Sayfa 736/1000 İlkİlk ... 236636686726734735736737738746786836 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,881 - 5,888 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

1. merkez bankası bağımsız olsa FED faiz indirmeden indiremez derdim, fakat reis sabırsız.
    bu toplantıda bence de merkez bankası faiz indirmez ama temmuzda belli olmaz. FED ise en erken eylülde indirir gibi geliyor.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    23 Haziran için sandık kurulu başkanları AKPli çıkmış:

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem...cikti-5120013/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. döviz çiftlerinde baktğınız obo tobo gibi formasyonlara çok önem atfetmeyin.... niye peki çünkü fx piyasasının işleyiş mantığı sebebi ile....
    olay iki bacaklı birinci bacağını açıklayalım : gbpnzd çiftinde short açtığınızda eğer depo hesabınız euro ise , depo hesabınızdaki para hangi aşamalardan geçerek gbpnzd de short açıyorsunuz ? aynı şekilde eğer depo hesabınız $ ise işleyiş şekli nasıl oluyor ? bunları biliyor musunuz hangi aşamalardan geçtiğini paranızın ?
    ikinci bacağını açıklayalım ....
    Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Münche ) - Mazardium EF87 ® madeni uzmanı

4. 31 mart seçimi öncesi şubat mart gibi özel bi bankanın hazinesinden haziran da MB dan faiz indirimleri serisi başlayacak bilgisi almış idim..(insider idi )
    Sonrasında seçim iptali falan oldu gündem de yeni seçim var..
    Ama ben yinede bu toplantıda bir indirim bekliyorum..

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    31 mart seçimi öncesi şubat mart gibi özel bi bankanın hazinesinden haziran da MB dan faiz indirimleri serisi başlayacak bilgisi almış idim..(insider idi )
    Sonrasında seçim iptali falan oldu gündem de yeni seçim var..
    Ama ben yinede bu toplantıda bir indirim bekliyorum..

ÜFE %28.7 iken faiz indirmek ne kadar doğru?.

Gerçek enflasyon zaten ÜFE ile TÜFE'nin zamansal harmonik ortası değil mi?

Faiz indirirse ÜFE (%28.7) çok hızlı şekilde TÜFE'ye geçişmeyecek mi?

Hele bir de kur yükselirse baz etkisini de sıfırlayacağı için 1 çuval incir berbat olmayacak mı?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. Doları buralarda tutabileceğine inanıyorsa indirsin faizi de görelim bakalım...

Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
    Bu forumda yazdığım yazılar yatırım tavsiyesi içermemektedir.Yazdığım yazıdaki ifadelerden etkilenip de yatırım yapan veya yaptığı yatırımdan vazgeçen kişilerin hareketlerinden sorumlu değilim.Tüm yazılarım paylaşım,sohbet ve geyikten ibarettir...

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    ÜFE %28.7 iken faiz indirmek ne kadar doğru?.

Gerçek enflasyon zaten ÜFE ile TÜFE'nin zamansal harmonik ortası değil mi?

Faiz indirirse ÜFE (%28.7) çok hızlı şekilde TÜFE'ye geçişmeyecek mi?

Hele bir de kur yükselirse baz etkisini de sıfırlayacağı için 1 çuval incir berbat olmayacak mı?
    Diğer taraftan otomotiv sektörü gördünüz çökmüş.
    Konut deseniz satılamıyor.
    Reel sektör dönüşemiyor.
    Üstteki açıklamalarınıza nazaran, tek bir soru.
    Neden politika faizi %24'iken bankalar %19.5-20.5 arası faizi 2-3 ay verdi.
    Kredi faizlerini düşük tuttu.
    Bir çuval inciri berbat etmek için mi?
    ....

8. birkaç ay önce işletmeler %20 ilerotatif kullanırken bugün %29 fiyat veriliyor.

Yani birkaç ay önceye göre ödenecek faiz miktarı %45 armış durumda

Sayfa 736/1000 İlkİlk ... 236636686726734735736737738746786836 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •