Sayfa 358/615 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon
Arama sonucu : 4914 madde; 2,857 - 2,864 arası.

Konu: HLGYO - Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

  1.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Şirkete (IHLGM) son dönem yaşanan gelişmeleri de içeren bir mesaj gönderdim ve işbu süreçte yatırımcılarını korumak adına herhangi bir eylemde bulunup bulunmayacaklarını sordum. Gelecek cevabı yazacağım arkadaşlar.
    Yukarıdaki mesajla birlikte değerlendirdiğimde şirketin -göstermelik de olsa- bir aksiyonda bulunması beklentim dahilindedir. Bakalım ne olacak ? Her şeyin hayırlısı...

  2.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    SPK'dan gelen bu "bilgi suistimali ve piyasa dolandırıcılığı" yönündeki ağır ithamları dikkate aldığımızda yaşanan bu sürecin danışıklı dövüş olduğunu hiç sanmıyorum. Hangi bilgiyi suistimal ederek piyasayı dolandırmış bu elemanlar acaba ? SPK'nın bu açıklaması üzerine Asunim'le ilgili artık daha ne yazılabilir ki ? İşin garip tarafı "dolandırıcı"lıkla itham edilen şirket mütamadiyen hisse edinmeye devam etmekte. Oysa getirilen işlem yasağının MKK'ya yapılan bu tip başvuruları da kapsayacak şekilde olması gerekirdi. MKK da kuruluş kanununa göre piyasa düzenleyici bir kurum sonuçta. Ve sen adama 6 ay yasak koymuşsun; ama sadece borsada işlem yasağı ?! Piyasanın diğer taraflarında adamlar cirit atıyor ! Çok saçma.

    İşte, bu ve buna benzer yasal boşluklar nedeniyle özellikle küçük yatırımcı mezarlığına dönmüş bir haldeyiz. Bu tip forumlar, sosyal medyanın her alanı ağlama ve galiz küfürler etme diyarına dönmüş vaziyette. Şu yukarıdaki tespiti ben görüyorum da SPK, MKK ya da ne bileyim diğer düzenleyici kurumlar neden görmüyor ?

    Tipik Türkiye manzarası. Geçen de yazdığım gibi adaletin olduğu yerde hak arama mücadelesi olmaz, o bakımdan bu konuyu da CİMER'e yazacağım. Destek vermek isteyenler açısından da gönderdiğim metni buraya koyarım arkadaşlar.
    Ky nin ağlaması saçma, çıkarken iyi de düşünce mı kötü oldu?

    Bu asunim aldığı hisseleri satamadigina emin misiniz? Niye çevirdi bu hisseleri o zaman? Bu yeni eklettikleri dışında elinde yok heralde? Yasak yemedigine göre? Başka şirket ismiyle de işlem yapıyor olabilir mi?

  3. Bir kısım hisselerin borsada işlem gören tipe dönüştürülmesiyle ilgili başvuruyu yapan tüzel kişilik (Asunim) aynı zamanda SPK tarafından 6 ay süreyle borsada işlem yasağı getirilmiş olan şirket. Haliyle, bu hisseler işlem gören tipe dönüştüğü anda zilyetliği yasaklanan şirkete geçmiş olacağından borsadaki işlem yasağı nedeniyle işlem yapılamaması gerekir.

    Diğer konu, mevzuattaki boşluklar nedeniyle yatırımcıların uğramış oldukları zarar ve ziyanın bir numaralı sorumlusu o mevzuatı yürürlüğe koyanlardır. Bu konuda hiç bir şüphe olamaz. Yazdığım şeylerin de piyasa fiyatlamasıyla bir ilgisi yok zaten. Dikkatli okuyunuz. Tamamen idari bir süreçle alakalı olarak yazdım.

  4. Son olarak 17.05.2019 tarihinde MKK'ya yapılan 1.855.076 + 4.788.733 lotluk müracaatların işleme konmasıyla birlikte Asunim, yuvarlak hesap (54+19+10+5+6 =) 94 milyon lot hisseye ulaşmış olacak. Yani % 10 sınırını geçmesi nedeniyle KAP'a açıklama yapması gerekecek. Takipteyiz.

    Hesaplamada yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar.



  5. Yapmış olduğumuz başvurunun kurul kaydına alındığı ile ilgili geri dönüş yapıldı arkadaşlar. Bilgilerinize.

  6. #2862
     Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Bu konuyu daha önce yazdık zaten, arkasında çok ciddi Suud ve BAE sermayesi var ve özellikle GES alanında tekel hale gelmiş durumdalar:

    https://www.google.com.tr/search?q=s...t+Asunim&cad=h

    O dediğiniz taşşak durumu 54 milyon blokeden sonra ne durumda bunu bilemiyoruz. Bu bloke olayı ve sonrasında MKK'ya yapılan ilave müracaatlar oyunun nasıl bir parçası bunu anlamaya çalışıyoruz. Yoksa bu konuda sizinle hemfikirim üstadım.
    Verdiğin linkde haber 2017 den Suud ve BAE sermayesi nereden öğrendin açıklarmısın


  7.  Alıntı Originally Posted by buffett Yazıyı Oku
    Ne demek istiyorsun? Halk gayrimenkul sitesinde %28 i tamamlandığı yazıyor.

Sayfa 358/615 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •