Sayfa 632/1000 İlkİlk ... 132532582622630631632633634642682732 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,049 - 5,056 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

1. F35 projesinden atilmisiz ya la. Daha yeni gordum. 12 Hazirandaki proje toplantisina gelmeyin demisler. Bizim urettigimiz parcalarin uretimini seneye Abd ye kaydiracaklarmis.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu resmi olarak CERN tarafından açıklandı. Sanırım dünya rekoru olarak ta tescil edilmiş.Eski rekor 4 trilyon dereceymiş.

Yani uydurma değil ama çok kısa süreli. Parçacık çarpıştırıcıda elde etmiş olmaları mümkün.
    yalan o yalan
    resmi olarak yazıyorum buraya
    ilk defa
    empowered by moruck

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sıfırdan altın üretimi için fizikçilerin sunduğu reçete şu şekilde:

Daha az yoğun olan bir metal kalay,bakır v.b. gerekli şartlar sağlanarak supernova nükleosentezine girecek. (zaten dünyadaki tüm altın da bu şekilde oluşmuş deniyor).

Bu da şu demek: 10 milyar santigrat derecede ısı lazım.

İnsanoğlu sıcaklık limiti konusunda ne noktada?

En son baktığımda tokamak sistemi ile 1 dakika için 120 milyon dereceye çıkabilmişlerdi. Tokamak ısıyı belirli bir bölgeye hapsetmek , yani ekranlamak için kuvvetli bir elektromanyetik alan kullanıyor. Zira bu ısıya dayanabilecek bir malzeme yok.

10 milyar santigrat dereceye daha teknolojik olarak epey mesafe var.

Ancak Cern'deki çalışmalar sırasında çok kısa süreliğine 5.5 Trilyon santigrat dereceye çıkıldı.Ama bu 100 adet molekülü kapsayan çok çok kısa süreli bir süreçti . (1-2 nano saniye)

Eğer ileride 1-2 saatlik bir süre için 10 milyar santigrat derecenin üzerine çıkılabilirse, oluşturulan plazmanın içinde teknik açıdan altın üretmek mümkün olabilir.

Ancak bu gelişmenin 10 mu 100 mü veya 1000 yıl içinde mi olacağı veya olup olamayacağını kimse şimdiden bilemez.
    Ons'u 250-1000 USD arası bir maliyetle üretmek varken milyar dolarla yapılamayacak öneriler sunuyorsunuz ons altın milyar dolar seviyesine gelirse teknojide biraz daha gelişmiş olduğunda düşünülecek şeyler bunlar bence

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

4.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    askeri guç kullanırsa sağlam dayak yer
    wal-mart market çok uzakta
    rus bakkalı ise çok daha yakında
    tahminimi yazdım
    buyuklere guven olmaz
    onlar belki çoktan anlaştı
    bambaşka konularda
    Orada 3 trilyon dolarlık bir rant var.
    Türkiyeyi uzaya taşır.
    Ama 4 ülke istemiyor
    Onlarda pay istiyor.
    Tr de buna karşı.
    Abd 4 ülkeye destek çıkıyor.
    O doğalgaz adama kafayı yedirtir.
    3 trilyon $ , Trnin başına gelebilecek yaptırımı bile görmezden getirtir.
    Unutmadan o 4 ülkeden biri İsrail.
    Hani Trumpın Netanyahuyla anlaşıp , Gölan tepelerini ödül verdiği İsrail.
    Elinde ne var israilin F-35
    Biz S400ü kime kullanacaz.Saray bekçisimi olacak.
    İşler çok karışık.

5.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Ons'u 250-1000 USD arası bir maliyetle üretmek varken milyar dolarla yapılamayacak öneriler sunuyorsunuz ons altın milyar dolar seviyesine gelirse teknojide biraz daha gelişmiş olduğunda düşünülecek şeyler bunlar bence

Ben kalaydan 3 proton çıkartmak peşindeyim, başarınca haber edecem.

6.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    F35 projesinden atilmisiz ya la. Daha yeni gordum. 12 Hazirandaki proje toplantisina gelmeyin demisler. Bizim urettigimiz parcalarin uretimini seneye Abd ye kaydiracaklarmis.
    Pazar gaplı açar, ppk sabit bırakırsa faizleri ateşi çıkar doların

7.  Alıntı Originally Posted by HAMZA SÜTBIYIK Yazıyı Oku
    iyi yapmış ... işin cılkı çıktı
    cılkını bilmem de uğur dündar moderatörlüğü şark kurnazlığıydı bence.

8.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku

Kesinlikle öyle bundan 50 yıl önce 1 adet transistörü üretmek 100.000 dolara mal oluyordu. Şimdi ise 20 milyar transistöre sahip olan bir mikroçipin üretim maliyeti 50-100 USD civarında.

Ben sadece işlemin teknolojik olarak mümkün olduğunu söylemeye çalıştım. Ama insanlığın bu teknolojik seviyeye ne zaman ulaşacağını kimse bilemez. Belki de hiç ulaşamayabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 632/1000 İlkİlk ... 132532582622630631632633634642682732 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •