Artan

57,00 49.45 18:10
32,56 10 18:10
5,28 10 18:10
78,65 10 18:10
42,24 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

335,25 -10 18:10
146,70 -9.94 18:10
19,40 -9.94 18:10
10,69 -9.94 18:10
323,50 -9.76 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.605.207.559,09 18:10
8.186.928.980,50 18:10
8.168.381.873,70 18:10
6.502.315.631,32 18:10
6.415.017.036,70 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7848 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - II

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Ülke , her geçen gün rasyonaliteden daha da uzaklaşıyor.

Rahip zamanında olan olaylardan çok daha vahim , hem de bi kaç tane sıkıntılı durum var (caatsa , s400 , doğu akdeniz her an patlayabilir , faizleri indirtmek için merkez bankası başkanını tarihte ilk kez kovulması , rezervlerin erimeye devam etmesi , her geçen gün artan işsizliğe bir nebze olsun çare olabilecek ihracat firmalarının döviz baskılanması sonucu katlandıkları mali külfetler vs..) Ama dolar bırak patlamayı , bütün bu faktörleri hiç bir rasyonaliteye uymadan görmemezlikten gelmeye devam ediyor.

Piyasa , kararını verdiğinde , yukarıdaki faktörlerden çok daha minör faktörleri olduğundan da fazla büyüterek , kendince nedenlerini zaten oluşturmakta. Rahip zamanında , sarı kafa o adamı bırakmazsanız ekonominizi mahvederim diye bir tweet atmış, dolar 7,20 lere fırlamıştı. Şu an ki majör olumsuz faktörlerin hiç biri tınlanmıyor. Mantık , rasyonalizm , ekonomik temeller ve öngörümler , hepsi ama hepsi iflas etmiş görünüyor.

Sonucun değişmesi mümkün olmasa gerek. Vade ile ilgili olumsuzluklar , insanların zarar etmesine yol açıyor. Olanları beklemek , zaten herkesin yaptığı şey. Fizikiye dönmek ise yapılması gereken optimal davranış olmalı. Mezbahada , kesim sırasını bekleyen kurbanlıklardan farkımız kalmayacak yoksa. Önündekiler sırayla kesiliyor , her şeyi görüyorsun. Sen de kesileceksin , anlamıyormusun ..

2.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Ülke , her geçen gün rasyonaliteden daha da uzaklaşıyor.

Rahip zamanında olan olaylardan çok daha vahim , hem de bi kaç tane sıkıntılı durum var (caatsa , s400 , doğu akdeniz her an patlayabilir , faizleri indirtmek için merkez bankası başkanını tarihte ilk kez kovulması , rezervlerin erimeye devam etmesi , her geçen gün artan işsizliğe bir nebze olsun çare olabilecek ihracat firmalarının döviz baskılanması sonucu katlandıkları mali külfetler vs..) Ama dolar bırak patlamayı , bütün bu faktörleri hiç bir rasyonaliteye uymadan görmemezlikten gelmeye devam ediyor.

Piyasa , kararını verdiğinde , yukarıdaki faktörlerden çok daha minör faktörleri olduğundan da fazla büyüterek , kendince nedenlerini zaten oluşturmakta. Rahip zamanında , sarı kafa o adamı bırakmazsanız ekonominizi mahvederim diye bir tweet atmış, dolar 7,20 lere fırlamıştı. Şu an ki majör olumsuz faktörlerin hiç biri tınlanmıyor. Mantık , rasyonalizm , ekonomik temeller ve öngörümler , hepsi ama hepsi iflas etmiş görünüyor.

Sonucun değişmesi mümkün olmasa gerek. Vade ile ilgili olumsuzluklar , insanların zarar etmesine yol açıyor. Olanları beklemek , zaten herkesin yaptığı şey. Fizikiye dönmek ise yapılması gereken optimal davranış olmalı. Mezbahada , kesim sırasını bekleyen kurbanlıklardan farkımız kalmayacak yoksa. Önündekiler sırayla kesiliyor , her şeyi görüyorsun. Sen de kesileceksin , anlamıyormusun ..
    bu saydıklarının hepsi fiyatların içinde zatenn geriye tr nin doğu akdenizde sıcak çatışmaya girmesi o zmanı bekle 10 15 kademede gider gelir bi süre oda kurumsal firmaların telebiyle 2020 de doların fişini çekecekler dünyada o zman eldeki yeşiller kagıtt parçasına dönücekk haberniz ola ytd

3.  Alıntı Originally Posted by mstfbztk80 Yazıyı Oku
    bu saydıklarının hepsi fiyatların içinde zatenn geriye tr nin doğu akdenizde sıcak çatışmaya girmesi o zmanı bekle 10 15 kademede gider gelir bi süre oda kurumsal firmaların telebiyle 2020 de doların fişini çekecekler dünyada o zman eldeki yeşiller kagıtt parçasına dönücekk haberniz ola ytd
    hepsi fiyatın içindeydide 6.24 neden geldi güzel kardeşim şuanki durum piyasa öyle hale geldiki yaptırımlar yarın başlıyor dense inanmıcak insanlar korktu dolarla ilgili haberlerden ama o haber geldiği gün hepsi doların arkasından bakıcak belkide fed med hikaye onun karşısındada merkez bankası faiz indiricek başkanın lafları belli faiz sebep enflasyon sonuç 25 temmuza doğru faiz indirimi olmadan fiyatlanıcak o iş o arada s400 lerle ilgili durumlarda işi kaşıyabilir eli kulağında biliyosun yakında görürüz ama tüm bu riskler biter faiz indirimleri sınırlı kalır dış ilişkilerde işler düzelir ekonomiye sıcak para akar yine bi yalancı bahar yaşarız ama şu ara o zamanlarda değiliz.

Alıntı Originally Posted by mstfbztk80 Yazıyı Oku
    2020 de $ ın fişi çekilecekse adamlar bizim dolarlarımızı afiyetle yediniz helal olsun, hiçbişey istemiyoruz mu diyecekler?

Eğer öyleyse o $ lardan bende istiyorum. Nasıl olsa karşılığında hiçbirşey ödemeyeceğim.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by balık Yazıyı Oku
    2020 de $ ın fişi çekilecekse adamlar bizim dolarlarımızı afiyetle yediniz helal olsun, hiçbişey istemiyoruz mu diyecekler?

Eğer öyleyse o $ lardan bende istiyorum. Nasıl olsa karşılığında hiçbirşey ödemeyeceğim.
    yok kardeşim doların çok düşmesi rezerv para olma ihtimalini azaltır altın yükselir buda merkez bankalarının hoşuna çok gitmez bu fed içinde geçerli ki trump zaten uluslar arası yaptırımları ile dolar harici arayışlara sokuyor ülkeleri fed bunları görmüyor mu görüyor zaten o yüzden trumpa karşı duruyor oda oranın cahil yöneticisi fakat bizimkinden iyi.

Alıntı Originally Posted by hunter77 Yazıyı Oku
    yok kardeşim doların çok düşmesi rezerv para olma ihtimalini azaltır altın yükselir buda merkez bankalarının hoşuna çok gitmez bu fed içinde geçerli ki trump zaten uluslar arası yaptırımları ile dolar harici arayışlara sokuyor ülkeleri fed bunları görmüyor mu görüyor zaten o yüzden trumpa karşı duruyor oda oranın cahil yöneticisi fakat bizimkinden iyi.
    Dolar sizce değerli olduğu için mi rezerv para yoksa seve seve neredeyse tüm emtiların alış satışında kullanıldığı için mi güçlü ve rezerv para. Peki sizce ABD devletleri okyanus ötesi bir kıta ülkesiyken neden bir savunma ordusu yerine oprerasyonel ve vurucu gücü yüksek bir ordu besliyor sizce. Birgün dolar bitebilir ama benim kanaatim bu ABD isteği ile ve programlı bir şekilde olur. Ben mesela şu an Trump'un bu kadar açıktan FED'e yüklenmesini anlayamıyorum daha öncede pek karşılaşmadım FED gerçekten özerlik konusunda kendini sorgulatmazdı.Şimdi sarının bu kadar açık eleştirmesine izin verilmesi ve müdahale tehditleri bana çok mantıklı gelmiyor ve orta-uzun vadede altından ne çıkacağını bekliyorum. Bence ABD'nin bir günah keçisine ihtiyacı vardı ve o Trump oldu.Sınıra duvar, Çin'le ticaret savaşları, İran'ı vurmak vb. işleri ancak dengesiz biri yapabilir söylemi ve basının ilk günden Trump'a böyle bir imaj çizmesi bana bu adamın pis işler için kullanılarak sonra işte delinin biri yaptı denilerek köşeye atılacağı fikrini doğurmakta.Yeni bir parasal sistemin temelleri(ne olabileceği konusunda hiçbir fikrim yok)bu adam bahane edilerek atılabilir.

Tabi dolar için böyle bir risk varsa EUR içinde TL içinde her zaman var. Bu konuda altın kadar güvenli meta olabileceğini sanmıyorum.

Uyarılarınız için teşekkürler forumdaş.

Ama , görüşünüzün değeri nazarımda ; geçenlerde bir arkadaş bu topikteydi galiba bir video paylaşmıştı , adamın biri pentagon , cıa, amerikan başkanı , genelkurmay .... alayına posta koyuyordu , topunuzu ayağımın altına alır ezerim , inanmıyorsanız beni şurada mutlaka bulun ,temasa geçin, çok ciddiyim gibi bi şeydi , işte o arkadaşın görüşleri paralelinde.

Samimiyetle soruyorum dolar ın fişini çektiklerinde global değişim aracı olarak sadece EUR mu kalacak yoksa tüm MB paralarının mı fişi çekilmiş olacak. Tek paraya mı geçilecek, kripto para devrimi olacak, altın standartı geri mi gelecek öngörünüz nedir?

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •