Sayfa 112/992 İlkİlk ... 1262102110111112113114122162212612 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 889 - 896 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Hataen gelen parayı çekmek ceza kanununa göre suçtur.

"....hata sonucu ele geçirilen eşya üzerinde, iade etmeksizin veya yetkili mercileri durumdan haberdar etmeksizin, malik gibi tasarrufta bulunan kişi, şikayet üzerine, bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır" (TCK m.160).
    Atı alan üsküsarı geçip uruguaya gittikten sonra bu cezayı işletmek o kadar kolay olmaz kanımca. Uruguay'da tosuncuk nasıl yakalan(a)mıyor sorusunu sorunca hele.

G3421 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yorumlarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    ben olsam parayi ceker ortaliktan kaybolurdum

ve hicbir suc islememis olurdum sonucta parayi oraya ben koymadim

suc bende degil

gidecegim ilk yer Uruguay olurdu. Akil danismam biri var orada
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Hataen gelen parayı çekmek ceza kanununa göre suçtur.

"....hata sonucu ele geçirilen eşya üzerinde, iade etmeksizin veya yetkili mercileri durumdan haberdar etmeksizin, malik gibi tasarrufta bulunan kişi, şikayet üzerine, bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır" (TCK m.160).
    Bu durumdan suç çıkarmak doğru olmadığı gibi yanlışlıkla hesaba yatan parayı sahiplenmek de mümkün değil.

Söz konusu durum borçlar kanunundaki "sebepsiz zenginleşme"nin çok karşılaşılan bir örneğidir. Buna göre bir insanın mal varlığı bir başkasının aleyhine nedensiz olarak artarsa bu sebepsiz zenginleşmedir. Açılan bir dava ile para faiziyle birlikte talep edilir ve geri alınır.

Uruguay'a kaçma önerisi ise bu somut durumda geçerli olmaz. Amcayı bir daha izleyin, değil 1-2 milyon dolar 10 milyon dolarla Türkiye'den uzakta bir aydan fazla yaşayamaz.Gurbette kahrından ölür.

Genç olsa bile zor, dışarıda hesabınız yoksa parayı yurt dışına çıkarmanız en iyi ihtimalle haftanızı alır, bu sürede zaten hata ortaya çıkar, banka paraya bloke koyar. TL'yi çekmeye kalksanız zaten o kadar para dikkat çeker, hata ortaya çıkar. Bir de konu komşu, tanıdık herkese rezil olma ihtimaliniz var. Bunu göze alabilecek insan sayısı da nereden baksanız en fazla % 1'dir.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

3.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Bu durumdan suç çıkarmak doğru olmadığı gibi yanlışlıkla hesaba yatan parayı sahiplenmek de mümkün değil.

Söz konusu durum borçlar kanunundaki "sebepsiz zenginleşme"nin çok karşılaşılan bir örneğidir. Buna göre bir insanın mal varlığı bir başkasının aleyhine nedensiz olarak artarsa bu sebepsiz zenginleşmedir. Açılan bir dava ile para faiziyle birlikte talep edilir ve geri alınır.

Uruguay'a kaçma önerisi ise bu somut durumda geçerli olmaz. Amcayı bir daha izleyin, değil 1-2 milyon dolar 1 milyar dolar verseniz Türkiye'den uzakta bir aydan fazla yaşayamaz.Gurbette kahrından ölür.
    Hatalı EFT ile gelen parayı sahiplenip çekip yiyen sonra da o maddeden ceza alan o kadar çok kişi var ki.

4.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Pazar pahali degil

Dolar asiri dusuk

Ama neden onu anlamis degilim
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    tahminim, pazara çıkmıyorsun, banka hesabında çil çil dolarlar var.
     Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    onun için 25 tl fazla emekli promosyonu hangi bankadan alırım diye kaç yerde yazıyor..!!
     Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Bedava mali kim sevmez?
    trilyonların var harca biraz ekonomiye can ver
    Son düzenleme : Enflasyon; 13-04-2019 saat: 02:23.

5.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    bu cumledeki open ne anlama geliyor?
    open society diyor özgür halk diyor

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    ben olsam parayi ceker ortaliktan kaybolurdum

ve hicbir suc islememis olurdum sonucta parayi oraya ben koymadim

suc bende degil

gidecegim ilk yer Uruguay olurdu. Akil danismam biri var orada
    Ahmet abi La casa de papel'in gerçek senaristiymiş

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Hatalı EFT ile gelen parayı sahiplenip çekip yiyen sonra da o maddeden ceza alan o kadar çok kişi var ki.
    Bir tane somut örnek verebilirseniz benim için yeterli olur.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

8.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Bir tane somut örnek verebilirseniz benim için yeterli olur.
    T.C
    YARGITAY
    11. CEZA DAİRESİ
    ESAS NO.2007/2005
    KARAR NO.2007/8138
    KARAR TARİHİ.28.03.2007

Sanığın S.Ç. adına gelen havalenin soyadı benzerliğinden dolayı, banka görevlisi tarafından hata sonucu kendisine ödenmesinden sonra durumun fark edilip, bu havale bedelini istemesine rağmen iade etmeyerek sahiplenmekten ibaret eylemi hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf suçunu oluşturur

Sayfa 112/992 İlkİlk ... 1262102110111112113114122162212612 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •