Originally Posted by
hepsonradan
herkese merhaba, sizler için önemsiz ama benim için çok önemli bir soru soracaðým:
þu an 1 milyon TL nakit param olsa ve bir daha hiçbir þekilde çalýþmamak üzere bugün kariyerimi sonlandýrmaya karar versem bu para getireceði faizle bana hayatýmýn sonuna dek yeter mi? halihazýrda böyle bir örnek kiþi var mý forumda veya çevrenizde? bu alternatifin olumlu/olumsuz yönlerini sayýp dikkat etmem gereken hususlarý vurgularsanýz çok makbule geçer.
ek bilgiler: 35 yaþýndayým bekarým evlenmeyi de düþünmüyorum. istanbul'da kendime ait evimde ikamet ediyorum, kira derdim yok. borcum harcým da yok. mütevazi bir hayat tarzým var, öyle har vurup harman savurmam, tutumluyumdur. 11 yýllýk sigorta primim var.
Üstadým ben tam 3 senedir bu sekýlde yasýyorum. Yurt dýþýnda bilgisayar müh. olarak calýsýrken 3 sene önce Türkiyeye döndüm.
Deniz kenarý býr yerde kendime ait bir evim var. 1 milyona yakýn bankada mevduatým mevcut.
Ben kendime söyle bir prensip edindim. Her ay gelen faizin max. 40ýný harcýyorum gerisi faize ekleniyor ve gayet rahat sekýlde yasýyorum. Ha ama gercekci konusmuak gerekýrse ben sadece 1 mýlyona guvenerek bu sekýlde yasamaya baslamadým. Bunun dýsýnda da yurt dýsýnda býr daýre aldým ve kýraya verdým kendý kendýný oduyor ve 6 sene sonra borcu býtýyor ve satýnca ordan da bana 200.000 EUR civaýnda býr para kalsýn dýye kendýmý garantýye almak ýstedým. Ve bunun dýsýnda da aýlemdende en az 10 adet daýre ve baska para kalabilir.
En kötü ihtimalide dusunerek Alman vatandasýyým. Almanyaya doner devletten gecýnýrým dýye kafam rahat olarak bu sekýlde yasamaya basladým.
Hersey guzel aslýnda ama calýsmadanda oturmak insaný bence genc yasta SIKIYOR. bende 38 yasýndayým.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri