Sayfa 273/1000 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373773 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,177 - 2,184 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Patatisçi nevşehirliler referandumda % 65 evet vermiş.
    Bu gelişmeden sonra yerel seçimde % 80 bekliyorum.
    Artı olarak köprüye ikinci bir zenci daha isteyeceklerdir.
    Sayın yetkililere arz ederim.
    45-55 arası bir oy ile alır Nevşehiri. Kırsal oyları olmayınca buralara düşüyor ancak ve ancak. Bazı yerel anketler MHP adayının önde olduğunu gösterse de sanmıyorum. Şahsi fikrim zor.

2. Evet en çok ta bu oy veren şehirler için seviniyorum...Karşılığını çok güzel alıyorlar...

Fındıkçı, çaycı, soğancı, patatesçi, domatesçi, hayvancı iller devam etsinler...

3.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Evet en çok ta bu oy veren şehirler için seviniyorum...Karşılığını çok güzel alıyorlar...

Fındıkçı, çaycı, soğancı, patatesçi, domatesçi, hayvancı iller devam etsinler...
    sezen şarkısı gibi olmuş simitçi, kahveci, gazozcu şinanay yavrum..!!

Büyümeye odaklanıp üretimi sınırlamaktan vazgeçilecek mi?

2018'in ilk çeyreğinde %7,2; 2. çeyreğinde %5,2 ve 3. çeyreğinde %1,6 büyüyen Türkiye ekonomisi 4. çeyrekte %3 daraldı ve ekonominin 2018 büyüme karnesi %2,6 oldu.
    4. çeyrekte tarım sektörü toplam katma değeri %0,5, sanayi sektörü %6,4 ve inşaat sektörü %8,7 azaldı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri %0,3 azaldı.

2008 krizinde Fed'in parasal genişlemeye gitmesi ile gelişen ülkelere sermaye girişi arttı ve ülkemizde ise bu sermaye akımları en çok inşaat sektöründe kullanıldı. Sanayi ve tarımın ekonomi içindeki payları %20'lerde olmasına karşın özellikle tarım tarafında reform sayılabilecek adımlar atılmazken 2008-2013 yılları arasında USDTRY kurunun 1,70'li seviyelerde olması yerli üretim zahmetine girmektense ithalatı özendirdi. Büyükten küçüğe birçok kalemde ithalatın tercih edilmesi ile üretim tarafında ciddi gerileme yaşandı. Ayrıca maliye tarafında da büyüme odaklı strateji belirlendiği için cari açıkta oldukça yüksek rakamlar oluştu.

Sonrası bilindiği gibi gerek küresel koşulların değişmesi gerekse ülke özelindeki gelişmelerle büyüme tarafındaki zorluk 3. çeyrekte kendini gösterdi, son çeyrekte ise başarısız darbe girişimi sonrası 3 yılın ardından daralma yaşandı.

İmalat sanayi ve perakendecilik sektöründeki düşüşlerin devam etmesi 2019'ın ilk çeyreğinde de daralma işaretleri veriyor. Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, en kötünün geride kaldığını belirtti, ancak göstergelerdeki zayıflamanın yılın ilk çeyreğinde de sürmesi, iyimserliğimizin azalmasına neden oluyor.

Kurdaki fiyatlamaya baktığımızda;

5,47 direncinin aşılamaması sonrasında kurda yükseliş ivmesi bugün bir miktar azaldı ve fiyatlar haftanın devamında 5,40 altına doğru geri çekilme yaşayabilir. Ancak 5,36 üzerinde tekrar 5,47'ye doğru alımlar devam edebilir. Yükselişlerin ivme kazanması için 5,58 direncinin kırılması gerektiği görüşündeyiz, bu direnç altındaki fiyatlama 5,55-5,25 aralığında devam edebilir. Orta ve uzun vadede yükseliş yönlü beklentimizi koruyoruz.

bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    rakamlarda bi terslik var aklıma geldikçe haftalık koyacağım
    Hocam ne koyarsan koy da, yanına ne olduğunu yaz. Yoksam millet, Ayhan hoca hangi "uyuyan hücre"ye ne mesajı veriyor diye merak ediyor, haklı olarak. Saygılar..
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Hocam ne koyarsan koy da, yanına ne olduğunu yaz. Yoksam millet, Ayhan hoca hangi "uyuyan hücre"ye ne mesajı veriyor diye merak ediyor, haklı olarak. Saygılar..
    benim şüphelerim kayıt altında dursun dedim
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Hoş...Suç damatta da değil aslında...Daha geldiği ne kadar oldu adamın...Zaten geldiğinde bataklığa çoktaaannnn girmiştik...O sadece debelenip duruyor...

Sorun esas baş karar verici de...
    Yalnız sağda solda gördüğüm bu reisciler damattan nefret ediyorlar. 31 Martta olası bir yenilgide bence reislerinin ilk kurbanı o olacak...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8. 11 Mart Pazartesi 15:30 ABD'DE PERAKENDE SATIŞLAR OCAK'TA AYLIK %0,2 ARTTI, BEKLENTİ %0,0

11 Mart Pazartesi 15:27 BOEING HİSSELERİNDE DÜŞÜŞ VADELİ İŞLEMLERDE %10'U BULDU

Sayfa 273/1000 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373773 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •