Tebten virman yapman kolay oldumu,ben daha önce işbankasından yapmaya çalıştım baya bir ücret istediler
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tebten virman yapman kolay oldumu,ben daha önce işbankasından yapmaya çalıştım baya bir ücret istediler
Evet. Form gönderdiler çıktı alıp doldurdum. Resmini çekip gönderdim diğer gün hallettiler. Her iki hesapta sizin adınıza ise herhangi bir ücret almıyorlar.
Teşekkürler
Erhan Bey bahsettiğiniz olaya Halil Buhur hoca buhur rasyosu diyor.
Yani temettü veren hisse temettü verdikten sonra telafisini yapabilmelidir.
Örnek: alka, hektaş ve sasa.
Alka %9'a yakın bir verimlilikle temettü vermesine rağmen 1 ay içinde telafi etti ve temettü öncesi fiyatını geçti. Aldığımız temettü kar kaldı.
Sasa da bedelsiz ve temettü verdi arka arkaya. 3 günde hepsini telafi etti.
Hektaş'ın geçen yıl temettüsünü alanlar temettü + hissenin değer kazanması olayının keyfini çıkartıyor.
Ben temettü olayında şuna bakıyorum.
Hisse temettü sonrası düşüşünü telafi edip temettü öncesi fiyatının üstüne çıkabilmeli.
Petun ve psut gibi sadece temettü verip 1 sene yerinde sayan hisseler ilgimi çekmiyor.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar
Çimento hisselerini 2016/12 verileri ile kıyasladım. Oyak grubu başarılı, Sabancı fena değil gerisi de tabloda
![]()
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Demekki neymiş her hisse senedi temettüsünü telafi edemiyormuş (TTKOM gibi) o halde her temettü veren hisse senedi kesin olarak telafi edemiyor. O yüzden bunu yansıtırken temettü verdiği için telafi etti noktasını ince bir çizgi koyalım ki olaylar karışmasın. Peki her temettü veren hisse senedi temettüsünü telafi etmiyor ise demekki bu işin temettü vermekle alakası yoktur diyebiliyorsak.
O halde diğer hisseler temettülerini nasıl telafi etti açıklıyorum;
temettüsünü telafi edebiliyor olması için bilancosundaki karların iyi gidiyor yukarı gidiyor olması gerekiyor. saydıgın hisse senetlerinin bilancoları çok sağlam geldi. Yani hisseler ne kadar pirim yaptı ise hiç temettü vermesede aynı pirimi yine yapacaklardı.
TEKRAR UYARIYORUM ÇİMENTOLAR BU SENE SIKINTILI OLACAK
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri