hayır demek istediğim bağımsızlık komple ülkece bir atılımla inşa edilir.Tarımda, eğitimde, sanayide.İlk önce 453 milyar dolar borc yap betone göm sonra 166 adet rus füzesiyle bağımsızlık tasla.Ben cocuk değilim zamanında ucak fabrikası bile acan ülkeyi saman ithal eder duruma düşürmüş memleketim sağcısının bu bagımsızlık zart zurtları kulağa bayat geliyor sadece.
Kitaplığımın bir rafı sadece 2. dünya savaşına ait roman, belge, kitap vs için ayrıldı.
Benim doğum tarihime bu kadar yakın bir insanlık dramı, 50 yıldır hep ilgimi çekmiştir.
İkinci dünya savaşının parsasını toplayan ve dünya liderliğini kazanan devlet malum ABD.
Bu açıdan ele alınırsa Franklin Delano Roosevelt ABD tarihinin en büyük, en yararlı (kendi devleti açısından tabi) başkanı.
2. Dünya Savaşının en çilekeş ülke ve halkı Sovyetler...
Onların kaya gibi duruşu olmasa (Fransa gibi dağılıverseler) 2. Dünya Savaşı belki de kazanılmazdı.
Rus edebiyatında 2. Dünya Savaşı başlı başına bir bölüm.
Şolohof, Simonov, Ehrenburg'un 2. Dünya savaşı ile ilgili kitapları en sevdiğim kitaplardır.
Elbette abi. Ama sıralama yanlış olmuş. Stratejik hata yapmışlar. İklim, cografya, alan büyüklüğü, muhtemel mukamevet hesapları yapılamamış. Almanlar saldırmadan Sovyetlerin Avrupa sahasına inip galip gelme gibi bir gücü ve planı yok iken, perişan eylemişler kendilerini.
Hitler her bir b. maydanoz olmustur, yahu Dingilterenin isini bitir orasının üs olacağı belli, Akdenizde kesin hakimiyet sağla, Cezayirdeki Fransız donanmasi ve Mısırdaki Dingilizler...
Gitti dümbük herif, bir de SSCB'ye saldırdı...
Dikkat edin Rusya demiyorum SSCB, ikisi farklı seyler...
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer İmleri