Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
her türlü sistem için yapılır matador hocam. gün içi kaç kere işlem yaptığı bilgisine ulaşabiliriz sonuçta 1 dk lık veriler mevcut. ben 5 dk lık veriyi kullanıyorum. dedğiniz durum çok hızlı zamanlarda 1 dk içinde hızlıca in çık in çık yaparsa 1 kaç zarar gözden kaçabilir oda çok sık rastlanılan bir durum değil. uzun zaman diliminde ihmal edilebilir.
önemli olan 1dk lık verinin olması değilki. diyelim 60dk lık sistemde anlık işlem düşünüyorsunuz. şartıda 5 liğin 22liği kesmesi olsun diyelim. fiyat 14.10 olduğunda kesişim gerçekleşti sistem al verdi. kesişim iptal olunca sistem geri sattı, sizin backs testinizde sanki o barda hiç işlem olmamış gibi görünür. halbuki o bar zarar yazmışınızdır. kesişim anında çok sık işlemde olabilir. tam o kademeye takıldı ise. bunun içinde filtre gerek tabi. o filtrede alım ve satım fiyatlarını dahada uzaklaştıracaktır. yani o bardaki zarar büyüyecektir.
bellli bir süre diyelim 3 ay boyunca canlı işlemlerinizi excele yazın ve 3 ay sonunda bu dönemi back test yapın ne demek istediğimi anlayacaksınızdır.