Originally Posted by
pilavli
İşsizliğin akademisyenlerle ne alakası var?
Profesörler doçentler mi işe sokacak mezunları? Öyle bir taahhüt mü veriliyor?
Akademisyenlerin görevi araştırma ve proje yapmak, bilimsel yayın çıkarmak, uzmanlık alanında eğitim vermektir. Mezun iş bulamıyorsa YÖK ya da hükümet ya o alana teşvik verip istihdamı artırır, ya da o bölümün kontenjanını azaltır veya bölümü eğitime komple kapatır, sadece araştırma yapın der.
Akademisyenlerin maaşını iyice düşürün de kalan az sayıdaki iyi hoca da emekli olsun ya da yurtdışına kaçsın, sonra üniversite eğitiminin kalitesi niye böyle diye ağlayın öyle mi?
Geçtiğimiz yıllarda bölümlerin kontenjanlarının nasıl balon gibi şişirildiğini, bölümlerin üniversitelerin YÖK'e defalarca yapmayın yetişemiyoruz bu kadar öğrenciye imkanımız yok diye yalvardığını, YÖK'ün hükümete bunları aktardığını ama hükümetin dinlemeyip kontenjanları daha da artırdığını, öğrencilerin bazen sınıflarda ayakta ders dinlediğini biliyor musunuz? Akademisyenler veya üniversiteler veya YÖK belirlemedi o kontenjanları, öyle bir yetkileri olmadı. Yetki olmadan sorumluluk olmaz. Şimdi işsizlikten ötürü akademisyenleri suçlamayın haksız yere.
HAYIR
HAYIR
HAYIR
İDDAA EDİYORUM YOK BÖYLE BİR ŞEY
Tanıdığım/bildiğim akademik çevrelerin fikirlerini saymıyorum, her gün en az 5 gazeteyi +2 tane süreli yayını takip eden biri olarak hiç rastlamadım bu söylediklerinize
Benim gibi bir entellektüelin bu söylediklerinize hiç denk gelmemesi mümkün olabilir mi?
Bana 1 ,bakın 2 tane değil sadece 1 tane akademik camianın toplu itiraz/direnişine dair söz/eylem gösterin herkesin huzurunda sizden ÖZÜR DİLEYECEĞİM...
SÖZÜM SÖZ
Buyrun bekliyorum
Gösteremezseniz bende sizden samimi bir özür talep ediyorum...
Akademik camia halinden memnun sizin haberiniz yok...
İktidar yeni 1000 tane ünü açacam dese asistanlar +yrd doç lar+doç lar çalgılı çengili kutlama yapar, masanın üzerinde dansöz oynatırlar siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Yer İmleri