Sayfa 417/1230 İlkİlk ... 317367407415416417418419427467517917 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 3,329 - 3,336 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by polatt Yazıyı Oku
    Hisse senetlerinde uzun vade yatırım yapıp tl enflasyonu ve usd enflasyonu yendim diyen bir yatırımcı var mı?
    Ben varım ama uzun vade hisse senedi alıp beklemiyorum bilançolara bakıp ucuz gördüğüm hisseleri alıp değerlene kadar bekliyorum. Zaman zaman da komple borsadan çıkıp döviz ve tl faizde park ediyorum. ( alacak şirket bulamazsam )

Genelde 5 8 arası şirket taşırım. Genelde farklı sektörlerden. Stop loss yapmam kademeli alırım. Kötü bilanço gelirse beğenmezsem zararda da çıkabilirim 1 tanesi öyle olsa 3 4 tanesi iyi kar bıraksa genelde tasıma maliyeti + karla ayrılıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ben varım ama uzun vade hisse senedi alıp beklemiyorum bilançolara bakıp ucuz gördüğüm hisseleri alıp değerlene kadar bekliyorum. Zaman zaman da komple borsadan çıkıp döviz ve tl faizde park ediyorum. ( alacak şirket bulamazsam )

Genelde 5 8 arası şirket taşırım. Genelde farklı sektörlerden. Stop loss yapmam kademeli alırım. Kötü bilanço gelirse beğenmezsem zararda da çıkabilirim 1 tanesi öyle olsa 3 4 tanesi iyi kar bıraksa genelde tasıma maliyeti + karla ayrılıyorum.
    Tebrik ederim stratejinizi oluşturmuşsunuz. Ucuz olup olmadığını belirlemek için nelere dikkat ediyorsunuz?

3.  Alıntı Originally Posted by polatt Yazıyı Oku
    Tebrik ederim stratejinizi oluşturmuşsunuz. Ucuz olup olmadığını belirlemek için nelere dikkat ediyorsunuz?
    100/faiz hedef fk diyelim. Mesela şu an hedef fk 4.

Bir sirketin son 4 çeyrek kar toplamının insan önceki 4 çeyrek kar toplamı ile oranlamasini yapıyorum. Ne kadar artmış? Artış yoksa zaten hiç bulaşmıyorum.

Diyelim ki %25 artış var. Bu enflasyona denk demek ki bu şirket son 4 çeyrek kar * hedef fk (4) kadar etmeli diyorum.

Peki bitti mi? Bitmedi. Sirketin varlığı nedir? Kendimce varlığını hesaplıyorum. Kendimce dediğim benjamin graham in değerleme yöntemine benzer bir yöntemle. Sonra bundan borçlarını çıkartıyorum. Yani bu şirket bugün batsa kaç para kalırdı onu hesap ediyorum. Çikan değeri ( pozitif veya negatif ) yukarıdaki kar rakamı ile toplayıp ödenmiş sermayeye bölüyorum.

Diyelim ki hissemiz hektas ve bu değer 20 lira çıktı. Benim de para kazanmam lazım yani bunu 0.66 katı ile çarpıyorum diyorum ki hektas sana helalinden 12 lira veririm. 12 lira ve altına alıp 20 liraya çıkmasını bekliyorum bilançoları izleyerek tabi ki her 3 ayda 1.

Herkese anlatmam bu yöntemi ona göre

4.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    100/faiz hedef fk diyelim. Mesela şu an hedef fk 4.

Bir sirketin son 4 çeyrek kar toplamının insan önceki 4 çeyrek kar toplamı ile oranlamasini yapıyorum. Ne kadar artmış? Artış yoksa zaten hiç bulaşmıyorum.

Diyelim ki %25 artış var. Bu enflasyona denk demek ki bu şirket son 4 çeyrek kar * hedef fk (4) kadar etmeli diyorum.

Peki bitti mi? Bitmedi. Sirketin varlığı nedir? Kendimce varlığını hesaplıyorum. Kendimce dediğim benjamin graham in değerleme yöntemine benzer bir yöntemle. Sonra bundan borçlarını çıkartıyorum. Yani bu şirket bugün batsa kaç para kalırdı onu hesap ediyorum. Çikan değeri ( pozitif veya negatif ) yukarıdaki kar rakamı ile toplayıp ödenmiş sermayeye bölüyorum.

Diyelim ki hissemiz hektas ve bu değer 20 lira çıktı. Benim de para kazanmam lazım yani bunu 0.66 katı ile çarpıyorum diyorum ki hektas sana helalinden 12 lira veririm. 12 lira ve altına alıp 20 liraya çıkmasını bekliyorum bilançoları izleyerek tabi ki her 3 ayda 1.

Herkese anlatmam bu yöntemi ona göre
    Çok güzel bir yöntem.Notumu aldım Açıkladığınız çok teşekkür ederim.

5. Sanırım hemen hemen herşeyi konuştuk. Müsaadenizle yeni bir konu başlığı açmak istiyorum.

Yaşadığınız Bedelli, bedelsiz sermaye arttırımlarının öncesinde ve sonrasında neler yaşandığına dair anlatmak isteyenleri sahneye alalım

Unutamadığınız sermaye artırımlarına, bizi o günlere götürün bakalım.. Sürecin içerisinde ne düşünüyordunuz ? Sonrasında değerlendirmenizde ne olduğunu gördünüz, düşündünüz.

Anlattığınız anektod sonrasında, olay ile ilgili sonraki borsa hayatınız için ne gibi çıkarımlar yaptınız ?

Dökün içinizi , rahatlayın

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

6.  Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    Sanırım hemen hemen herşeyi konuştuk. Müsaadenizle yeni bir konu başlığı açmak istiyorum.

Yaşadığınız Bedelli, bedelsiz sermaye arttırımlarının öncesinde ve sonrasında neler yaşandığına dair anlatmak isteyenleri sahneye alalım

Unutamadığınız sermaye artırımlarına, bizi o günlere götürün bakalım.. Sürecin içerisinde ne düşünüyordunuz ? Sonrasında değerlendirmenizde ne olduğunu gördünüz, düşündünüz.

Anlattığınız anektod sonrasında, olay ile ilgili sonraki borsa hayatınız için ne gibi çıkarımlar yaptınız ?

Dökün içinizi , rahatlayın

Batuhan
    Hektas için deneyimleri derleyeceksin sanırım

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hektas için deneyimleri derleyeceksin sanırım
    Gönüller bir olsun Cautionary Hocam, önemli olan o

Brisada çok zaman geçiriyorsunuz diye bizlere sitem ediyorsunuz, gönlünüzü almaya geldim

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

8.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Haftasonu ve bugün yeniden hisse senetlerine girmek için biraz analiz kastım,

Özet olarak aşağıdaki kağıtlar çıktı

Temettü portföyü için
    Sise , Trkcm , Eregl , Arclk ,Aygaz
    Kords ,Soda ,Aksa (Alkm,sasa hekts) için kararsızım. Çok kimyasal doluyor portföy diye.

Büyüme potansiyeli olan tarafta
    Goody ,Mgros, Petkm, Tavhl, Pgsus,Tskb??

Sadeleştirmem için önerileriniz ne olur.
    YTD
    Haziran ortasından itibaren oluşturduğum temettu portföyü bu şekilde ... ben şimdilik memnunum ama hisse sayısını 7-8e indirebilsem daha güzel olur...
    Bu arada 13den hektaş alan mağdurlardan biriyim

Banka : Tskb %40
    Demir Çelik : Eregl %12
    Tarım :Hektaş %7
    Dayanıklı: Arçelik %7
    Petrol: Tuprs %7
    Kimya : Soda %5 Kords %5 Alkim %5
    Cam: Trkcm %5
    Emlak: Algyo %5
    Havacılık : tavhl %2

YTD

Sayfa 417/1230 İlkİlk ... 317367407415416417418419427467517917 ... SonSon