ben hisse senedi portföyü için bist 30 vadeli işlemlerini, dolar bazlı portföyüm için ise usdtry veya altıntry vadeli işlemlerini kullanıyorum...
aslında oğuz beyin belirttiği gibi olay biraz hedge işinden ziyade saatlik grafiklerden günlük veya ideal olarak haftalık bir trend yakalayıp küçük kar elde etme çalışmalarına döndü diyebilirim ... şimdi şu şekilde anlatırsam belki daha iyi ifade edebilirim kendimi, bist 30 vadeli işlemlerinin grafiği benim baktığım hareketli ortalamaya göre 8 nisan günü satış sinyali vermiş ve bunun seviyesi 124.000 puan civarında ... şuan puan olarak 108.500 civarı... 17.500 puan yani iki ayda 1100 lira civarı verilecek bir teminat üzerinden 1750 tl lik kazanç anlamına geliyor portföyümüzün 40bin tl lik olduğunu, bunu hedge'lemek için 4 kontrat aldığımızı düşürsek borsa düşerken 7000 tl kazanmak düşüşlerden belki de yükseliş anında düşünemeyeceğimiz bir gelir elde etmek anlamını taşıyabilir .. tabi bu işin janjanlı kısmı... gerçek kesinlikle öyle değil buna kesinlikle kapılmamak lazım
ben eğer günlük trendin döndüğü 8 nisan tarihinde şimdiki çalışmamı yapmış olsaydım grafiğe saatlik olarak değil günlük olarak bakar günde bir defa kontrol eder alış sinyali gelene kadar gayet rahat şekilde takılırdım.. ancak piyasaya günlük grafikte devam eden bir trendin ortasından girdiğim için saatlik küçük trendlerle uğraşmak durumunda kaldım ... işte bu noktada janjanlı kısım bitip gerçekler başlıyor... hadi ben piyasaya giriyorum dediğinizde trendin yavaşlaması, tersine dönmesi gün içerisinde endeksin doların kararsız hareketler yapması çok ciddi kayıplara sebep olabiliyor ... yani aslında benim amacım da saatlik grafikleri bir yana bırakıp günlük grafikte sinyal beklemek bu işlerle uğraşmamak... bu sinyal gelene kadar saatlik trendlerle biraz oyalanıyorum şu an ...
hisse senedi, teknoloji şirketlerine yatırım yapan fonlar , bireysel emeklilik derken arifin manchester'a attığı golü arayanlar gibi olay belki de yolun başında hiç gideceğini ummadığım yerlere gitti
öğrenmekten kendimizi geliştirmekten riski minimize edip ayağımızı yorganımıza göre uzatmaktan zarar gelmeyeceğini düşünüyorum... daha önce de belirttiğim gibi ben de kesinlikle hiç kimseye önermiyorum , yatırım tavsiyesi vermiyorum... olur da uğraşanlar vardır benim tecrübelerim bu şekilde belki faydalananlar olur diye paylaşmak istedim... saygılar mutlu akşamlar
Yer İmleri