Sayfa 271/992 İlkİlk ... 171221261269270271272273281321371771 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 2,161 - 2,168 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    antrikot yağlıdır, demir döküm tavada pişirilir, az pişmişi iyidir. lakin ülkemizde brusella yaygındır, az pişmişi siz yiyin, çocuklara vermeyin. bonfile , pirzola dövün, bol yağda bol kekikli kızartın. memleket balıkesir diyeyim, tartışma uzamasın. kendisi yapacaklaradır sözüm. ha ünlü şeflerin lokantasında yiyecekseniz, iş değişir, adamlar eti 1-2 ay dinlendiriyor. bizim kasaptan aldığımız bonfilenin dinlenmişi 1 haftadır.
    Dediğim Yerden alırsanız 28 gün dinlenmiş onlar.
    Brusella kuru dinlendirme olan Etler için pek geçerli değil diye biliyorum?

2. https://www.bloomberg.com/news/artic...d=fixed-income

TL mevduatlarda normalleşme başlıyor mu? Bankalara önümüzdeki hafta mevduatlarda faiz artışına hazırlanıyor:

3.  Alıntı Originally Posted by mevduat Yazıyı Oku
    https://www.bloomberg.com/news/artic...d=fixed-income

TL mevduatlarda normalleşme başlıyor mu? Bankalara önümüzdeki hafta mevduatlarda faiz artışına hazırlanıyor:
    Şu haberi bile yabancılardan alıyoruz.Yerli bir kaynak yok.

4. bizim ülkede steak kültürü yok daha yeni yeni.. yoksa t-bone dan girer porterhouse'dan çıkarım
    bizde et dendi mi kasap verir bifteklik et diye dövülmüş but etini tencerede salçalı yapılır yenir..

5. Yoncalı banka ismine ek alıyormuş.Nasıl telafuz edilecek acaba?

Cepteteb artıracak ama eli gitmiyor....21.75 yapmış.
    pazartesi enpara eşitler ama rezalet oranlar.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yoncalı banka ismine ek alıyormuş.Nasıl telafuz edilecek acaba?
    Garanti BBVA olacak.

8.  Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    Ozamanlar kendi kendimize yeterdik, patatesi soğanı bile dolarla dışardan almazdık, bukadar acele odenmesi gereken bukadar buyuk doviz borcumuzda yokdu o zamanki dinamiklerle suanki dinamikler çok farklı
    Katılıyorum, 90larla şimdi arasında çok fark var, 2001de 10 milyara hallolmuştu iş.

Şimdi kızanlar olacak ama et muhabbeti de olmuşken o zamanlara değineyim. Enflasyon falan vardı ama alım gücümüz yüksekti, serçemize atlar kasaptan kilolarca pirzola alır, amcamları da peşimize takıp dağa pikniğe giderdik.
    6–7 kişi et yerdik ve ne et parasını ne de benzin parasını dert ettiğimizi hatırlamam. Dayım emekli ikramşyesiyle ev almıştı, kavun 25 kuruştu ama o 25 kuruş herkeste vardı, sürekli alırdık.

Ssk hastanesi kalabalıktı ama sabahtan giderdim, bir tl vermeden öğlene ilacımı almış şekilde çıkardım.

Şimdi sorsam ülkenin en büyük iki sanayi şirketi ne diye, ereğli ve tüpraş dersiniz, borsadakiler para kazandıysa bu ikisine bulaşmadan kazanmamıştır, herkese ekmek yedirmiştir. Balkanların en bütyüyük rafinerisi. Bu fabrikaları kim yaptı.

Şimdi eleştiri yapınca hemen birileri çıkıp nankörlükle suçluyor ya insanları, işte bence asıl nankörler onlar. Geçmişi satıp, geleceği borçlanıp ülkeyi %7 dolar faizine mahkum etttiler. Bu son gelen işsizlik rakamı cumhuriyet tarihinin rekorudur ve en kötüsü daha görülmediği halde durum böyledir.

Ekonomi parasal meselelerden, faizden kur yüzünden değil, İstanbul seçimlerini tartıştığınız için, Musa Kart gibi gazetecileri hapse attığınız için düzelmeyecek. Benim gibi sıradan vatandaş size güvenmediği için düzelmeyecek.

Sayfa 271/992 İlkİlk ... 171221261269270271272273281321371771 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •