Sayfa 35/172 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 273 - 280 arası.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaşımlı (Şeffaf)

sn matador, yazılım bilgim zayıf diyorsunuz, lakin anlık emir göndermeyi nasıl becerdiniz? ben başaramadığım için viop ilgim çok sınırlı sürüyor. zira kapanışlarla gönderilen emir için belli pozu geçmek kaymaları artırıyor. bu nedenle viop benim için hobinin ötesine geçemiyor.

2. sn. şef idealden destek alırsanız yardımcı olacaklardır. bende onlardan bi şablon alıp üzerine geliştirdim

3.  Alıntı Originally Posted by matador38 Yazıyı Oku
    1- kesinlikle spot grafiğe göre kod yazılmalı ama emir vadeliye yollanmalı
    böylece sadece spotun açık olduğu saatlerde emir yollayacaktır. zaten diğer dakikalarda vadeli sığlaşıyor.
    2- hangi periyot faydalı bilmiyorum ama ben günlük periyotta anlık işlem yaptırıyorum. kapanış beklemeyen yani.
    viop30 da güvendiğim bir sistemi seçip vadelilerde 5-6 ay test yaptım. hangi hisselerde daha verimli bunu belirleyip o hisselere kademeli giriyorım. getirilerini fiyatına göre yüzdesel hesaplıyorum. yani viop30 da 6500 puan %5, aynı oran fiyatı 15 tl olan bir hisse için 0.75 puan.
    viop30 da son 3 yılki canlı işlem istatistiğimde 24bin olan maxdd varsa bu %20 demek. 15 tl olan hisse içinde yaklaşık 3 puan maxdd olacağını varsayıyorum. ama her ihtimale karşı fiyatın %30 u maxdd kabul ediyorum. canlı bar işlem yaptığımdan geçmiş test mümkün değil. bende yaklaşık böyle bir yöntemle ŞİMDİLİK risk ayarlıyorum. ilerde veri biriktikçe dahada netleşir.
    3- 14.00 dan 1 lot thyao alırsan 14.20 den satarsan 20 Tl kazanırsın. bu işlem için 240tl civarı teminat bulundurur ve 0.28krş komisyon ödersin
    4- kademeler 25 tl ye kadar 0.01 ilerliyor diye biliyorum. 5tl nin altındaki hisselerde 1 kademe oynaklığı daha fazla olduğundan ya sistem yüzdelerini ona göre ayarlıycan yada kullanmıycan. ben krdmr ve ekgyo bu yüzden robot çalıştırmıyorum.
    5- sn şef. benim bildiğim 2 ayrı robot gerek ama yazışım bilgim zayıf biraz
    şu hesaplama konusunu daha iyi anlayalım.

1 lotu ortalama 1000 TL den baz allalım endeks 100,000 için.

10 lotla 6500 puan kazanırsam 6500 TL kazanıyorum buda %65 olarak hesaba yansır. endeks %6,5 gitmiştir.

sermayenın 3 de birine göre hesaplayalım.

30,000 TL param var ve 10 lot alırsam (%6,5) 6500 puanda 6500 TL kar ederim. buda %21 e denk gelır.

Şimdi aynı hesabı THYAO da yapalım.

1 lot 240 TL diyorsak

42 lot THYAO alalım 14,00 dan 1,55 TL farkla satmam lazım yani 15,55 TL den satarsam 6500 TL kar ediyorum doğru mu ?

buda THYAO nun %11 yukarı gitmesine tekabul eder.

sermayenın 3 te biriyle hesaplayalım

30,000 TL param var ve 42 lot alırsam (%11) 1,55 TL farkla 6500 TL kar ederim. buda %21 e denk gelir.

Hesaplamamda hata yoksa.

SONUÇ olarak.

VİOP ENDEKS vs VİOP HİSSE olarak bakarsak.

10,000 TL üzerinden hesalayalım

ENDEKS %6,5 gittiğinde karın %65
    THYAO %11 gittiğinde karım %65 oluyor.

Endeks %6,5 giderken THYAO muhtemelen %8 9 gider. Buna bende hem fikirim endeks daha ağır hareket eder aynı durum tersi içinde bence geçerli endeks %3 giderken thyao hiç gitmeyedebiliyor. neyse bunun onemı yok.

Endeks %6,5 giderken endekste elde edecegım kara THYAO nun yetişmesi için %11 hareket etmesi lazım. %11 hareket ediyor olsa dahi karlar eşit çıkıyor.

Hesaplamamda hata yoksa bu durum iki tarafıda eşit yapar bir taraf avantajlı bır taraf avantajsız görünmüyor.

Lot fiyatını mı yanlış söyledin acaba.

Hareket fazla olması sistemlerin işine yarayacaktır. Bu konuda hem fikirim. Fakat kazanç aynı değil. Sanki hisselerin hareketlilik avantajını kaldıraç düşürerek yok etmişler gibi görünüyor. endeks %6,5 giderken kazandıgım parayı thyao %6,5 gittiğindede kazanacagım sanıyordum.

Şimdi mesajını tekrar okudum da dediğin gibi 3 hisse ve bunların hepsi belirli harketler yaptı endeks aynı süre zarfında hareket yapamadı ağırlıga göre mantıklıda muhtemelen hısselerden daha az yapacaktır. Burada bir avantaja sahipsin. Fakat avantajı yok endeks endeksın o az hareketi aslında hissenin %3 üne bedel getiri saglıyor.

endekste %1 kazanırken 1000 TL kazanıyor hisseler %3 %1 %2
    şeklinde hareket edip kar etsende 1000 TL kar ediyormuşsun gibi bir hesap çıktı.

Benim ayrı olarka birde ek düşüncem şu sadece endeksın gidip diğer hisselerin gitmediği zamanlar da olabiliyor. mesela THYAO EREGLİ yerinden kıpırdamıyor BANKALAR endeksı %5 cıkarıyor. BU durumda paranı 3 e bolduysen paranın 3 te 1 ile garandan kar edeceksın sadece onun karıda endeks kadar olacak. 3/1 ını kullandıgın ıcın endeksı geçemeyeceksın. Ha başka bir yerde aradakı farkı kapatacaksın ama bir avantaj ve dezavantaj pek söz konusu degıl gibi.

sende yine fikirlerini söyle hesaplamalarını yaz istersen ortak bır nokta bulmaya calısalım.
    Son düzenleme : erhanacikgoz1; 10-03-2019 saat: 19:14.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. hesabın yaklaşık doğru. sadece endeks kontratını 1150tl hesaplarsan thyde beklenen getiri %11 yerine %9.5 çıkar.
    yani endeks %6.5 yükselirken thy %9.5 yükselmeli. getirideki fark kaldıraçtan kaynaklı bir fark. burda thy sadece bir örnek. işc, garan yada başka bişeyde olabilirdi. bizim için önemli olan volatilite ki bu hisselerde çok daha fazla. birde bizler direk viop%6,5 yaptı thy %9.5 yaptı mantığında olmamalıyız. bizim için önemli olan sistemlerimizin getirisi hangisinde daha fazla? ben sistem getirilerinin hisselerde çok daha fazla olduğunu gördüğüm/inandığım için hisse tarafına ağırlık vermeye başladım.
    örneğin benim sistemim thyde 2018 yılında 20,70 puan getirmiş. Yani yaklaşık %125 (viop puan karşılığı 157bin puan)
    aynı sistemin 2018 viop 30 getirisi 25bin puan. %25 gibi. halkb 9 puan yani %130
    birde ben 3 hisseyi önek vermiştim. benim şu anda 26 hissede testim , 15 hissede canlı işlemim devam ediyor.

5.  Alıntı Originally Posted by matador38 Yazıyı Oku
    hesabın yaklaşık doğru. sadece endeks kontratını 1150tl hesaplarsan thyde beklenen getiri %11 yerine %9.5 çıkar.
    yani endeks %6.5 yükselirken thy %9.5 yükselmeli. getirideki fark kaldıraçtan kaynaklı bir fark. burda thy sadece bir örnek. işc, garan yada başka bişeyde olabilirdi. bizim için önemli olan volatilite ki bu hisselerde çok daha fazla. birde bizler direk viop%6,5 yaptı thy %9.5 yaptı mantığında olmamalıyız. bizim için önemli olan sistemlerimizin getirisi hangisinde daha fazla? ben sistem getirilerinin hisselerde çok daha fazla olduğunu gördüğüm/inandığım için hisse tarafına ağırlık vermeye başladım.
    örneğin benim sistemim thyde 2018 yılında 20,70 puan getirmiş. Yani yaklaşık %125 (viop puan karşılığı 157bin puan)
    aynı sistemin 2018 viop 30 getirisi 25bin puan. %25 gibi. halkb 9 puan yani %130
    birde ben 3 hisseyi önek vermiştim. benim şu anda 26 hissede testim , 15 hissede canlı işlemim devam ediyor.
    Arge amacli denenebilir aslinda bir tanede thyao ya ben hazirlayayim bakalim gercek hesaba baglamadan neler uretecek merak ettim.

Thyao genel hatlariyla baya oynak gorunuyor.

Sende deneyimlerini bu sayfada paylasabilirsin digerlerinede fayda saglariz beraber bende thyao sisteminin resminide atarim.

hisseler uzerine biraz calisayim bakalim
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

Alıntı Originally Posted by matador38 Yazıyı Oku
    hesabın yaklaşık doğru. sadece endeks kontratını 1150tl hesaplarsan thyde beklenen getiri %11 yerine %9.5 çıkar.
    F_GARAN0319 garantinin 3. ayda bitecek vadelisi, bunun geriye doğru grafiği 2018 in tamamını kapsamıyor. halkbankın vadelisi de aynı şekilde. hisselerde hani VIP-X030 gibi eklenerek elde edilmiş bir grafik yok. haliyle halkbankın 2018 de 9bin puan topladığınızı nasıl hesapladınız?

7.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    F_GARAN0319 garantinin 3. ayda bitecek vadelisi, bunun geriye doğru grafiği 2018 in tamamını kapsamıyor. halkbankın vadelisi de aynı şekilde. hisselerde hani VIP-X030 gibi eklenerek elde edilmiş bir grafik yok. haliyle halkbankın 2018 de 9bin puan topladığınızı nasıl hesapladınız?
    Spot grafikte sistemi tasarlayip emri vadeliye gonderiyor.

Belki gercek hesap belkide teorik hesapla hesaplamis olabilir.
    Denemek lazim denemeden konusmayalim birde yeterli sure trade lazim ben bir sistem yaratip sonuclsri detaylandiririm.

Baglamaya deger gorursek belki 1 lot baglayip bakariz

8. sn şef
    aslında mesajlarımda yazıyor ama sanırım dikkanizden kaçtı. sistemler spot grafiğinde. ben canlı işlemleri excele işliyorum. istatistikler ordan

Sayfa 35/172 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •