan Sandık, hak kazanmış tüm çalışanlara emeklilik ve emeklilik sonrası faydalar sağlamaktadır. "Üçüncü Bölüm XVII.2" notunda da belirtildiği üzere, Bankalar Sosyal Sigortalar Kanunu kapsamında kurulmuş sandıklarını, Sosyal Güvenlik Kurumuna devredecek olup, söz konusu devir tarihinin belirlenmesi konusunda

"Bakanlar Kurulu" yetkisi, 9 Temmuz 2018 tarih ve 30473 sayılı mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamesinde "Cumhurbaşkanı" yetkilidir şeklinde değiştirilmiştir. Banka, ilgili kanunun devredilebilir ve devredilemez sosyal fayda ve ödemelere uygun olarak 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla hazırlanan teknik bilanço raporuna istinaden fiili ve teknik açık tutarı kadar karşılık ayırmış bulunmaktadır.

Emekli Sandığı yükümlülüklerinin değerlemesi; devredilebilir sosyal yardımlara, iskonto oranlarına, maaş artışlarına, demografik varsayımlara, enflasyon oranı tahminlerine ve bireysel emeklilik planlarındaki herhangi bir değişikliğin etkisine dair uygun varsayımların belirlenmesine yönelik bir muhakeme gerektirmektedir. Banka yönetimi, bu varsayımların değerlendirilmesi sürecinde, aktüer desteği almaktadır.

Devir yükümlülükleri hesaplamasında kullanılan varsayım ve tahminler ve bu varsayımlardaki olası değişikliklerin etkileriyle birlikte devir tarihine ilişkin belirsizlik ve teknik faiz oranının Kanun ile belirlenmiş olmasının etkileri dikkate alınarak, bu konu kilit denetim konusu olarak değerlendirilmiştir

3.  Alıntı Originally Posted by kwon3 Yazıyı Oku
    İsbankasi hariç imtiyazlı senedi piyasa da olan banka varmı arkadaşlar... Kurucu hisse yok bildiğim.. Peki işbank neden böyle bir yol izlemişki.. Bu hisseleri çok rahat piyasadan toplayıp kaldıramazmıydı.. Değersiz gördüklerinden mı acaba...
    Kurucu ve imtiyazli hisseler halka açık olduğu için degersizlestirmek için elinden geleni yaptılar birde chp payı var chp kendi alamadığı için onların da hazineye düşünmediklerinden pek müdahale etmedi isbank kurucu paylar halka açık ve hazine payı olmasaydı istediği temettuyu verirdi

4. Eger yanlis anlamiyorsam iş bankasinin %40ı olan munzam sandik vakfi Cumhurbaskani nin belirleyecegi bir tarihte sosyal guvenlik kurumuna gecmesi anlamina geliyor. Bu %28,09 luk orana sahip CHP haberinden daha onemli haber bence yanlis anlamadiysam tabii ki

5. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/738897

Gönderim Tarihi
    08.02.2019 18:54:17
    Bildirim Tipi FR
    Yıl 2018
    Periyot Yıllık

Finansal Rapor
    .
    .
    .
    Emeklilik Haklarından Doğan Yükümlülükler

Banka çalışanlarının üyesi bulunduğu Türkiye iş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun geçici 20. Maddesine göre kurulmuştur. Resmi bir tüzel kişilik olan Sandık, hak kazanmış tüm çalışanlara emeklilik ve emeklilik sonrası faydalar sağlamaktadır. "Üçüncü Bölüm XVII.2" notunda da belirtildiği üzere, Bankalar Sosyal Sigortalar Kanunu kapsamında kurulmuş sandıklarını, Sosyal Güvenlik Kurumuna devredecek olup, söz konusu devir tarihinin belirlenmesi konusunda

"Bakanlar Kurulu" yetkisi, 9 Temmuz 2018 tarih ve 30473 sayılı mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamesinde "Cumhurbaşkanı" yetkilidir şeklinde değiştirilmiştir. Banka, ilgili kanunun devredilebilir ve devredilemez sosyal fayda ve ödemelere uygun olarak 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla hazırlanan teknik bilanço raporuna istinaden fiili ve teknik açık tutarı kadar karşılık ayırmış bulunmaktadır.

Emekli Sandığı yükümlülüklerinin değerlemesi; devredilebilir sosyal yardımlara, iskonto oranlarına, maaş artışlarına, demografik varsayımlara, enflasyon oranı tahminlerine ve bireysel emeklilik planlarındaki herhangi bir değişikliğin etkisine dair uygun varsayımların belirlenmesine yönelik bir muhakeme gerektirmektedir. Banka yönetimi, bu varsayımların değerlendirilmesi sürecinde, aktüer desteği almaktadır.

Devir yükümlülükleri hesaplamasında kullanılan varsayım ve tahminler ve bu varsayımlardaki olası değişikliklerin etkileriyle birlikte devir tarihine ilişkin belirsizlik ve teknik faiz oranının Kanun ile belirlenmiş olmasının etkileri dikkate alınarak, bu konu kilit denetim konusu olarak değerlendirilmiştir.

Dönem içinde emeklilik yükümlülükleri ile çalışanların sosyal yardım planlarına ilişkin ve çalışanlara sağlanan faydaların hesaplanmasında değişikliğe yol açabilecek yönetmelik ve düzenlemelerde önemli değişiklikler olup olmadığı değerlendirilmiştir. Aktüeryal varsayımların uygunluğunu ve harici aktüer tarafından yapılan hesaplamaları değerlendirmek için Kuruluşumuzla aynı denetim ağına bağlı olan bir başka Kuruluşun aktüer denetçisinden destek alınmıştır.

Bununla birlikle; Sandık için hesaplanan fiili ve teknik açığa ilişkin ayrılan karşılıkların ve ayrıca önemli varsayımlara ilişkin dipnotların doğruluğu ve yeterliliği değerlendirilmiştir.

6. İş bankası munzam sandığımı iş bankası emekli sandığımı bahsedilen?

İş bankası emeklilerinin maaş aldığı iki yer var.

Gereksiz telaş yapmış olmayalım?
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

7. . Banka, ilgili kanunun devredilebilir ve devredilemez sosyal fayda ve ödemelere uygun olarak 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla hazırlanan teknik bilanço raporuna istinaden fiili ve teknik açık tutarı kadar karşılık ayırmış bulunmaktadır."
    Denilmekte hafta sonu satır aralarını okuyup bol bol yorum çıkarırız artık, anlayan uzmanlar açıklasa da bizde gereksiz yorum yapmasak. Geçen seneki raporlar ile karşılaştırmak lazım, orada bahsedilmemişse ve ilk burada bahsediliyorsa o zaman farklı birşeyler in ipucu olabilir, araştıralım bakalım. Bazı yorumcular zaten bundan bahsediyordu. Kesinleşirse buralar şenlenir. YTD
    Yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

8. '' Emeklilik Haklarından Doğan Yükümlülükler

Banka çalışanlarının üyesi bulunduğu Türkiye iş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun geçici 20. Maddesine göre kurulmuştur. Resmi bir tüzel kişilik olan Sandık, hak kazanmış tüm çalışanlara emeklilik ve emeklilik sonrası faydalar sağlamaktadır. "Üçüncü Bölüm XVII.2" notunda da belirtildiği üzere, Bankalar Sosyal Sigortalar Kanunu kapsamında kurulmuş sandıklarını, Sosyal Güvenlik Kurumuna devredecek olup, söz konusu devir tarihinin belirlenmesi konusunda ''
    - - - - - - - - -

Bu ifadede munzam sandıktan bahsetmiyor. İş bankası emekli sandığından bahsediyor.

Bankanın hissedarı olan munzam sandıktır.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 363/682 İlkİlk ... 263313353361362363364365373413463 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •