Originally Posted by
selka
2014 yılı hiç unutmam....
2.el Ford Focus TDCI 1,6 SW 2013 model araç almıştım...
Eşim paramız var neden daha üst segment bir araç almıyoruz diye söylenmişti... Eşime zamanı gelecektir, sabırlı olmamız gerekir demiştim....
Etrafıma anlatıyor, bilgimin zekatını herkese vermeye gönülden razı olmama rağmen beni dinleyenler, okuyanlar, videolarımı izleyenler 100-200 kişide kalıyordu...
Kısaca beni anlayan, dinleyen, okuyanda maalesef çıkmıyor....
Malum başlıkta dahi Ağustos 2018 de USD 7,20 TL de iken AFAROZ edilmiştim. 9.cu köy olarak burayı bulmuştum....
Her ne ise;
Eşim ile Antalya Alanya Karayolunda 1 saatlik yolda istisnasız 100 adet AUDI A4 araç saymıştım.. İnanılmaz bir rakamdı.. Sen zengin olabilirsin, ama ülke zengin değil...
Neyse 2014-2015 ler de marka bir evde (İncik Boncuk Konakları vb...) oturmayıp lüks segment bir araca binmeyeni dövme noktasına gelmiş bir ekonomik model içinde idik...
Oysa, tam anlamı ile kandırmaca, bul karayı al parayı durumda idik... Babamların Çayyolunda bilmem ne konaklarına girdiğimizde benim Station Wagon aracımı gören güvenlik
-Bahçıvan mısınız? sorusunu soruncaya kadar bu toplumun sanal bir dünya içinde olduğunu bu kadar net düşünememiştim...
Eşime döndüm dedim ki; bu toplum ve içinde bulunduğumuz ekonomik model buna hazır değil.. Bu konakların bu arabaların vergilerini aidatlarını ödeyemez bir toplum haline geliveriririz.. Haberimiz yok demiştim...
Ortalama maaşların 3,000 TL olduğu bir ekonomide 900,000 TL ye 2+1 daire satılması ne demek?
Ya da;
A4 denilince insanların aklına beyaz kağıt yerine AUDI gelmesi...
Eşime dedim ki;
-Maalesef bu toplum biraz alık... Merak etme 3-5 yıl içinde bu incik boncuk konaklarında daireyi ve lüks segment araçları yarı fiyatına alırız...
Çünkü kapıda bekçi olsun, bahçıvan olsun, elektirkçi olsun, sitede dr olsun bilmem ne olsun... Bunlar bedavaya senin kapında durur mu?
Bir tanesi Çayyolunda havuz başına Lara Antalya dan plaj kumu getirmişti...
Sanki kadın Mısır Kraliçesi Kleopatra, adam Roma İmparatoru Sezar... Yahu sizin dedeleriniz çok fazla değil, dağda çoban idi.. Bu hadsizlik bu sonradan görmüşlük nedir yahu?
Modern yaşamın Afrika Serengeti düzlüklerinden bir farkı yoktur... Çalışmadan, üretmeden lüks yaşama sevdasında olan toplumlar batar...
Hal bu iken bu yerlerden bir tanesini çok sıkışmış bir iş adamından 2019 da 480,000 TL ye aldım....
Aynı şekilde Versace Çanta Bayiisi olan birisinden 2016 Model BMW 3,20 ED yi 147,000 TL ye aldım.... (Sıfır 330,000 TL -Adam Land Rover ınıda satmış Ford Focus Dizel almıştı)
BMW bayisini arıyorum daha 2019 modeller gelmemiş.. 2018 ler satışta imiş... Yeni 3,20 BMW ler in baz giriş modeli 350,000 TL den başlayacakmış...
Yazık ya... Vallahi yazık... Aklımız yettiğince dilimiz döndüğünce yazıyoruz çiziyoruz yetmedi videoda çektik....
Haketmeden, emek vermeden statü atlamaya çalışırsak durum bu olur....
Bindiğimiz bir aracın toplumda STATÜ göstergesi olması ise ne denli bir cahil toplum olmamızı işaret ediyor....
Oysa ben Focus SW a binerken Bahçıvan mısınız? sorusu ile karşılaşınca asla kızmamıştım... İçinde yaşadığımız bu toplumun bireylerine üzülmüştüm...
Maalesef bu toplumda gerçek bilgiyi paylaşmak ile "Çingene mahallesinde JAGUAR pazarlamaya çalışmak " ile aynı şey....
Kalın sağlıcakla....
Yer İmleri