Madem döviziniz var ve dövizin mevduat getirisi kadar getiri istiyorsunuz. Dolar bazında yılbaşından beri döviz mevduat getirisi üzerinde getiri elde eden fon bulabilirsiniz.
Altın fonlarına pek kafam yatmıyor.Altın artıyor oda artıyor, altın düşüyor oda düşüyor.Karımdan bir de % 10 stopaj var.
Ee onun yerine gram altın alırım, üstüne birde vadeli altın hesabına yatırırım, kardan stopaj falan da yok .
Alım satım makasınız ne kadar dar ise çalıştığınız bankada tercih sebebide ona göre artabilir veya azalabilir. 250 TL'de 3 TL olan makas alım satımda %2'ye yakın fark oluşturuyor. Stopaj ve yönetim gider kesintisi bunu karşılayabilir eğer uzun süre taşınmayacaksa.
Alım satım makasınız ne kadar dar ise çalıştığınız bankada tercih sebebide ona göre artabilir veya azalabilir. 250 TL'de 3 TL olan makas alım satımda %2'ye yakın fark oluşturuyor. Stopaj ve yönetim gider kesintisi bunu karşılayabilir eğer uzun süre taşınmayacaksa.
Yukarda dediğim gibi TFX çok uygun 70 kuruş, e birde vadeliye yatırınca azda olsa bişeyler geliyor ordan, fondan daha iyi diye düşünüyorum.
Yer İmleri