Sayfa 361/1230 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,881 - 2,888 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Son yazılanlarla alakalı değil.. zaten böyle bir düşüncem vardı..ote yandan başlık donup dolaşıp ayni seyleri tartışıyor...normal şartlarda katılım dusuk..ama polemik baslayinca damlayanlar oluyor başlığa...bu başlık kısır tartışmalarla copluge dönsün istemiyorum...güzel yazılarla birlikte arşive kaldırılması daha hayırlı bence.
    Bence devam etmeli bu sayfa.

Viop döviz mevduat emlak gibi genel bir başlık olmadığı için başlık sahibi yani size rahatsız edici bir durum olduğunda ( x y z kullanıcısına)bu başlığa yazamaz sadece okuyabilir hakkı verebilir bence hisse net..

Kapatmak çözüm değil. Bknz ilk başlık

Ytd.

2. Başlığa nasil sahip çıkılır bilmiyorum ancak bence başlık açık kalsın ne yapmamız gerekiyorsa yapalım

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Nil Satis Nisi Optimum

3.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Bence devam etmeli bu sayfa.

Viop döviz mevduat emlak gibi genel bir başlık olmadığı için başlık sahibi yani size rahatsız edici bir durum olduğunda ( x y z kullanıcısına)bu başlığa yazamaz sadece okuyabilir hakkı verebilir bence hisse net..

Kapatmak çözüm değil. Bknz ilk başlık

Ytd.
    Özellikle sen...napıyorsun kardeş, şirketi tek başına mı kurtaracaksın...haftada 2-3 kez uğrayıp, 1-2 mesaj atsan, fikir beyan etsen...mesela linç edildiğim konulardan biri olan şu hedge işinin faydasını gördün mü, nasıl memnun musun hedge işinden vsvs. Sizin yazın ki benim yazmama gerek kalmasın, meydanı boş bırakmayın yani.

Bu arada kısıtlama konusunu 15 sene önce talep etmiştim.. kabul edilmedi...hayata geçse, forum, özellikle bazı başlıklar çok daha kaliteli olurdu.i.ama katılımcı sayısı, dolayısıyla mesaj sayısı da azalırdı.sonuçta reklam işleri nitelik olarak değil, nicelik olarak değer kazanıyor..

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Estağfurullah...tek hatan "BENCE VE BENİM AÇIMDAN" bes faydalı demen oldu

Şaka bir yana, bir aydır köyde tam bir survivor hayatı yaşadım...biraz da düşündüm...zaten sosyal medyada pek yokum...aktif olarak bu forumda yazıyorum...burada da yazılarımı azaltma kararı aldım.

Eğer, başlığa sahip çıkacaksanız açık kalsın...ama ben olmayacağım artık...başlık kurda kuşa da yem olsun istemem...güzel, derli toplu şekliyle arşive kalksın istedim bu yüzden.
    Sizin katkılarınız gibi olmaz ama destek olabileceğim konularda konuya katkı sunarız her zaman.

bence sayın cautionary kendi tecrübelerini paylaşmak ve genç nesillere örnek olmak yol göstermek için çok anlamlı bir eser ortaya koydu...hep dediğim gibi bu iki topikte yazanlar da okullarda ders olarak okutulmalı... bizden önceki nesiller .. ne var ne yok sattı... tarihte görülmemiş vergiler topladı... 600 milyar dolar borç yaptı... kağıtlar on yılda 30 a katlarken kaymağını yedi... peki bizden sonraki nesiller ne yapacak... işsizlik fonu gitmiş, kıdem tazminatı gitmiş, zorunlu biteysel emeklilik gelmiş, genç işsizlik 5te bire fırlamış.. faizler dolar bazlı giderler uçmuş... sırtına göçmenler yüklenmiş...
    işte bu nesilin yapması gerekenleri anlattığı için bu topik çok önemli bence
    emek verilen kaliteli tartışmaların olması istenen bir yerin kısır tartışmalarla hakaretlerle devam etmesini istememek de çok kabul edilebilir saygı duyulması gereken bir tercihtir ancak şahsen sermaye piyasalarına girdiğim dönemde rehberim olarak bana yol gösteren bu topiğin her daim kalmasını isterim ... yeni tartışmaların yanında güncel durum değerlendirmelerinin de çok önem arz ettiğine inanıyorum... borsa 30 ayın en düşüğünü gördü yanılmıyorsam.. moraller bitik sinirler gergin ... ancak tecrübelerimizi paylaştıkça küçük yatırımcı olarak bilgimizi arttırabiliriz diye düşünüyorum.. elimden geldiğince devam etmesi için destek olacağım
    sadece mutlak bir doğrunun olmadığını bilerek, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe fikirlerimizi paylaşabileceğimize inanıyorum... syg... iyi geceler dilerim
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Özellikle sen...napıyorsun kardeş, şirketi tek başına mı kurtaracaksın...haftada 2-3 kez uğrayıp, 1-2 mesaj atsan, fikir beyan etsen...mesela linç edildiğim konulardan biri olan şu hedge işinin faydasını gördün mü, nasıl memnun musun hedge işinden vsvs. Sizin yazın ki benim yazmama gerek kalmasın, meydanı boş bırakmayın yani.

Bu arada kısıtlama konusunu 15 sene önce talep etmiştim.. kabul edilmedi...hayata geçse, forum, özellikle bazı başlıklar çok daha kaliteli olurdu.i.ama katılımcı sayısı, dolayısıyla mesaj sayısı da azalırdı.sonuçta reklam işleri nitelik olarak değil, nicelik olarak değer kazanıyor..
    Haklısın abi...
    Bu topiğe özel değil Bu aralar foruma genel olarak pek bişey yazmıyorum baktımda son yazdıklarım tek dolar ve ppf topiğinde çünkü portföy öyle şubatta pottföyü boşaltmıştım borsa >100K iken..
    + burayı takip eden birçok kişi bist ağırlıklı yatırım yapan kişilerin oluşturduğu için(belki bana öyle geliyordur) borsa diplerdeyken yazacaklarımın ters tepeceğini düşündüm.
    Herneyse kırgınlık olmasın lütfen.

Hedge işine gelince ekmeğini yedik askerliği bile yaptırdı.
    buraya hitap eden kitle sigortanın önemini bilen insanlardır.
    Herşeyden önce sgklıdır.
    Evi varsa dasklıdır kira da otursa bile.
    Arabası var ise sigorta+kaskoludur.
    Bunlara sahip olmak için kredi çektiyse o bile sigortalıdır.

Bu yüzden Az veya çok birikimini hedgelemesini yapması gerekir.
    Özelliklede dolar bazında getiri yapmak istiyorsa. Bu nedenle ben dolar almak yerine dolar viop yaparak bu işi yapıyorum.

Detay girersek
    Avantaj
    1. Al sat farkı yok(çok az)
    2. Para nemalanıyor likit fon gibi
    3. 10birimlik döviz için 1 sermaye yetiyor
    4. Kalan 9 birimi diğer enstürmanlarda değerlendiriyorsun

Dezavantaj
    1. %10 kardan stopaj
    2. vade olayı var açıklamak gerekirse mesela mart başında ben dolar nisan sonu vadeli long aldığımda spot 5.30 dolar 5.50idi
    Nisan sonu dolar 5,97 oldu. Spottaki adamdan 20kurus az kazandım.
    Sonra Nisan sonu haziran vadeli açtım. 5,97iken haziran vadeyi 6,17den aldım.
    Dolar 6,08, haziran vade 6,20 3kurus kar sadece + biraz faiz...

Yatırım tavsiyesi değildir.

...,....

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Baslik kapanmasin..
    Bu baslik en faydali basliklardan birisi..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 361/1230 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •