Sayfa 605/999 İlkİlk ... 105505555595603604605606607615655705 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 4,833 - 4,840 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Fonların alındığı bankanın komisyon oranları çok değişiklik gösteriyor mudur?

Örneğin Garanti Bankasından , garanti portföy'ün 1.para piyasası fonunu alırsak ödenecek toplam komisyon ve yönetim gideri ile

Burgan bank internet şubesi üzerinden Akbank'ın Akportföy 1.para piyasası fonu için toplam komisyon ve yönetim gideri oranı

ciddi bir sapma gösterebilir mi?. Sonuçta Burgan Bank ta TEFAS'ta satışına aracılık ettiği fonlar için kendisi de bir aracılık komisyonu almak istiyordur?

TEFAS fonları için bankaların internet sitelerindeki pazarlama komisyonları standart mı?
    Komisyon alınmıyor genelde yatırım hesabı saklama ücreti isminde hesap işletim ücretine benzer bir ücret gibi belli periyodlarda kesiliyor. Aracı kurumdan işlem yaparsanız belki bunuda ödemezsiniz. Banka yatırım hesabında yapılan işlemlerde belki Aylık 5-10 TL ödersiniz. Yani banka veya yatırım kurumunuza bağlı bu ücret.

2. para piyasası fonunda benim çalıştığım aracı kurumda hangi bankanın hangi para piyasası fonunu alırsan al masraf yok, ama bankalar uyanıklık yapabilir emin değilim (bana sorarsanız fark olmaması gerek ).Mesela bankacınıza gidip başka banka fonu istiyorum dediğinizde belki kendi fonunu satmak için yok der yada masraf çıkarabilir ama olmaması gerek

Ya arkadaslar su ingin veri sizdirmasini arastirdim da edindigim bilgiler su yonde
    Eger bir kisinin verisi o listede varsa diger bankalardaki hesaplari da tehlikede gibi birsey cikiyor. Benmi yanlis anladim acaba

Su linke bakarmisiniz. Yazan kisi avukat

https://mobile.twitter.com/avhsturan

4.  Alıntı Originally Posted by mevduat Yazıyı Oku
    para piyasası fonunda benim çalıştığım aracı kurumda hangi bankanın hangi para piyasası fonunu alırsan al masraf yok, ama bankalar uyanıklık yapabilir emin değilim (bana sorarsanız fark olmaması gerek ).Mesela bankacınıza gidip başka banka fonu istiyorum dediğinizde belki kendi fonunu satmak için yok der yada masraf çıkarabilir ama olmaması gerek
    Aracı kurumlar masraf çıkarmaz genelde. Ama tüm Portföy yönetim şirketleriyle anlaşmalı olan bu kurumu merak ettim. Sakıncası yoksa kurum ismi paylaşabilir misiniz?

Alıntı Originally Posted by mevduat Yazıyı Oku
    tüm fonlar heryerden bankalar ve aracı kurumlardan alınıyor
    net mi brüt mü nün cevabı ise net. örnek hesap yaptım oradaki rakamlar hesabınıza yatıyor.yıllık bakım falan diye masrafta yok
     Alıntı Originally Posted by mevduat Yazıyı Oku
    mesela ben 20 bintl global para piyasası fonu aldım cuma günü, ptesi 38 tl hesabıma yattı
    net değil......Satarken kazancınızdan %10 stopaj kesilir....
    Yazın Arsa... Kışın Borsa

Günlük fon getirisini (aylik> 32gun )mk çevirmek icin Excel de hamgi formülü kullanabiliriz bilen arkadaş yazarsa kendimiz hergun hesaplariz

7.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Aracı kurumlar masraf çıkarmaz genelde. Ama tüm Portföy yönetim şirketleriyle anlaşmalı olan bu kurumu merak ettim. Sakıncası yoksa kurum ismi paylaşabilir misiniz?
    global menkul değerler

8.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Günlük fon getirisini (aylik> 32gun )mk çevirmek icin Excel de hamgi formülü kullanabiliriz bilen arkadaş yazarsa kendimiz hergun hesaplariz
    Hocam

MK x 0.85 = Fon Getirisi x 0.90

Sayfa 605/999 İlkİlk ... 105505555595603604605606607615655705 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •