ppflerin mevduat karþýlýðýný nasýl hesaplýyorsunuz?
bu iþten anlayan bi arkadaþ varsa
günlük en iyi veren 3 fonun aylýk mevduat karþýlýðýný hesap edip burada paylaþýrsa forumdaþlar olarak faydalanmýþ oluruz.
ppflerin mevduat karþýlýðýný nasýl hesaplýyorsunuz?
bu iþten anlayan bi arkadaþ varsa
günlük en iyi veren 3 fonun aylýk mevduat karþýlýðýný hesap edip burada paylaþýrsa forumdaþlar olarak faydalanmýþ oluruz.
Aynen benim de sorum budur.
Mesela ziraat para piyasa fonu 1 tl dir atiyorum 1000 tane aldim. Bunun fiyati yarin 1.01oldu. Ben satmasam parama nasil faiz isleyecektir? Boyle alip satisa girmek istemiyorum
Netler %19 ila 20 arasý oluyor.
Mevduat karþýlýðý =(Günlük %Getiri*365*0.90)/0.85 formülünü kullanarak sizde hesaplayabilirsiniz.
Bildiðim kadarýyla Sn.Yuji'nin bu konuda bir çalýþmasý olacak tüm PPF'leri içeren. Sizde TEFAS'ýn sitesinden veya mobil uygulamasýndan geçmiþe dönük getirileri performanslarýný rahatlýkla takip edebilirsiniz.
Fonlarýn günlük getirisi % 0.054 altýna düþmedikçe bugünkü en iyi mevduat oraný olan % 20,50'den fazla getirir.(Gerçi bu gün hoþgeldine % 21 verenler olmuþ)
% 0,053 mevduatla baþa baþ olur.Ama vade sýkýntýsý olmadýðýndan gene de mevduattan iyidir.
Bu günlük getirelere de tefas sitesinden ulaþabilirsiniz.
Bende çok yeniyim fakat artýk her gün mk(mevduat karþýlýðý) hesaplýyorum yukarýdaki formül ile.
Aylýk hesap yapmana gerek yok, tefas senin için yapýyor, sýralama filan da yapabiliyorsunuz sitede.
ONEPLUS A6010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri