Sayfa 41/216 İlkİlk ... 3139404142435191141 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 321 - 328 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1. Bakın burada öncelikle şu iki duruma çözüm getirilmesi gerekiyor,

1.)gelir vergisi ne olacak? Enflasyondan arındırılmış kazancın yüzde35 ine kadar vergi çıkması sözkonusu. Vergi kalksın cazibe artsın.

2.) 3. kez yazıyorum en önemlisi ilk seferde gayrimenkul satılamadı. 2. satışa 0(sıfır) liradan başlayan fiyatla açık artırma ile çıkacak.

Böyle bir şey kabul edilemez, düşük ihtimal olsa da 500binlik dairenin 300bine satılması 200bine satılması sözkonusu olabilir. Bunu bilen ev alacak kişi ilk alımlara hiç girmeyebilir. O zaman ekonominin ne olacağını bilemeyiz. Son açıklanan verilerde uzun yıllar sonra ilk defa İstanbulda gayrimenkul fiyatları enflasyon gerisinde kaldı.

Satış zamanında şimdiki gibi bir ekonomik daralmaya denk gelirsek ne olacak?

Bu yüzden çözüm olması açısından:

Ya taban fiyattan aşağı satılamasın 1-2 yıl süre tanınsın, bu süre sonunda satılmazsa isteyen hak sahiplerine ortak olarak daire verilsin ve bir emlak ofisi yardımıyla satış yapılsın.

Bu durumda biriken aidatlar için sertifika sahipleri ödeme yapsın yada toki aidat için fon kursun ve bu fondan mesela maksimum 3 yıl aidatlar ödensin, satış yapıldıktan sonra ödenen paralar hisse oranında sertifika bedelinden kesilerek hak sahibine ödensin.

Ya da aidatları hisse sahipleri ödesinler, ödemeyenlere hem yazılı, hem telefonla hemde sms le ihtar çekilip yine ödenmezse sertifiklarında azalma ile bu borç tahsil edilsin.

Bu şekilde sertifika ile satış yapılacaksa detaylar ince ince düşünülmeli ve cazibe artırılmalıdır.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. bu hissenin kademelerini izleyebilinen yer var mı
    Burada yazılanlar tamamen hayal ürünüdür. #### Yatırım Tavsiyesi değildir.####

3.  Alıntı Originally Posted by miko Yazıyı Oku
    kim ne derse desin kurtulduğuma seviniyorum hiç gereği olmayan bir maceraya girişmişim.
    al işte daha sabah yazdım şu anda 37.82 yuh!
    Borsa kumardır durmasını bilmek gerekir.

4. Sn Turnike,

Sonunda konuyu bildiğini düşündüğüm birisinin yazısını gördüm. Katkınız için teşekkürler. Ben bildiğim kadarıyla bazı konuları yanıtlayabilirim sanırım

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    1.)gelir vergisi ne olacak? Enflasyondan arındırılmış kazancın yüzde35 ine kadar vergi çıkması sözkonusu. Vergi kalksın cazibe artsın.
    Burada Gelir vergisi ödemiyorsunuz. Sadece alım-satım arasındaki kazançtan veya alım ile tali edime kaldığınız zaman arada oluşan farktan dolayı %10 stopaj var o kadar. Onun dışında bir vergi oluşmuyor diye biliyorum. Bu konuda KAP’ta yapılan duyuru: https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...5b245987806b59

Bakın burada öncelikle şu iki duruma çözüm getirilmesi gerekiyor,
    3. kez yazıyorum en önemlisi ilk seferde gayrimenkul satılamadı. 2. satışa 0(sıfır) liradan başlayan fiyatla açık artırma ile çıkacak. Böyle bir şey kabul edilemez, düşük ihtimal olsa da 500binlik dairenin 300bine satılması 200bine satılması sözkonusu olabilir. Bunu bilen ev alacak kişi ilk alımlara hiç girmeyebilir. O zaman ekonominin ne olacağını bilemeyiz. Son açıklanan verilerde uzun yıllar sonra ilk defa İstanbulda gayrimenkul fiyatları enflasyon gerisinde kaldı. Satış zamanında şimdiki gibi bir ekonomik daralmaya denk gelirsek ne olacak?
    Bu konuda siz sanırım Makro İnşaat YK başkanının videosuna atıfta bulunuyorsunuz. İzledim. Bence yanlış bilgi var. Zira izahnamede 3 tane ihale olur. İlkinde ekspertiz değerinden ikincisinde bu değerin yarısından 3. De TOKİ tarafından belirlenecek fiyattan diyor. SIFIR diye bir ibare yok. Ha diyebilirsiniz ki TOKİ üçüncü ihaleye sıfır dese ne olur? Demez, çünkü gene izahname setinde 8 numaralı Ek’de (okuyana kadar canım çıktı, sabırlı olmanız lazım) detaylıca belirtildiği gibi, Makro inşaat hiçbir şekilde ekspertiz değerinin altında satış yapamaz! Dolayısıyla ikinci ihalede ihale başlangıcı ekspertizin yarısında başlasa bile en yüksek teklif ekspertizin altında kaldığı sürece bu satışı yapamaz diye anlıyorum. (Ne yapacak peki makro derseniz, elbette bilmiyorum ama ekspertizin altında satışın hesabını ilk TOKİ’ye vermesi gerekir o yüzden belki kendisi alacak!) Peki neden ikinci ihalede muhammen bedel düşüyor. Daha çok katılan olsun diye sanırım. Ama bu peşkeş çekilecek olarak değerlendirilmemeli bence.

Dahası, eğer bu ülke için bir felaket senaryonuz yoksa eğer hiçbir evin ekspertizin altında gitmeyeceğini düşünüyorum. Oldukça etkin bir emlak piyasası var. Emlakçısından tut al-satçısına kadar herkes piyasayı iyi bilir ve değerinin altına gidecek bir evi piyasaya düşürmezler bile. Yok eğer kötü bir piyasa öngörüyorsanız o zaman zaten en ev alın ne sertifika!

Bu yüzden çözüm olması açısından:
    Ya taban fiyattan aşağı satılamasın 1-2 yıl süre tanınsın, bu süre sonunda satılmazsa isteyen hak sahiplerine ortak olarak daire verilsin ve bir emlak ofisi yardımıyla satış yapılsın.
    Bu durumda biriken aidatlar için sertifika sahipleri ödeme yapsın yada toki aidat için fon kursun ve bu fondan mesela maksimum 3 yıl aidatlar ödensin, satış yapıldıktan sonra ödenen paralar hisse oranında sertifika bedelinden kesilerek hak sahibine ödensin.

Ya da aidatları hisse sahipleri ödesinler, ödemeyenlere hem yazılı, hem telefonla hemde sms le ihtar çekilip yine ödenmezse sertifiklarında azalma ile bu borç tahsil edilsin.

Bu şekilde sertifika ile satış yapılacaksa detaylar ince ince düşünülmeli ve cazibe artırılmalıdır.
    Bence hepsi güzel ve yerinde öneriler. Sistemin daha iyi işlemesi için bence göz önünde olması gereken konular bunlar.

Saygılarımla,

***Çerkes***

1 ay önce halka arzdan 42.5 dan sertifika alacağıma paramı %14 faizle bankaya yatırsaydım param yuvarlak 43 Tl olacaktı. Bu hesaba göre ben şimdi bu sertifikayı 37 Tl den borsadan alacak olsam 1.16 sertifikaya eş geliyor. Kısaca halka arzdan alanlar 1 ayda %16 kazıklanmış oluyor gerisini bilemem. Bunu küçük insanlara reva görenler için ne denir adını siz koyun...

6. bence arka planda sessiz sedasız olanları izleyen kazıklanmış bi yığın insan var. ama olsun onlarda bizim insanımız sonuçta

İzahname`de bu proje bir şekil gerçekleşmezse sertifika sahipleri ne gibi haklara sahip olacak bellimi ? İzahnameyi iyi incelemiş, anlamış bir kişi bu konuda bizi aydınlatabilir mi ?

8. Düştükçe düşüyor defter degeri veya olması gerekn fiyat ne acaba?? Artık bi yerlerde durmalı hergün yüzde 1 aşagı aşagaı bitmedi bi.ytd

Venus_V3_5070 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 41/216 İlkİlk ... 3139404142435191141 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •