bakın ne buldum
twitter hisse nettten.
garan haftalık log. uzun vade
https://twitter.com/hisse_net
ama tarihi ocak 2014 müş
bakın ne buldum
twitter hisse nettten.
garan haftalık log. uzun vade
https://twitter.com/hisse_net
ama tarihi ocak 2014 müş
matriksi olan varmı.
yenileyebilirmi bunu.?
İMKB 1986 dan 2000 yılına kadar 0.40 cent 2 USD arası gitti geldi. 2000 yılı ocak ayında 3.5 usd'yi geçti ve tepe yaptı. 2001 krizinde yine 0.40 cente gerilemişti. Sonrasında 5 usd'yi yaklaşan bir süreç yaşadı. 2000 yılı öncesinde faizler oldukça yüksek dolar ise sürekli yükselen bir trend yaşıyordu. Hisselerin fiyatları da türk lirası bazında sürekli yükselen trend yaşıyorlardı. 2001 krizinden sonra dolar yıllarca yatay seyir izledi ama bist endeks tek buna paralel yatay seyretti büyük resim içinde. 2000 öncesi seyir ile bugünkü seyir bir değil bence. Ekonomi iyi demiyorum ve bunun altını çiziyorum ama bugün ekonomik olarak daha büyük bir büyüklükteyiz o yüzden ben 0.40 centler tezine katılmıyorum. Hali hazırda 1.40 centlere kader düştük ve toparlaniyoruz. 1.20'ler gelmeyecek rakamlar değil ama buna izin vereceklerini düşünmüyorum. Fiyatlar düştükçe uzun vadeli hisse yatırımcıları alım tarafına geçecektir. Toptan olarak bist endeksin tahtını bırakıp terk etmek istemezler bence. Borsadan para kazandıkları gibi ayrıca istedikleri zaman istedikleri şekilde siyasi olarak da kullanmaya devam etmek isteyeceklerdir diye düşünüyorum ben. O yüzden olumlu olmaya devam.edecegim uzun vade için.
Çok kisa vade için ise 95000 seviyesi dinlenilmesi gereken bir seviye bence. O yüzden yarın artı açıp 95 lerden satış ve yatay süreç bekliyorum. Eksi açarsa da 95 e doğru yine son bir alım dalgası ardından yatay bir süreç ile düzeltme yapacağını düşünüyorum. Seçim sonrası ise yeniden yukarıya gideceğini ve 105' e gideceğimizi düşünüyorum. 105000 lerden sonrasına oraya geldiğimizde yeniden bakarız.
Bugün 95000 duzeltmesinden de vazgeçtim kendi adıma.
İnsanla şuan bu yükselişten ötürü short açıyor. Yeni long açmak ise hem seçim hem s-400 yaptırımları korkusu gündemde iken yürek isteyen bir durum. Şuan yukarı sürmek için müsait ve tahtaların hareketleri de beni böyle düşündürüyor. 105000 e beklediğimden erken gideceğimizi düşünüyorum.
Twitırda millete dolar aldıran çakma `ustad' dolu. Cümle alem ya shortta ya dolarda. Neler olacak bakalım. Graflar manidar duruyor baya dolar bazlılar özellikle
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri