Sayfa 331/831 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431 ... SonSon
Arama sonucu : 6641 madde; 2,641 - 2,648 arası.

Konu: TTRAK - Türk Traktör

1. [QUOTE=İzmir;3531433]traktörü ucuzken aldınız aldınız , sonraları almaya kalkarsanız elinizde patlar ,

şu an tam gömü yapıp ileride ellerine paşalar gibi verebilirsiniz ,, ama sakın günlük hareketlerine bakmayın , aynı gün 10 tl düşüp yarın 10 tl yükselen cinstir ,
    eğer hisseyi hiiç tanımıyorsanız , işin içinde de değilseniz , sakın sakınn bulaşmayın , daha güzel çok daha karlı hisselere yönelin , çok var , patron hisseleri daha iyi , hele hele acil ihtiyacınız olan paralarınızla bu hisseye bulaşmayın ,,
    traktörde tahtaya hakim olup , fiyatı belirleyen kişiler bu işi bilmiyor , ( tahta yapıcı )
    nerede acemi varsa traktöre doldurmuşlar , Brokerda bile iş yok , ne teknik çizmesini nede Kapı kullanmadan bi haberleri var , [COLOR="#000000"][B]aracı kurumlarla adeta savaş içindeler ,, araları iyi değil .

Aynen öyle. Yukarıda da söyledim içinde patlamalar yaşıyor.. Güya aklınca ters tepki veriyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. elinde traktör hissesi varsa hisseyi izlemeye de gerek yok yorum yapmaya da....

ben ise bu ikisine çok alışmış biriyim...traktöre ne kadar sabır edebileceğimi bilmiyorum...dediğim gibi takip etmeyip yorum yazamayacak isem ? traktör tam bana göre olur....
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. cuma günkü %3,5 luk çıkışı hazm etmeye çalışıyor..ardından tekrardan çıkmasını bekliyorum...ilerleyen zaman diliminde bilançosunu da tahmin etmeye çalışacağız...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. 2019 yılı ilk çeyrekte her bir traktörün satış değeri 22,800 dolar imiş...bu fiyat 2018 yılında 24 bin dolar imiş...2017 yılında ise 22,7 bin dolar imiş...şirketin verileri o kadar açık ki...biraz çalışmak ile neredeyse bilançolarını bire bir tahmin edebileceğim...

5. Bu hisse hakkında görüşümü yazmak istiyorum.

Hisse geçmişte olumlu beklentilerle taşınma vs. aşırı değerlenmişti. zirveden çok düştüğü için ucuz olduğunu düşündürmemeli.

6.  Alıntı Originally Posted by İzmir Yazıyı Oku
    traktörü ucuzken aldınız aldınız , sonraları almaya kalkarsanız elinizde patlar ,

şu an tam gömü yapıp ileride ellerine paşalar gibi verebilirsiniz ,, ama sakın günlük hareketlerine bakmayın , aynı gün 10 tl düşüp yarın 10 tl yükselen cinstir ,
    eğer hisseyi hiiç tanımıyorsanız , işin içinde de değilseniz , sakın sakınn bulaşmayın , daha güzel çok daha karlı hisselere yönelin , çok var , patron hisseleri daha iyi , hele hele acil ihtiyacınız olan paralarınızla bu hisseye bulaşmayın ,,
    traktörde tahtaya hakim olup , fiyatı belirleyen kişiler bu işi bilmiyor , ( tahta yapıcı )
    nerede acemi varsa traktöre doldurmuşlar , Brokerda bile iş yok , ne teknik çizmesini nede Kapı kullanmadan bi haberleri var , aracı kurumlarla adeta savaş içindeler ,, araları iyi değil ..
    inanınki bu traktörün tahtasını idare edenleri çok merak ediom eğitimleri , tecrübeleri nedir, çocukça günlük emir akışları , suni dengesiz alış satışlar ,,hataları çok , Tupras , Kchol öyle değil daha kaliteli tecrübeli tahta yapıcılara hakim , hareketli sürekli gidip geliyorlar , güzel teknik çiziyorlar ,,
    sonuç : Ttrakın tahta yapıcısı ,
    maalesef aktif değilsin , nice tahta yapıcıların arayıpta bulamadığı çok kaliteli , para kazanma , sirkülasyonu olan hisse, hisseyi mundar edip yönetemiyorsunuz ... başlarındaki keltoş gibi ,,,
    örneğin bugünkü harekete bakalım , endeks yükseliyor , broker aklı sıra endeksin tersi hareket edip , hisseyi düşürüyor , çocukça basit hareketler , normali şudur , yükselişe geçtinmi adam gibi yükselir kıvırmazsın , malı toplarsın , dinlenir yataya alırsın , sonra olumlu olumsuz haberleri kullanır , yön tayin edersin , hiçmi teknikiğin , birikimin yok ve bi haber değilsin !!.??
    endeks düşünce sanki banka hissesi gibi peşinden yuvarlanıyon , sen sanayi hissesisin , banka değil !!!
    tahta yapıcının maliyeti 25 ler olduğu için , stop etti , daha aşağı alırsa kendi iyice çukura gömüleceği için , yukarı yön çizdi , ne olduda yükselişe geçtin , heee, hangimiz sabırlı !??? 2019 - 2020 -2021 - 2022 - 2023 çulsuz , parasız kaldıysan sadakamı sana vereyimmi !??
    yabancıda , yerlide kendisi , hisseyi % 65 - 70 girişlerden % 40 kadar düşürüp , hisseyi virmanladılar , şimdide yavaş yavaş %65-70 sözde yabancı paya kadar yükselticekler , eleğe takılanlarda karı olucak durum bu
    Sabah e-mail atmıştım . Cevabı .. Ttrak yatırımcı ilişkileri

Merhaba Çetin Bey,

Bizim firma olarak çalıştığımız bir broker veya broker firması bulunmamaktadır.

Kolay gelsin,

Ahmet Dinç

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. tarım ile bağlantılı iş yapan firmalarda mevsimselliğin de olması gerektiğini düşünüyorum...örnek gübre üreten firmalar...2017 yılı traktör satış adetlerine baktım...(krizden önceki stabil bir yıldı 2017..tabi benim bildiğim kadarıyla..)

ilk çeyrekte toplam 11 298 adet
    ikinci çeyrekte ......12 848 adet
    üçüncü çeyrekte.....11 554 adet
    dördüncü çeyrekte....12 771 adet

bu verilerden görüldüğü gibi ilk ve üçüncü çeyrek satış rakamları birbirine çok yakın iken ikinci ve dördüncü çeyrekler de birbirine çok yakındır...ilk yarıyıl toplamı ise 24 146 adet iken ikinci yarıyıl toplamı ise 24 325 tir...görüldüğü üzere iki yarıyıl arasında sadece 179 adet gibi çok basit bir fark var...ikinci yarıyıl birazcık daha fazla olmuş..

şimdi kabaca bu verilerden bu yılın ikinci çeyreğinin satışlarının ilk çeyrekten daha iyi geleceğini tahmin edebiliriz...2017 yılında ilk çeyrek ile ikinci çeyrek arasındaki fark adet bazında %13,7 olmuş...

yılın üçüncü ve dördüncü çeyrekler arasındaki adet bazındaki fark ise %9,56 olmuş..

8. ülkemizde krizin etkileri hissedildiği 2018 yılının son çeyreklerinde firma ihracata ağırlık vermiştir..şu anda bu kalemde güzel rakamlar var...

2019 yılı ilk çeyrekte toplamda 5 877 traktör satılmış..eğer 2017 yılındaki istatistik mevsimsellik farkı olan %13,7 lik farkı eklersek ikinci çeyrekte toplam 805 adet daha fazla yani 6 682 adet traktör satmamız gerekiyor...ama tahminlerime göre bu miktar daha da fazla olacaktır...ikinci çeyreğin ilk iki aylık satış miktarları şu şekildedir..1 790 +2 233 =4 023 adet....istatistik haziran ayında 6 682-4 023 =2 659 adetlik bir satışın olacağını işaret ediyor...

Sayfa 331/831 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •