Sayfa 389/1230 İlkİlk ... 289339379387388389390391399439489889 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 3,105 - 3,112 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by kaucuk Yazıyı Oku
    Aşağıda Peter lynch learn to earn kitabından figür ekledim, Chris yerine hasan, pat yerine mehmet yazıp, dolar figürü için tl belirterek basit bir hesap yapabiliriz. 8% büyüme + 3% temettü, 11% cagr elde ederiz. Xtmt25 te elde etmek mümkün.

Zaten Amerika gibi 10 bin üzerinde şirket, aristoklarlar, contender yok, saysan bir avuç şirket var. Neyin orta vadesiymiş acaba. Yeni nesilin yatırımı öğrenmesi lazım bunun için Mısır dan miras gerekmiyor, tutumluluk, yatırım ve sabır temel kriter. Sonra let the compounding run...

Sent from my iPad using Tapatalk
    isimler önemli değilde, bunlar aylık birikim mi

2.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    isimler önemli değilde, bunlar aylık birikim mi
    Aynen öyle gençken yatırıma başlarsan bileşik faizin gücünü kullanır az yatırım ile daha çok getiri elde edebilirsin diyor.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Nil Satis Nisi Optimum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Yıllık giderin X 20 ideal bence.
    Amerika da 25diyorlar.

Yıllık giderin 50bin ise 1Mtl yeterli olur.
    Ytd
    Yani %4

"4 percent rule" derler gavurlar...

https://www.mrmoneymustache.com/2012...or-retirement/

Yilda ne gerekiyorsa gelir olarak bunun 25 kati bir varlik gerekiyor.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by oguz90tr Yazıyı Oku
    Aynen öyle gençken yatırıma başlarsan bileşik faizin gücünü kullanır az yatırım ile daha çok getiri elde edebilirsin diyor.

Sefim evrenin en buyuk gucu bilesik faizdir demis Einstein...

Senin bunu bilmemene sasirdim dogrusu..

Sure ne kadar uzun ise daha iyidir..

Katkinin cok da onemi yoktur ama baslangic sermayesi cok onemlidir en basdan baslar calismaya, ilk konulan 1000 mesela 10 sene sonra konulan 10.000 den daha degerlidir katki acisindan.

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by oguz90tr Yazıyı Oku

Start early derler gavurlar..

Buffett'a sormuslar en buyuk pismanliginiz nedir diye hisse senedi biriktirmeye 12 yasinda baslamam demis..
    Keske 8 yasinda baslayaydim diyormus adamcagiz..
    Servetinin %99 u da bilesik getiri nedeni ile 50 sinden sonra yani son 35 senede olustu.

Syg,

6. Olaya sadece maddi birikim olarak bakmayalım...önce tasarruf doğru, ama birikimleri maddi ve maddi olmayan yatırımlara yönlendirmek lazım...mesela ekilip biçilebilir bir tarla çok kıymetli bir yatırım...burada ekip biçmek, sebze meyve yetiştirmek çok önemli.

Kaslarımızı diri tutmak lazım...elimizden bağ bahçe işleri de gelmeli...her yıl dikeceğin 9 meyve ağacından üçü erişkin hale gelse...30 yıl sonra 90 yetişkin meyve ağacın olur.... emeklilikte çok kıymetli bir varlık olur bu ağaçlar.

Parasal olarak bakmayın, bağ bahçeyle uğraşmak, meyve sebze yetiştirmek huzur ve mutluluk kaynağı....bence çocuklarınıza birakabileceğiniz en iyi varlık dalına çıkıp meyve toplayabileceği ağaçlardır.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Sefim evrenin en buyuk gucu bilesik faizdir demis Einstein...

Senin bunu bilmemene sasirdim dogrusu..

Sure ne kadar uzun ise daha iyidir..

Katkinin cok da onemi yoktur ama baslangic sermayesi cok onemlidir en basdan baslar calismaya, ilk konulan 1000 mesela 10 sene sonra konulan 10.000 den daha degerlidir katki acisindan.

Syg,
    hesaplasam çıkartırım da, biriktirilen para yıllık mı, aylık mı , onu sordum.
    para birimi tl olunca temettü geliri ile bir şey olur mu? yoksa dolara % 3 faizle gidilse daha mı iyi , soru işaretim var. tr nin geldiği şu noktada bankadaki dolar (uzun vade için, yani emeklilik için) ne kadar güven verir?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,825
    Türkiyede Türk hisse senetlerine dayalı olarak oluşturulacak temettü emekliliği kavramı mantıksızdır,geçersizdir. Portföy büyüklüğü ister 500 bin tl olsun isterse 5 milyon tl farketmez..Getirisi de ona göre düşecek yada çıkacaktır..Önemli olan portföyü oluşturan hisselerin göstereceği performanstır.Şirketlerin büyümesini bırak küçülmelerinin sözkonusu olduğu böyle bir dönemde hisselerin birçoğunda nominal olmasa bile reel olarak erimeler bulunmaktadır. Bu durumda kişi tüm geleceğini nasıl olurda hisse senetlerine dayayabilir ki?!

Bence en iyisi birikimlerin birbirinden farklı yatırım araçlarına dağıtılmasıdır. bu dağıtımların tamamlanmasından sonra yapılabilecek işlerden biri dönemsel takiple hangisinde köpük varsa oradan kademeli çıkıp fırsat oluşabilecek alana yine kademeli girmektir. tabi ki portföyün kendi riskimize göre belirleyeceğimiz bir yüzdesini geçmesine müsade etmeden..

Sayfa 389/1230 İlkİlk ... 289339379387388389390391399439489889 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •