Sayfa 677/931 İlkİlk ... 177577627667675676677678679687727777 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 5,409 - 5,416 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Çok güzel liste eline sağlık dostum . Son 5 yılda performans kaybı hat safhada . Ama yine de TL mevduata ezilmedi .

Eskiden hatırlarsın, enflasyonun iki katını alırdık hemen hemen . Ne düşünüyorsun , ne zaman döner eski günlere?
    Evet genelde TL mevduatla kıyaslanabilir.
    Dolar artmaya devam ettiği sürece bu şekilde gider.
    Eski günlere dönmesi için elinin rahat olması lazım. Özkaynaklarda rahat hareket edeceği para şart. Buda sermaye artırma işine bağlı , hafiften her sene %5 bile artırırsa ki , genel kurulda da belirtilmişti, etkisini hissederiz.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,304
     Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Evet genelde TL mevduatla kıyaslanabilir.
    Dolar artmaya devam ettiği sürece bu şekilde gider.
    Eski günlere dönmesi için elinin rahat olması lazım. Özkaynaklarda rahat hareket edeceği para şart. Buda sermaye artırma işine bağlı , hafiften her sene %5 bile artırırsa ki , genel kurulda da belirtilmişti, etkisini hissederiz.
    İş grubunun en baba hisseleri dahi bedelsize soğuk bakıyor bu aralar . Rutin olarak bedelsiz dağıtan şişe ve iştirakleri dahi bu sene bedelsiz vermediler. Bedelsizin sermayeye zararı olmadığı halde vermediler. ( çok sinir ettiler )
    Elinin rahatlaması yine eski usul rutin temettüsünü verdikten sonra yedekleri arttıracak kadar kar edebilmesi ama stabil piyasa lazım bize . Dalganın nerede biteceğini iyi kestirmek lazım.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,304
    İsmen 'i nin son yılları daha güzel anlatıyor aslında demek istediklerimi .

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Aman yarabbi , beklentilere bak . İş grubunun sizin düşündüğünüz gibi bir temettü, bedelsiz politikası olsaydı keşke.

Bir arkadaş yazmış, 5 milyon kar ettiği yıl 30 milyon kar dağıttı diye . E nerden geldi bu para ve geldiği yerde nasıl oluştu?

Dışardan okuyan arkadaşlar, burada yazılan beklentiler inanılmaz derecede iddialı. Gerek bu hissenin gerek iş bankasının kar dağıtım politikasını anlamadan beklenti oluşturmayın.
    sevgili dimitris...
    en kolayı başka görüşlere ilişkin yorum yapmak
    bence siz de tahminizi yazın.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,304
     Alıntı Originally Posted by mrasen Yazıyı Oku
    sevgili dimitris...
    en kolayı başka görüşlere ilişkin yorum yapmak
    bence siz de tahminizi yazın.
    Valla haklısın, doğru söze ne denir. Buraya oturmuş her düşünceye bir kulp takıyorum, huysuz kaynana gibi

Dostum ; CDS 'ler düşmeden hiçbir şekilde gerçek anlamda kar edemeyiz . Eurobondlar dahi bekleneni veremez .

Yıllık kar icin rakam vermem imkansız dostum. ( Zaten kimsenin yıllık kar tahminine söz söylemedim.) Şu ülkede bir çeyrek sonrayı dahi tahmin etmek falcılık, ama kar ne gelirse gelsin enflasyona ve mevduata ezilmeyiz. Şu fiyattan sonra % 25 prim yahut % 25 temettümüzü alırız ( 25 kuruş değil )

Cok kar etse de az kar etse de alacağımız bu .

Uzun vade olarak ise stabil şartlar oluştuktan sonra yine kral olacak . İsterse dolar 10 lira faizler % 50 olsun ya da dolar 3 faiz 5 olsun hiç farketmez isyat a stabil piyasa lazım. Yeter ki CDS düşsün.

Son olarak bedelsize yahut temettü miktarı arttırımına, büyük konuşmamak için sadece yüzde 10 ihtimal veriyorum.

İsyat yıllar boyunca rutin temettü ödemesi yapabilmek için yedek akçeleri kullandı, eğer temettü ödenmesinden para artacak şekilde kar ederse ilerisi için tekrar yedek akçeleri beslemek isteyecektir .

Bu politika bazı arkadaşları rahatsız edebilir ama ben seviyorum. Sürprizlere yer bırakmayan bir sigorta bu . Bu sebeple burada bir emeklilik birikimi yahut çocuklara eğitim birikimi yapılabilir.

Olumlu beklentilerinize karşı çıktığım için olumsuz olduğumu düşünmeyin ama hem hisse için, hem iş grubu için hem de ülke için iddialı beklentiler olduğu için karşı çıktım.

Şu anekdotu paylaşayım, belki bilmeyen vardır : Bu sene iş bankası temettü dağıtacağım dediği halde izin verilmedi .

Son olarak inşallah ben yanılırım, isyat bir politika değişikliğine gider ve çok kazanır çok verir. Abi para diyorsun ya ben neden daha fazla para istemeyeyim yahu

6. TÜRKİYE İŞ BANKASI’DAN AÇIKLAMA

Türkiye İş Bankası’nın konuyla ilgili KAP'ta yer alan açıklamasında, "Bankamız, bankacılık mevzuatı çerçevesinde, Esas Sözleşmeye göre kâr dağıtımı izni için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na başvuruda bulunmuştur. Kurum, bankacılık sektörünün geneline ilişkin özkaynak yapısının olabildiğince güçlü tutulmasına yönelik ihtiyatlı politikası paralelinde kârın bünyede bırakılması gerekliliğinden hareketle, bankamız net dönem kârının Esas Sözleşmeye göre nakden dağıtılması talebini uygun bulmamıştır" denildi.

basındaki yazıdan bir bölüm....bilgimiz olsun da kullanalım

7. yazı 1 mart tarihli star gazetesinden pasajdır ve iş bankası içindir dikkat...haaa işyat için de aynı karar çıkar mı bddk dan , düşünmek lazım

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,304
     Alıntı Originally Posted by iberata Yazıyı Oku
    yazı 1 mart tarihli star gazetesinden pasajdır ve iş bankası içindir dikkat...haaa işyat için de aynı karar çıkar mı bddk dan , düşünmek lazım
    Aslında isyat için öyle bir şey demek istemedim, ha siz de öyle demiyorsunuz. Millet yanlış anlamasın bizi .

Yani şu ki : şirketler de öyle kafasına göre hareket edemiyor.

İyimser tahminlerin yanında kötümser ihtimalleri de değerlendirmek lazım.

Sayfa 677/931 İlkİlk ... 177577627667675676677678679687727777 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •