Sayfa 40/216 İlkİlk ... 3038394041425090140 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 313 - 320 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

Alıntı Originally Posted by Çerkes Yazıyı Oku
    Bence kesinlikle haklısınız Sayın umutabi;

Sertifika satılırken, yatırımcıya;

1-Peşin alım iskontosu
    2-Toplu alım iskontosu
    3-Faizsiz finansman sağlamadan dolayı iskonto
    4-Halka arz iskontosu verilmesi,
    5-Topraktan girmekten dolayı iskonto

gibi iskontolar verilmesi gerek.

Bu proje için yeterli iskonto var mıdır konusu; daha önceki yazımda belirttiğim açıdan bakılarak değerlendirilmeli. Adamlar biz ortalama 8000 TL ye satmayı planladığımız projeyi 4250 TL ye satıyoruz derse ciddi bir iskonto var demektir. Satış fiyatım ne olursa olsun ben maliyetimin de altında satıyorum diyorsa ve bu iskonto yeterlidir diyorsa orada da haklılık payı var derim.

Bana sorarsanız ben de isterdim 3500-4000 aralığından almak ama projenin örnek dairelerine baktım, karşımızdaki TOKİ'nin veya Emlak Konutun bölgede yaptığı sosyal amaçlı projeleri durmuyor. İçinde hareket sensöründen, sıvı sensörüne, vakumlu merkezi süpürgeden, profesyonel ütüsüne ve ankastresine kadar baya bir lüx proje var. O yüzden ben kendi adıma makul buldum fiyatları.

Bir de son not; 60 ay vadeli 120 ay vadeli evleri alamıyoruz. En büyük sorunumuz o. Evler çok pahalı ve bizim gibi orta sınıfın ulaşabileceği rakamların çok üzerinde.

Selamlar
    Siz bu işin doğru olduğuna inanmışınız size benim bir şey demem pişmiş aşa su katmak olur. Tek söyleyeceğim şey inşallah her şey sizin gönlünüze göre olacaktır.

2. Bir heves 41,2den aldığım hisseleri üç gün sonra 40,4ten satıp çıkmıştım, şimdi fiyat ne oldu bir bakayım dedim içim burkuldu.
    Halka arzdan alanlara sabır dilerim. Bu kazık da size tokinin hediyesi olsun. Umarım daha da düşüp de iyice rezil etmez kendini.

3. hey allahım ya bu abidik gubidik şeye bile speğin gireceğini düşünenler var

4. Sayın ales,

Borsa bilmem dedim, o yüzden sizin yazınızı daha dikkatli okudum ve anlamaya çalışıyorum. Anlamadığım yerleri ve bazı konuları sormak isterim!

Alıntı Originally Posted by ales Yazıyı Oku
    biraz aksam hisseyi inceledim detaylı .) coğ sıg hareketler hiç alan satan yok gibi.. herkez zararına sattı diyorsunuz ama daha öyle bi şey yok biraz hacimli olsa vakıf yatırım elindekileri verir. )
    Öncelikle hisse değil, gayrimenkul sertifikası demek gerek bence. Aradaki fark önemli ve bu farkın hem dile hem de kafalara yerleşmesi gerek. Herkes zararına satmadı derken, hisse düşerken kazanan var mı demek istediniz! Hisse düştüğüne göre insanlar zarar ediyor olmalı değil mi?

Bir de Vakıf Yatırım elindekini verir derken; Vakıf Yatırım’da olan sertifikalar siz biz gibi yatırımcılara ait değil mi? En çok onda olduğundan mı öyle dediniz? Neden Ziraat veya İş değil mesela?

şu anda hissenin sahibi bile yok toplu değil dağınık koyun misali koyunları bi çoban gelir toplarsa belli bi yere götüürüp orda bırakır .)) daha öncede söyledim bu hisseye yabancı gelmez ) kolay kolay şu kadar yabancı aldı diyorlar ama yabancıda para çok bitmiş evi alır 3 sene beklermi. ) zaten bizim borsada yabancı bireysel cok nadir vardır yabancı fonlar ve yatırım bankalardır onlarda evi ne yapsın ev alıp bide sonra satacağız diyemi uğraşacaklar.
    Hisse çok dağınık derken ne demek istediniz, Çok fazla kuruma mı geçmiş diyorsunuz. Ben kıt bilgimle gördüğüm kadarıyla burada sertifika baya bir toplu. Malın %30’u zaten Vakıf’da, %50’si 4 kurumda. Daha nasıl toplu olacak?

Koyun-çoban derken tahta yapıcı veya spekülatör kastediyorsunuz sanırım. Bu tahtaya spekülatör giremez bence. Girse de iş yapamaz. Gerekçelerini daha önce söylemiştim.

Yabancılara halka arzda satılmadığını biliyoruz, sonradan da alan olmadı bence de. Ama yabancı alır mı bu sertifikayı? Evet alır. Bu bir ev sahibi olma aracı olduğu kadar yatırım aracı da. Ben fon olsam ki fonların bildiğim kadarıyla belirli oranlarda belirli menkul kıymetlere yatırım zorunluluğu var, borsa düşerken alınabilecek en güzel yatırım araçlarından birisi Sertifika. Gayrimenkul gibi fiyatı oynak olmayan ve objektif fiyatlanabilen bir varlığa yatırım yaparak düşüşten kendimi korurum. Bugün alırsam yarın da satarım. İlla ev almak zorunda değilim ki!

halka arz olmuş hisse yeni doğmuş ceylan gibidir. )) biraz büyüsün serpilsin öle alınır koşuyor topallıyormu mali verilerine bakmak lazım bu hissede malı veri bile yok o yüzden kolay kolay kurumsal yatırımcılar gelmez
    Kurumsal yatırımcı gelmez dediniz ama halka arz sonuçlarında gördüğüm kadarıyla kurumsal yatırımcılara 70 milyon TL’ye yakın satış yapılmış. Bu alanlar ne biliyor sizce? Ya da alırken hata mı yaptılar. Halka arzdan alan varsa piyasadan neden almasınlar?

türkiyede genelde halka arzlar gidip faizle kredimi almayıp borsadadan para almak için geliyorlar.. ) o yüzden yeni halka arzlardan hep uzak dururum... zaten çok kar etse gelip karı senle paylaşmazlar )
    Sayın ales, bu ürünü hiç ama hiç anlamamışsınız. Ben borsa bilmiyorum ve konuşmuyorum fazla ama siz de bilmediğiniz bir ürün hakkında baya baya yazıyorsunuz. İzin verin özetleyeyim sizin için tekrar. Bu bir şirkete ortak olmak değildir. Bu ürün inşaat yapacak şirketin evi baştan projedeyken size satıp proje bittiğinde evi, ev istemeyen veya ev alacak kadar sertifikası olmayana o evleri onlar adına satarak evin parasını geri iade etmesidir. Yani bir nevi şirkete borç verir karşılığında ya ev ya paranızı (evin değerindeki artış kadar artmış şekilde) geri alırsınız. O yüzden normal bir halka arzdaki gibi şirket sahibinin yatırımcı düdüklemesi ile karıştırmamak lazım.

Sevgiler

***Çerkes***

5. kim ne derse desin kurtulduğuma seviniyorum hiç gereği olmayan bir maceraya girişmişim.
    Borsa kumardır durmasını bilmek gerekir.

Bu işe inanmışlarla yada ne bileyim mecburen inanmak zorunda kalanlar la bu işin doğru ve iyi niyetle planlanmadığına (betonda ki son 5-6 yılın yükseliş trendine göre fiyat belirlenerek) inananların arasında fikir birliği olamaz gibi görünüyor. Zaman kimin doğru düşündüğünü gösterecektir. Umalım da bu işe gönülden inanarak para bağlayanlar kazançlı çıksın. Ama şu ana kadar ki gelişmeler halka arzdan sertifika alanların kazıklanmış ( hadi şöyle diyelim, halka arzdan almayıp şimdi alanlara göre hem zaman hem fiyat açısından zararda oldukları) olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
    Son düzenleme : umutabi; 04-05-2017 saat: 11:17.

Diğer taraftan lüks konut ve ofis projesi SARPHAN konusunda ne gibi gelişmeler olduğunu hiç bir suretle sosyal medyada takip etme imkanı bulamıyorum. Muhtemeldir ki zarara uğramış hak sahipleri sosyal medyada şikayet de bulunup mallarının değerini düşürmek istemiyorlar. Ama şöyle bir geçmiş yazıları okuduğumda zaten teslimat 2014 sonu yapılması gerekirken yapılmayarak insanlar yeterince mağdur edilmiş. Madem arkada TOKİ var niye proje bu kadar gecikmesine rağmen gereken yapılmamış iyi irdelemek lazım. Burası Türkiye burada JET `FIDILLAR`ın` ! bir değil 2 değil defalarca milleti kazıklamasına göz yumuluyorsa çok ama çok dikkatli olmakta fayda var derim.

Evet daha önce nokta atış ile belirlenen 37 li fiyatlara yine geldik, bakalım bıçak bu hızla düşmeye devam edecek mi ?

Sayfa 40/216 İlkİlk ... 3038394041425090140 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •