Sayfa 139/195 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189 ... SonSon
Arama sonucu : 1559 madde; 1,105 - 1,112 arası.

Konu: Mevduat faizimi yoksa Para piyasası fonu mu

1.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    VIOP hesabım yok. Sanırım açtırmak lazım. Bu fonun amacı tabiki %14 getiri elde etmek değil. Altına yatırım yapmak isteyen yatırımcıya biraz süsleyerek fon satmak. Fon süresinde altın %14 kazandırmazsa hatta altın değerde kaybetse fon sahibi %14 getiri sağlayacaksın diyor. Altının diğer enstrümanlardan daha fazla değer kazanacağını düşünen veya altında bulunsun portföyümde diyenler için bir seçenek.
    Fon süresince altının onsu 1300 dolarda kaldı. Ancak TL değer kaybedip 6,6 olduğunda altın TL bazında %20 değer kazanacak ve fon yükselmiş olacak. Buna göre altın mı yükseldi TL mi değer kaybetti Neyse USD bazında olduğu sürece mantıklı gibi geldi.. TL ise 424 günde %14 faiz her türlü alınır... Bu arada bu %14 kazanç brüt diye anladım. Yanlışsam düzeltin...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Fon süresince altının onsu 1300 dolarda kaldı. Ancak TL değer kaybedip 6,6 olduğunda altın TL bazında %20 değer kazanacak ve fon yükselmiş olacak. Buna göre altın mı yükseldi TL mi değer kaybetti Neyse USD bazında olduğu sürece mantıklı gibi geldi.. TL ise 424 günde %14 faiz her türlü alınır... Bu arada bu %14 kazanç brüt diye anladım. Yanlışsam düzeltin...
    İzahnameye yeni baktım. Altının ONS/USD performansını baz alıyormuş. ONS/USD % performansını % TL olarak yansıtıyor Altına yatırım yapmak isteyeceklerin bile almak istemeyeceği bir fon olmuş. Ayrıca ilk bakınca altın fonu gibi algılıyor insan fakat bildiğin özel sektör borçlanma araçları fonu. Altınada yatırım yapmıyor. Resmen afalladım demekki yatırım yapmadan önce güzelce incelemek gerekiyormuş yatırım yapacağımız enstrümanı

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    İzahnameye yeni baktım. Altının ONS/USD performansını baz alıyormuş. ONS/USD % performansını % TL olarak yansıtıyor Altına yatırım yapmak isteyeceklerin bile almak istemeyeceği bir fon olmuş. Ayrıca ilk bakınca altın fonu gibi algılıyor insan fakat bildiğin özel sektör borçlanma araçları fonu. Altınada yatırım yapmıyor. Resmen afalladım demekki yatırım yapmadan önce güzelce incelemek gerekiyormuş yatırım yapacağımız enstrümanı
    Elbette Hocam gönder buraya hepimiz bakalım ona göre karar veririz. Mantıklı bir şey olsa yönetim ücreti olmaksızın kendi kendimize de yaparız
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Altına yatırım yapmak isteyenler için 424 gün için %14 getiri garantili fon.

https://www.akportfoy.com.tr/tr/fund/APK29
    Altının ONS/USD performansını baz alıyormuş. ONS/USD % performansını % TL olarak yansıtıyor Altına yatırım yapmak isteyeceklerin bile almak istemeyeceği bir fon olmuş. Ayrıca ilk bakınca altın fonu gibi algılıyor insan fakat bildiğin özel sektör borçlanma araçları fonu. Altınada yatırım yapmıyor. İlk gönderiyi değiştiremedim. O yüzden fona yatırım yapmak isteyenler tekrar düşünsünler diyorum

5. Para Piyasası fonlarına müdahale edildiyse Kısa Vadeli Borçlanma Araçları fonu değerlendirilebilir. Grafiklere baktığınız zaman ikisi de aynı oranda artıyor gibi görünüyor. Zaten getiride de ppf 0.06 getiriyorsa kvbaf 0.05 getiriyordu. Müdahale yapıldığına göre bu fon daha avantajlı olabilir. En azından takip ederek deneyebilirsiniz. Vade tarihi yok, günlük olarak alım satım yapılabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by investpol Yazıyı Oku
    Para Piyasası fonlarına müdahale edildiyse Kısa Vadeli Borçlanma Araçları fonu değerlendirilebilir. Grafiklere baktığınız zaman ikisi de aynı oranda artıyor gibi görünüyor. Zaten getiride de ppf 0.06 getiriyorsa kvbaf 0.05 getiriyordu. Müdahale yapıldığına göre bu fon daha avantajlı olabilir. En azından takip ederek deneyebilirsiniz. Vade tarihi yok, günlük olarak alım satım yapılabilir.
    Onu da deniyorum ama bana çok oynak geldi.Perşembe PPF'lerden çok iyiyken Cuma-Pazateesi 3 günlük getiri de ise baya bi geri kaldı.

7. Tefas'ta fon bilgileri kısım var kısmında "Son bir yıllık kategori derecesi" diye bir şey yazıyor 54/4 , 75/16 gibi.. bu neyin derecelendirilmesidir acaba

8.  Alıntı Originally Posted by ideaid Yazıyı Oku
    Tefas'ta fon bilgileri kısım var kısmında "Son bir yıllık kategori derecesi" diye bir şey yazıyor 54/4 , 75/16 gibi.. bu neyin derecelendirilmesidir acaba
    Aynı tür fonlar içerisindeki getiri sıralamasını gösteriyor. Söz gelimi ALE fonuna bakarsanız. Son Bir Yıllık Kategori Derecesi 1/22 gösteriyor. Bunun anlamı 22 adet PPF içerisinde getiri sıralamasında ilk sırada ALE var.

Sayfa 139/195 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •