Originally Posted by
verytired
Karistirmadim aslýnda. Þöyle ki, bu topice ait yazýlanlarý okudum. Hatta bir kýsmýný ayrý bir yere kopyalayarak tekrar okudum. Anlamadýðým kýsmý yapýþtýrýyorum:
" Fonlarda %10 Stopaj Vergisi Bulunmaktadýr,Stopaj Mevduatýn Aksine Sattýðýnýzda Kesilir Bunun Ýçin 15 Günlük Veya Aylýk Periyotlarda Satýþ Yaparsanýz Getiriniz Daha Ýyi Olur.
Fonlarý haftalýk, iki haftada bir veya aylýk periyotlar halinde satarsanýz bileþik kazanç saðlayabilirsiniz. Ama dikkat etmelisiniz. Günlük al-sat'lar veya 3-5 günlük al-sat'lar aksine zarar bile yazabilir.
Hesaplamayý þöyle yapýn: Varsayalým 10.000tl deðerinde fon aldýnýz ve 1 hafta sonra 20tl kazancýnýz oldu ve toplam 10.020tl mevduatýnýz olsun. Artan 20tl ile yeniden fon alabiliyorsanýz, yani mevcut fon sayýnýzýn üstüne ekleyebiliyorsanýz alým-satým yapýn. Ama yok, 10.000tl deðerindeki fonun adeti 39000, alým-satým yaptýktan sonra tekrar 39000 adet fonun yoksa buna kazanç denmez, bileþik faiz hiç denmez. "
Yani burada bileþik faiz kazancý mümkün ve onun ön koþulu anlatýlmýþ. Elde edilen net kar ile min. 1 fon alabiliyorsam, bileþik faiz elde edebilirim gibi anladým. Ama anlamadýðým kýsmý proses. Yani bunun nasýl böyle olduðu. Çünkü net kar her daim son f-ilk f. Bu durumda neden ben 1 ay tutmak varken araya neden giriyorum ve nasýl kazanýyorum. Aslýnda al sat ile uðraþmaya gücüm yok ama anlamam gerekli, takýldýk bir kere. Not: dediðim gibi stopajý yok sayýp ideal koþullarda düþünüyorum.
Yer Ýmleri