Originally Posted by
Maydonozcu Kamil
SPK'dan gelen bu "bilgi suistimali ve piyasa dolandırıcılığı" yönündeki ağır ithamları dikkate aldığımızda yaşanan bu sürecin danışıklı dövüş olduğunu hiç sanmıyorum. Hangi bilgiyi suistimal ederek piyasayı dolandırmış bu elemanlar acaba ? SPK'nın bu açıklaması üzerine Asunim'le ilgili artık daha ne yazılabilir ki ? İşin garip tarafı "dolandırıcı"lıkla itham edilen şirket mütamadiyen hisse edinmeye devam etmekte. Oysa getirilen işlem yasağının MKK'ya yapılan bu tip başvuruları da kapsayacak şekilde olması gerekirdi. MKK da kuruluş kanununa göre piyasa düzenleyici bir kurum sonuçta. Ve sen adama 6 ay yasak koymuşsun; ama sadece borsada işlem yasağı ?! Piyasanın diğer taraflarında adamlar cirit atıyor ! Çok saçma.
İşte, bu ve buna benzer yasal boşluklar nedeniyle özellikle küçük yatırımcı mezarlığına dönmüş bir haldeyiz. Bu tip forumlar, sosyal medyanın her alanı ağlama ve galiz küfürler etme diyarına dönmüş vaziyette. Şu yukarıdaki tespiti ben görüyorum da SPK, MKK ya da ne bileyim diğer düzenleyici kurumlar neden görmüyor ?
Tipik Türkiye manzarası. Geçen de yazdığım gibi adaletin olduğu yerde hak arama mücadelesi olmaz, o bakımdan bu konuyu da CİMER'e yazacağım. Destek vermek isteyenler açısından da gönderdiğim metni buraya koyarım arkadaşlar.
Yer İmleri