yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Boþ zamanlarýmda veya borsanýn geçen haftaki gibi sert düþüþ yaþadýðý günlerde bu baþlýðý açýp kaldýðým yerden okumaya devam ediyorum.
Herkesin eline saðlýk, çok deðerli bilgiler mevcut.
Yatýrým tavsiyesi deðildir...
https://www.youtube.com/watch?v=9XK5ocXPhTg
Muthis bi video cekmis amcam...
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
herkese merhabalar
uzun vadeli hisse yatýrýmý yaparken
1. bilançosunda zarar eden firmaya yatýrým yapýlýr mý ? (parsan gibi). portföyde parsan gibi yatýrým yapan finansal borcu bundan dolayý olan kaç hisseye yer vermeliyiz en fazla?
2. uzun vadeli portföyün temettü etkisini kaç yýl sonra görebiliriz ?
Bilanço uzun vade hisse seçimi ve çýkýþ için en önemli kriterlerden biri...ancak bence zarar eden firmaya uzun vade yatýrým yapýlmaz diye bir koþul yok benim için...belki temettü ödemesini ön koþul kabul edenler için engel teþkil edebilir.
Þahsen þirketin temettü ödemesini deðerli bulan, ama olmazsa olmaz demeyen biriyim....aslýnda bu konuda bence önemli olan þirketin yaklaþýmý, þirket iþler iyi giderken karýný ortaklarýyla paylaþma eðiliminde mi? Yoksa hep kendine mi yontuyor... yani temettü geçmiþi, yani temettü politikasý önemli konu.
Ýkinci madde tamamen temettü verimine ve anflasyona baðlý...ezbere bir þey denemez,
Merhaba
Uzun vadeli yatirim/erken emeklilik planim icin yillik nakit akisi tablosu hazirliyorum. Bunun icin farkli yatirim kalemlerin yillik ortalama getirileri ve vergi/stopaj rakamlarini hesaplamaya calisiyorum.
Bu konuda fikir verebilecek, yol gosterbilecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim.
Asagida su anda kullandigim tablo var. Oranlar enflasyondan arindirilmamis rakamlar. Gider kalemlerini ayri tabloda yillik %10 enflasyon ongorusu ile hesapliyorum.
oranlar.JPG
Yer Ýmleri