Sayfa 47/466 İlkİlk ... 3745464748495797147 ... SonSon
Arama sonucu : 3727 madde; 369 - 376 arası.

Konu: MNDTR - Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

Alıntı Originally Posted by mtk2612 Yazıyı Oku
    İlk çeyrek için 50 milyon kâr beklentisinde olanlara şaşıyorum.2017/01.çeyrekte de 4.2, 2018/01.çeyrekte 11.6 milyon kâr açıklayan şirket olmaz ya hadi diyelim aynı büyüme yüzdesini yine tutturmuş olsun.%275 lik artış yüzdesi bu.Geçen yılın ilk çeyrek kârı olan 11.6 %275 le 31.9 milyon yapar.İkinci yıl da üzerine koyarak çeyrelik bazda %275 lik artışı korumak şu piyasa koşullarında muazzam bir yüzde olur ki tatlı hayallerimizin üst sınırı bu 31.9 milyon olmalıdır.Gelelim gerçek hayata.Bir defa mevsimsellik denilen bir kavram var.Geriye yönelik ilk çeyrekliklerin diğer çeyreklerle karşılaştırılması var, piyasa koşulları var.Benim buradaki iyi senaryom; geçen yılın ilk çeyreği olan 11.6 ve üstüdür.Buna her türlü olumlu bakarım.Hele ki 20 milyon üstü kâr gelirse tam da bilanço öncesi gelen anlamsız hat kapama haberinin zamanlamasını manidar bulur; bunu milleti dökmek için önceden hazırlanan aksiyon planı gibi algilarım.5.00-11.6 arasına evet mevcut piyasa koşulları ve ardı ardına gelen hat durdurma ve tam da bilanço öncesi gelen hat kapama haberleri bir uyarı niteliğinde imiş derim ve zamanlamasında manidarlık aramam.5.00 in altında ise zaten topluca karaları bağlar ve hiç yorum getiremeyiz.
    Haklısınız arkadaşım teşekkürler....👏👏👍

Bu koşullarda bile bunların 20 milyonun üstünde kar etmesi şahane olur.... zaten her şeyi bilinçli yapıyorlar Bu çakallar....
    Ben de o yüzden tahmini olarak 27 milyon civarı olur dedim....30 milyon üstü olsa çok iyi olur...

Fakat bunu hisseye yansıtacaklar mı önemli olan budur bence......

Büyük bir ihtimalle Pazartesi açıklarlar kapanışa doğru....

Kimseye akıl vermek haddime değildir herkes kendinden sorumlu dur....!!!

2.  Alıntı Originally Posted by mtk2612 Yazıyı Oku
    İlk çeyrek için 50 milyon kâr beklentisinde olanlara şaşıyorum.2017/01.çeyrekte de 4.2, 2018/01.çeyrekte 11.6 milyon kâr açıklayan şirket olmaz ya hadi diyelim aynı büyüme yüzdesini yine tutturmuş olsun.%275 lik artış yüzdesi bu.Geçen yılın ilk çeyrek kârı olan 11.6 %275 le 31.9 milyon yapar.İkinci yıl da üzerine koyarak çeyrelik bazda %275 lik artışı korumak şu piyasa koşullarında muazzam bir yüzde olur ki tatlı hayallerimizin üst sınırı bu 31.9 milyon olmalıdır.Gelelim gerçek hayata.Bir defa mevsimsellik denilen bir kavram var.Geriye yönelik ilk çeyrekliklerin diğer çeyreklerle karşılaştırılması var, piyasa koşulları var.Benim buradaki iyi senaryom; geçen yılın ilk çeyreği olan 11.6 ve üstüdür.Buna her türlü olumlu bakarım.Hele ki 20 milyon üstü kâr gelirse tam da bilanço öncesi gelen anlamsız hat kapama haberinin zamanlamasını manidar bulur; bunu milleti dökmek için önceden hazırlanan aksiyon planı gibi algilarım.5.00-11.6 arasına evet mevcut piyasa koşulları ve ardı ardına gelen hat durdurma ve tam da bilanço öncesi gelen hat kapama haberleri bir uyarı niteliğinde imiş derim ve zamanlamasında manidarlık aramam.5.00 in altında ise zaten topluca karaları bağlar ve hiç yorum getiremeyiz.
    Katılmıyorum. 2018 4. Çeyrek verileri neden kiyas olmasın? Burada rekor artış ve üzerine enflasyon ve dolar kuru baz alınarak satışları eklemeniz gerekmez mi?

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Entrika 4. çeyrekle ilk çeyrek kıyası sağlıklı olmaz derim.İlk çeyrekte dolar kuru da hemen hemen yerinde saydı.Senin hesabınla yıllık 200 milyon kâra ulaşır bu firma Dev sanayi şirketleri listesine gireriz.Ancak şu konuda hemfikiriz ki son dönemdeki hat kapatma ve sonra da biz yeniden açma beklerken tamamen kapatma kârlılık üzerinde hemen hemen hiç etkili olmamıştır.Bakmayın siz hisse fiyatının hat kapatma sanki önemli bir rizikoymuş gibi geri çekilmesine.Tamamen panik atak haller.Şirket bunca kârlılıkla yürürken ihtiyacı olan hattı niye kapatsın.Köhne kısımları verimlilik adına eliyor hepsi bu.Ayakların biraz yere bassa seninle kolkola gireceğiz 2.70 hedefine birlikte odaklanacağız ama olmuyor işte çok uçup kaçıyorsun

4. Hattı yeniden açtım dese +%2 ya oynar ya oynamayacakken hattı kapattım deyince -%5 yapması tahtanın üzerine oynandığını hissettiriyor.Bir de 01 Marttaki hattı durdurma haberi 2.60 2.70 lerde gönderildi.Sanki fiyatın tepe yapması beklendi.Sonra kötü haber olarak sabahın nurunda ateşlendi.Bu defa ise görünürde kötü haber (hattı kapatma ) bilanço açıklanmadan gönderildi.Bir ön alma ya da fiyat dizaynı sanki bütün bunlar.KAP haber kronolojisini gördükçe bunda bir iş var deyip daha bir sahipleniyorum kağıdımı.Yazdıklarım duygusal tepkiler ve sessiz yığınların sesi olup yatırım tavsiyesi değildir kâğıdı 2 civarında süründürmeye devam edebilirler.

5.  Alıntı Originally Posted by mtk2612 Yazıyı Oku
    Entrika 4. çeyrekle ilk çeyrek kıyası sağlıklı olmaz derim.İlk çeyrekte dolar kuru da hemen hemen yerinde saydı.Senin hesabınla yıllık 200 milyon kâra ulaşır bu firma Dev sanayi şirketleri listesine gireriz.Ancak şu konuda hemfikiriz ki son dönemdeki hat kapatma ve sonra da biz yeniden açma beklerken tamamen kapatma kârlılık üzerinde hemen hemen hiç etkili olmamıştır.Bakmayın siz hisse fiyatının hat kapatma sanki önemli bir rizikoymuş gibi geri çekilmesine.Tamamen panik atak haller.Şirket bunca kârlılıkla yürürken ihtiyacı olan hattı niye kapatsın.Köhne kısımları verimlilik adına eliyor hepsi bu.Ayakların biraz yere bassa seninle kolkola gireceğiz 2.70 hedefine birlikte odaklanacağız ama olmuyor işte çok uçup kaçıyorsun
    "Cinayet işleyen katil" mutlaka cinayet mahalline geri döner. 2,70 TL seviyesinden anlamsız şekilde düştü. Ben buna inanıyorum. +50 Milyon civarında karlılık bence oldukça olağan bir durum. Karı dağıtmayarak bir miktar finansman ihtiyacı olarak da kullanacaktır. Bu bile oldukça iyi bir haber aslında. Bahar geldi, dışarıda insanı yakıp kavuran bir güneş var. Yakında tahtamızda bundan nasibini alır inşallah. Ben umutlu olmadığım yerde bir dakika durmam size ve bir grup insana şaşıyorum. Yüzlerce hisse var. Umudu olmayan için...

"Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez."
    Katolik Nikahlı Entrika...

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Entrika seni bu konuda ikna edemeyeceğimi biliyorum bu nedenle diğer forumdaşlarıma derim ki; katilin cinayet mahalline dönmesi, şişman kadının sahne alması vs.gibi klişeler bu piyasada sadece teselli verir.Gerçekler ve oyun kurucuların planı ise çoğu zaman bir bilinmezdir.Biz küçük yatırımcılar için paranın zaman değeri, fırsat maliyetleri, kaçan trenler önemli kavramlardır.Portföyünün yıllar içinde enflasyon ve dolar bazlı eriyip gitmesini izlemeyi alışkanlık edinenlere birşey diyemem.Aklı başında olanlara derim ki trendlere oynayın.Hareket başlatacağını analiz ettiklerinizde gardınızı alın ve makul süre bekleyin.Tire 2019 un tümünde beklemeye değer bir istasyon.Zira yılsonuna kadar 2.79 tepesi geri gelse %36 kazanç elde edersin ki ne g.menkul ne mevduat bunu kazandırmaz.Yılsonunu beklemeden gelirse ne alâBakın ne yaptım makul bir temenni de bulundum.Uçup kaçmazsan her zaman ekmek bulursun ve rızk sana huzur verir.

7. 1.çeyrek ne zaman gelir...
    Ben 43,85 milyon belkiyorum...

Kaynım 38,65 bekliyor

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

Herşeyin olumsuzlukların bilinçli yapıldığını düşünüyrsak eğer bu karı yapmazlar...
    Eğer kar 40 50 milyon gelse bile bu baskıyla biz 3 tl yi zar zor geçeriz diye düşünüyorum.....normalde tavan tavan gitmesi gerekir fakat iş mondi Tire olunca iş değişiyor işte....

Onlar hisseyi götürecekseler eğer her halükarda götüreceklerdir...!!!!!

Çakallar diyarındayız unutulmasın...!!!!

Gönül herşeyi ister.....
    Herşey gönlünüzce olsun dileklerimle....!!! ☺

Ben bilançoyu bugün bekliyorum.....

Kimseye al sat tut tavsiyesi asla değildir..!!!!!

Sayfa 47/466 İlkİlk ... 3745464748495797147 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •