yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Boş zamanlarımda veya borsanın geçen haftaki gibi sert düşüş yaşadığı günlerde bu başlığı açıp kaldığım yerden okumaya devam ediyorum.
Herkesin eline sağlık, çok değerli bilgiler mevcut.
Yatırım tavsiyesi değildir...
https://www.youtube.com/watch?v=9XK5ocXPhTg
Muthis bi video cekmis amcam...
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
herkese merhabalar
uzun vadeli hisse yatırımı yaparken
1. bilançosunda zarar eden firmaya yatırım yapılır mı ? (parsan gibi). portföyde parsan gibi yatırım yapan finansal borcu bundan dolayı olan kaç hisseye yer vermeliyiz en fazla?
2. uzun vadeli portföyün temettü etkisini kaç yıl sonra görebiliriz ?
Bilanço uzun vade hisse seçimi ve çıkış için en önemli kriterlerden biri...ancak bence zarar eden firmaya uzun vade yatırım yapılmaz diye bir koşul yok benim için...belki temettü ödemesini ön koşul kabul edenler için engel teşkil edebilir.
Şahsen şirketin temettü ödemesini değerli bulan, ama olmazsa olmaz demeyen biriyim....aslında bu konuda bence önemli olan şirketin yaklaşımı, şirket işler iyi giderken karını ortaklarıyla paylaşma eğiliminde mi? Yoksa hep kendine mi yontuyor... yani temettü geçmişi, yani temettü politikası önemli konu.
İkinci madde tamamen temettü verimine ve anflasyona bağlı...ezbere bir şey denemez,
Merhaba
Uzun vadeli yatirim/erken emeklilik planim icin yillik nakit akisi tablosu hazirliyorum. Bunun icin farkli yatirim kalemlerin yillik ortalama getirileri ve vergi/stopaj rakamlarini hesaplamaya calisiyorum.
Bu konuda fikir verebilecek, yol gosterbilecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim.
Asagida su anda kullandigim tablo var. Oranlar enflasyondan arindirilmamis rakamlar. Gider kalemlerini ayri tabloda yillik %10 enflasyon ongorusu ile hesapliyorum.
oranlar.JPG
Yer İmleri