Sayfa 744/777 İlkİlk ... 244644694734742743744745746754 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 5,945 - 5,952 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. TL faizi maalesef birikim yapanları korumamış. Zaten insanların döviz ve altına kaçışının en büyük sebebi de bu oldu.

Türk tahvil faizleri Gelişmekte olan 23 ülke arasında reel getiride sonuncu oldu

2.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    TL faizi maalesef birikim yapanları korumamış. Zaten insanların döviz ve altına kaçışının en büyük sebebi de bu oldu.

Türk tahvil faizleri Gelişmekte olan 23 ülke arasında reel getiride sonuncu oldu

Tahvil yükü ağırlıklı olarak kamu bankalarında.. bu durum fiyatlamayı etkiliyor..

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    2014 te rusya ve cin dolar cinsindem alim anlasmasi yapmasinin abd dolarinin degeri ile ne alakasi var?
    Anlaşma muhtemelen Çin parası cinsinden. Alıntı yaptığınız yazıda bunu açıkça yazmıştım. Ciddi mi soruyorsunuz, yoksa dalga mı geçiyorsunuz? Karar veremedim!

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Peki elinde dolar olan geliri dolar olan adam nereye yatirim yapsin?
    Portföyün %10'u kadarı ile altın alıp, kendini hedge edebilir. Eğer dolar devalüasyonu ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorsa, bu oranı artırabilir...

4. Corrected-turkish Central Bank gross FX reserves fall to $76.963 (not rise to $79.963) bln as of March 8 from $79.096 bln a week earlier - bank data
    ..
    Rezervlerde 3 milyar usd azalma olmuş..haftalık değişim..düzeltme olarak geçilmiş..

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Mevduat sahipleri arasında son haftalarda popüler olan PPF lere devlet el atmış durumda..
    Para(mevduat) nereye kaçsa kovalıyorlar ver bana ucuza diyorlar..
    Serbest piyasa serbest olmaktan çıkmıştır..
    Devlet 3 kuruşun peşine düşecek kadar tam takır kuru bakırdır..
    Bu işin sonunda birilerinin sabrı tükenecek ve "yeter para basalım geçelim" e bağlanacak bu iş..
    Dolar 10 tl den hareketine başlar..Nerede durur bilinmez..Durur mu oda bilinmez..

Para basmak tatlıdır çünkü..Kazanıyorum sanırsın..
    Dönüp arkana bakarsın hiç bişi kazanmamışsın aslında..
    Daha fazla daha fazla basarsın..

Bu durumda Dthlere ne olur ?

6.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Rezervlerde 3 milyar usd azalma olmuş..haftalık değişim..düzeltme olarak geçilmiş..
    Geçen hafta mb 3 milyara yakın yakmış.. artık eskisi gibi doğrudan satış da yapmıyor ama ne ara gitti bu kadar enteresan..Buna rağmen momentum yüksek..ve yükselme eğilimi güçlü..

Bir diğer sıkıntı bütçe açığında başlayan ve büyüyen gedik..

Dth zaten kopuk.. tarihi bir restleşmeye gidiyor iş..

Fakat yine de akbabalar ve pozisyon derinlikleri skoru belirleyecek..🙂

7.  Alıntı Originally Posted by Enflasyon Yazıyı Oku
    Sabırlı olursak göreceğiz 🙂

8.  Alıntı Originally Posted by Enflasyon Yazıyı Oku
    DTH lar ilginç bir mevzu
    Neden ?
    Faiz topiğinde de işlendi..
    Efendim millet 6.50 7 tl lerden dolar da tersde imiş..
    Fakat bakıldığında DTH ların dolar 7 tl leri vurduğunda düşmeye başladığı 5.20 lere geldiğinde yeniden artışa geçtiği görülmekte.
    Ee vatandaş tersde ama DTH lar düştü..
    Bu akıllı paranın bir hareketi..
    Yani Ağustos da dolar 7 tl leri vurduğunda birileri harakat planından haberdardı..
    Yahut harakat planından haber dar olanlar ellerindeki dövizi okutmak için gece yarısı hareketleri ile doları overshoot yaptılar..

Sayfa 744/777 İlkİlk ... 244644694734742743744745746754 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •