Sayfa 355/1230 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455855 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,833 - 2,840 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Merhaba Arkadaşlar;
    Tam yeri mi emin değilim ama cevap alma ihtimalim daha yüksek diye buraya yazıyorum.

Eşimin Garanti üzerinden BES i var, her ay sonu birikim ne oldu fon bir önceki aya göre dolara göre ne oldu pdf olarak özet gönderiyorlar.

Bende ise allianz var extre değil link gönderiyorlar ve sadece o anki değeri görebiliyorum, aylık extre istedim ama bir aydır göndermeyi beceremediler.

Allianzta bahsettiğim formatta aylık pdf alan var mı.

bir de fonlarımın çoğunluğu altında olduğu halde sanki 3 aydır yerinde sayıyor bu nasıl olabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    Merhaba Arkadaşlar;
    Tam yeri mi emin değilim ama cevap alma ihtimalim daha yüksek diye buraya yazıyorum.

Eşimin Garanti üzerinden BES i var, her ay sonu birikim ne oldu fon bir önceki aya göre dolara göre ne oldu pdf olarak özet gönderiyorlar.

Bende ise allianz var extre değil link gönderiyorlar ve sadece o anki değeri görebiliyorum, aylık extre istedim ama bir aydır göndermeyi beceremediler.

Allianzta bahsettiğim formatta aylık pdf alan var mı.

bir de fonlarımın çoğunluğu altında olduğu halde sanki 3 aydır yerinde sayıyor bu nasıl olabilir.
    Sadece altin için konuşacağım : otomatik katılım BES altın ve döviz e yatırım yapamıyor.

Bende ziraat BES var, tamamen soygun düzeni.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Nil Satis Nisi Optimum

3.  Alıntı Originally Posted by oguz90tr Yazıyı Oku
    Sadece altin için konuşacağım : otomatik katılım BES altın ve döviz e yatırım yapamıyor.

Bende ziraat BES var, tamamen soygun düzeni.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Otomatik katılım değil benimki, normal BES.

bu arada buraya yazdıktan sonra mail atmışlar ilginç bir şekilde.

Garanti ile kıyaslayınca bildiğin uyduruk bir dosya ama en azından aylık gelişimi takip edebileceğim.

bir dümenler çevriliyor sanki ama anlamadım.

otomatik bes dediğiniz şey bir çeşit haraç vergi soygun ne derseniz, tek başına ülkeyi terketme sebebi.

hem zorla parayı kes hem de dövize ve altına bile yatırım imkanı tanıma.

haramzadelerin itibarini artırmak için daha çok çalmaya ihtiyaçları var.

4.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku

Garanti ile kıyaslayınca bildiğin uyduruk bir dosya ama en azından aylık gelişimi takip edebileceğim.

otomatik bes dediğiniz şey bir çeşit haraç vergi soygun ne derseniz, tek başına ülkeyi terketme sebebi.

BES performansını haftalık bazda senin tutacağın bir .xls dosya ile takip etmeni öneririm...ayrıca sene başından bu yana diğer emeklilik firmaları ile getiri kıyaslaması yapabilirsin...böylece kendi şirketinin de kıyaslamalı başarısını görebilirsin.

Ben yıllarca allianz da idim...oradaki amz fonuydu, vakıfemekilşk e geçtikten sonra altın fonu vga oldu...en son baktığımda bu ikisinin getirisi paraleldi.

Zaten tavsiyem şu...kendinize güveniyorsanız işi emeklilik firmasına bırakmayın...likit kalacaksanız para piyasası fonu, döviz için altın fonu, borsa alayım diyorsanız u-30 endeks fonu...bunlar benchmark ı yani başarı kıstası net olan fonlar...şirket bunkarda piyasa ortalamasından fazla uzaklaşmaz... çünkü hareket alanı kısıtlı.

Ben hemen her hafta bakarım...ne allianz da ne de vakıfta tuhaf bir durumla karşılaşmadım.

5.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku

Hocam bende de Allianz BES var. Altın ne getirdiyse aynısını getirdi. Bi tekrar detaylı incelemenizi öneririm. Bende birebir aynı....
    Forum eski kullanıcı adım:"ufukss"

6. Otobes vs hatalı kurgulanmış ya da zamanlaması yanlış olabilir... ama toptan bes kötüdür yanılgısına düşmemeli...bizim en önemli sorunumuz tasarruf, hatta kaynakta, para cebimize girmeden tasarruf edebilmek...bu konuda bes biçilmiş kaftan.

Yok ben tasarruf ediyorum, yok ben piyasa uzmanıyım vs...bu tür toplumun genelini ilgilendiren konular çok zeki, donanımlı %3-5 e göre yapılmaz...ortalamaya göre yapılır.

Finansal piyasalarda bilmediğim ya da işlem yapamayacağım enstrüman yoktur, ya da çok azdır... hatta şirketten ayrıldıktan sonra bir zorunluluğum da yok...ona rağmen sistemde kalmaya devam ediyorum...maddi olarak zora düşmediğim sürece de dokunmayı düşünmüyorum...para kazanabilecek Okan mevcut enstrümanlarla da çok rahat kazanabilir.

Devlet katkısını istediğin gibi yönetemiyorsun vs.. zaten miktarı çok değil, önemli bir sorun değil bence...bu konudaki tek eleştirim şu: altın ve likit fon da devlet katkısı ile alınabilmeli...sonuçta bunlar da riski az enstrümanlar.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    BES performansını haftalık bazda senin tutacağın bir .xls dosya ile takip etmeni öneririm...ayrıca sene başından bu yana diğer emeklilik firmaları ile getiri kıyaslaması yapabilirsin...böylece kendi şirketinin de kıyaslamalı başarısını görebilirsin.

Ben yıllarca allianz da idim...oradaki amz fonuydu, vakıfemekilşk e geçtikten sonra altın fonu vga oldu...en son baktığımda bu ikisinin getirisi paraleldi.

Zaten tavsiyem şu...kendinize güveniyorsanız işi emeklilik firmasına bırakmayın...likit kalacaksanız para piyasası fonu, döviz için altın fonu, borsa alayım diyorsanız u-30 endeks fonu...bunlar benchmark ı yani başarı kıstası net olan fonlar...şirket bunkarda piyasa ortalamasından fazla uzaklaşmaz... çünkü hareket alanı kısıtlı.

Ben hemen her hafta bakarım...ne allianz da ne de vakıfta tuhaf bir durumla karşılaşmadım.
    düzgün bir dosya paylaşsalar aylık takip etsem bana yetecek ama artık bilerek mi bilmiyorum çok yetersizler, dediğim gibi Garanti nin aylık bildirim formatı 10 basar Allianz a.

Şirket katkılı hesap olduğu için çok hareket imkanım yok, bakalım gelecek ay yansıtacaklar mı mı altının gelişimini.

Bir de uzun yıllar şirket katkılı olarak birikim yapılırsa gerçekten iyi rakamlara ulaşmak mümkün gibi ben işin başındayım ama 20 yılın sonunda iyi rakamlar farketmeden birikebilir.

8.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    düzgün bir dosya paylaşsalar aylık takip etsem bana yetecek ama artık bilerek mi bilmiyorum çok yetersizler, dediğim gibi Garanti nin aylık bildirim formatı 10 basar Allianz a.

Şirket katkılı hesap olduğu için çok hareket imkanım yok, bakalım gelecek ay yansıtacaklar mı mı altının gelişimini.

Bir de uzun yıllar şirket katkılı olarak birikim yapılırsa gerçekten iyi rakamlara ulaşmak mümkün gibi ben işin başındayım ama 20 yılın sonunda iyi rakamlar farketmeden birikebilir.
    15 yıl kadar şirket katkılı bes teydim...bazı yıllar brüt maaşımın %10 u kadar aktarım yaptım her ay...şimdi diyorum ki, keşke sürekli %10 aktarsaymışım... maaşın 1000 tl değil de 850 tl oluyor...ona göre yaşıyorsun.

Tabii ki bu söylediğim ücreti ortalamanın üzerinde olan nispeten iyi maaşlı beyaz yaka için...bir de bekarlık vardı, çocuk yoktu...yaptığım birikimin önemli kısmı çocuklar olana kadardı...sonra masraflar arttı, 3 yaşından itibaren kreş, özel okul vs...maaştan ilave tasarruf imkanı olmadı pek...önceden birikitşrdiklerimşzle idare ediyoruz,

Sayfa 355/1230 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455855 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •