Sayfa 26/213 İlkİlk ... 1624252627283676126 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 201 - 208 arası.

Konu: Dowes

1. Sayın Jondowes,

Öncelikle bıkmadan usanmadan yaptığınız paylaşımlar için kendi adıma teşekkür ederim.

Özellikle son gönderilerinizde paylaştığınız gazete haberleri dikkatimi çekti.

Kendi adıma ülkeye para (dolar) girişi gibi algıladım ve kurun düşmesinide buna bağladım.

yanlış mı anladım

rica etsem konuyu (kur, ekonomi, gidişat ) biraz yorumlarmısınız?

2.  Alıntı Originally Posted by sadeceizleyen Yazıyı Oku
    Sayın Jondowes,

Öncelikle bıkmadan usanmadan yaptığınız paylaşımlar için kendi adıma teşekkür ederim.

Özellikle son gönderilerinizde paylaştığınız gazete haberleri dikkatimi çekti.

Kendi adıma ülkeye para (dolar) girişi gibi algıladım ve kurun düşmesinide buna bağladım.

yanlış mı anladım

rica etsem konuyu (kur, ekonomi, gidişat ) biraz yorumlarmısınız?

selamlar, teşekkürler.

Yok, büyük para girişi gibi düşünmeyin. Bankalar yıllardır sendikasyonlarla döviz borçlanıyorlar. Paylaştığım haberlerin %80-90'ı "borç çevirme"ye yönelik. Bu haberleri, fiyat ve miktarları sonradan bulmak zor oluyor çünkü kümülatif olarak takip edilebilen bir veri kaynağı yok. Bu yüzden ilerisi için hem kendime hem ilgilisine arşiv olsun diye buraya ekliyorum. "Cari açığın fonlanması eskisi gibi devam ediyor" diye yorumlayabilirsiniz. mutlaka iyi veya kötüye çekmek gerekmez.

Dolar konusunda teknik sebeplerle 3.46'ya kadar inen bir "destek kırma denemeleri" olabileceğini Dolar başlığında yazmıştım. 3.5250'nin kalıcı kırılması durumunda 3.46'yı hedef seçmesini beklerim (oraya dokunmaz ama destek yapabilir)
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

3.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    selamlar, teşekkürler.

Yok, büyük para girişi gibi düşünmeyin. Bankalar yıllardır sendikasyonlarla döviz borçlanıyorlar. Paylaştığım haberlerin %80-90'ı "borç çevirme"ye yönelik. Bu haberleri, fiyat ve miktarları sonradan bulmak zor oluyor çünkü kümülatif olarak takip edilebilen bir veri kaynağı yok. Bu yüzden ilerisi için hem kendime hem ilgilisine arşiv olsun diye buraya ekliyorum. "Cari açığın fonlanması eskisi gibi devam ediyor" diye yorumlayabilirsiniz. mutlaka iyi veya kötüye çekmek gerekmez.

Dolar konusunda teknik sebeplerle 3.46'ya kadar inen bir "destek kırma denemeleri" olabileceğini Dolar başlığında yazmıştım. 3.5250'nin kalıcı kırılması durumunda 3.46'yı hedef seçmesini beklerim (oraya dokunmaz ama destek yapabilir)
    teşekkürler...

4. Sn dowjones belirttiğiniz üzere tcmb'nin swap ihalesinde bankalara bir arbitraj imkanı sunuluyor, sanırım bu nedenle bankaların swap ihalesine olan talepleri günden güne artıyor. (bugünkü talep 4.5 milyar dolar)

Sorum şu: acaba bu arbitraj neden kapanamıyor?

(teoride bildiğim kadarıyla bu tür arbitrajların kısa sürede kapanması gerekli, ama pratikte ne oluyor da bu arbitraj kapanamıyor)

Basit olarak 2 supermarket düşünelim ikiside swap ürününü satıyor, Büyük olan belirli bir swap ürününde çok büyük indirime gidiyor ve böyle bir kampanya ile marketteki diğer daha fazla kar edebileceği ürünleri arada tüketiciye pazarlamaya çalışıyor.

Bunu gören ikinci büyük supermarket ,bunu bir pazarlama taktiği olarak gördüğünden , müşterilerine o ürünü aynı fiyattan vermiyor, biraz daha fazla fiyattan satıyor, ama müşterilerine diyor ki , bende böyle bir pazarlama oyunu yok , benim belki bu ürünüm o kadar düşük fiyatlı değil ama tüm ürünlerim daha uygun fiyatlı....

Böyle bir dinamik olabilir mi? . Böyle bir şey varsa birinci supermarketteki (1.25 milyar dolarlık sınırlı ) mal stoğu tükendiğinde , mal biraz daha pahalı olan ama yine de genel ürün grubunda rekabetçi ikinci supermarketten de alınmaya devam edecektir, ve böyle bir dinamikte arbitrajın kısa süreli bir zamanda kapanması mümkün olmaz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. Olan şu:

Londra'da swap hacmi diyelim ki 10. TCMB ise 2 birim mal satıyor. Kaçtan verirse versin o 2 birim tüketildikten sonra, piyasa kalan 8'i kendi içinde fiyatlıyor. Arz-talep 8'e göre oluşuyor. 2 birim ortalama fiyatı etkilese de, tamı tamına aynı yere getirmiyor. Paranın rengi veya türü olmaz. Her para aynıdır. Bu nedenle deterjan grubu ucuz diye et alacak adamın aynı markete gitmesine benzemez. Bir swap nerede ucuz ise orada o işlem geçer. Sonuçta bunlar traderların 5 dk.sını alan, anlık işlemler. Teferruatı yok. Alıp geçiyor, marjı cebe atıyor. TCMB Londra'ya kendi fiyatını dikte etmek istiyorsa, 2 birim hacmi 5 yapmalı, 7 yapmalı... O zaman fiyatlar da tam istediği yere kayar çünkü monopson piyasa oluşur.

Konuyla ilgili bugünkü TEB raporu.

Kurallara AYKIRIDIR.

6. Sayın @jondowes

TEB raporunu okudum(Erkin bey'e selam)..

We think this discrepancy between onshore and offshore short-term rates has two reasons. One
    reason is the increasing TRY long position in offshore investors, leading to increased interest to
    receive carry return through short-term swaps. However, it seems that the locals do not have
    enough FX liquidity, or the price of FX borrowing is too high, so that they cannot borrow TRY
    cheaply through swaps.

Bu bölümden ne anlamamız gerekiyor

1- TRY long position alınması hangi beklentini sonucu ? Kur artacak beklentisi mi?

2- Carry return nasıl sağlanacak ?

3- Yerel bankalar swapa giremiyor (fx yok ellerinde)

4- Dışarda swap faizi daha düşük (%10.9) değil mi ? Bunun sizce nedeni nedir ?
    İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

7.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Sayın @jondowes

TEB raporunu okudum(Erkin bey'e selam)..

We think this discrepancy between onshore and offshore short-term rates has two reasons. One
    reason is the increasing TRY long position in offshore investors, leading to increased interest to
    receive carry return through short-term swaps. However, it seems that the locals do not have
    enough FX liquidity, or the price of FX borrowing is too high, so that they cannot borrow TRY
    cheaply through swaps.

Bu bölümden ne anlamamız gerekiyor

1- TRY long position alınması hangi beklentini sonucu ? Kur artacak beklentisi mi?

2- Carry return nasıl sağlanacak ?

3- Yerel bankalar swapa giremiyor (fx yok ellerinde)

4- Dışarda swap faizi daha düşük (%10.9) değil mi ? Bunun sizce nedeni nedir ?
    1. TRY long'layan TL'nin değerlenmesini bekler, yani kur düşüşüne oynar. Yabancılar carry trade'e girerek kur düşüşüne oynuyorlar ve iyi faiz alıyorlar. Onların bu girişleri beklediklerinin de gerçekleşmesine yardımcı olarak kuru düşürüyor.

2. Yabancı dolar/TL satar, elde ettiği TL ile swaplara para plase eder. Swap faiz oranını kazanmış olur. Bu plasman çok olursa, TCMB'ye rağmen swap faizleri düşer.

3. Swaplardaki arbitraj imkanı 50-100 baz puan civarında oluyor. Ancak elinde atıl dövizi olmayan için dövizi yaratmanın likidite primi 300 baz puan. 100 kazanmak için 300 harcanamayacağından... atıl dövizi olmayan o fırsatı kullanamaz. (300 nereden geldi derseniz: libor 75 bps. dolar dth 375 bps... aradaki fark = 300bps yerli bankaların katlandıkları dolar likidite primi. swaplarda ise doların değeri = libor)

4. Daha düşük, rapor zaten onun nedenini yazıyor. Yeni carry trade açan yabancıların TL plasman tarafına yığılması... yerlilerin elinde o TL'leri ters yönden alarak fırsatı kullanacak atıl dövizinin olmaması... TCMB'nin rezerv kaybetmemek için 12.25'den yaptığı swap işlemlerini arttıramaması. TCMB bu swaplara başlamasa, swaplar şu ankinden de 100-200 bps aşağıda olurdu. Ne kadar TCMB; o kadar yükselen swap oranları (ve TL carry'si)

Kurallara AYKIRIDIR.

8. Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 26/213 İlkİlk ... 1624252627283676126 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •