mantık onu söylüyor da, öyle paralar yok. genelde bildiğim isc-ykbnk için %2-3 gibi oranlar söz konusu olur, yarısınıda aracı kurum alır. baştan pazarlık yapmadı iseniz, içeri girmeniz söz konusu olur. aselsan için her gün alıcı olur mu, bilmem, belki oran 5-10 olabilir. kısaca uğraşmaya değmez.
aynen ..hisse ödünç verme işinde eğer elinizdeki hisse piyasada çok bilinen, işlem hacmi yüksek olan hisselerdense (bist 30 gibi) genellikle teklif edilen oran % 3-10 arası olur..genel işleyiş de karın yarısını aracı kurum alır..uğraşmaya değmez.
ancak az bilinen ve hacimleri genelde az olan hisselerde bir teklif gelirse kesinlikle pazarlık yapıp iyi oranlar isteyin derim..
Konu dışı ama Finnet gibi şirketlerin bilançolarımı mali analizlerini basitçe içeren basit ve ücretsiz bir websitesi kurmak için birilerinden (spk gibi) icazet almamız gerekir mi?
Ytd
Merhaba,
Borsa acemisi insanların (örn:ben) para piyasaları konusunda kendisini geliştirmesi için faydalanacağı hangi kaynakları önerirsiniz, önerebileceğiniz kitap, belgesel, köşe yazarı, youtuber, bloger var mı? Bir yıldır borsada kumar gibi körlemesine oynuyorum, (+)(-) toplayınca maaşımın %50'sine denk gelen bir miktarı kaybettiğimi gördüm.
Acaba açık öğretimden ekonomi mi okusam![]()
Yer İmleri