Ben şirketi inceledim mesleğim açısından nereye nasıl bakacağımı da biliyorum. Geriye dönüp baktığım da her zaman heyecanlanıyorum. Nasıl diye düşünüyorum ve tek cevabım şu oluyor; Temeli sağlam dahi olsa şirketler bazen amatörce yönetilmelerinin cezasını çekiyor ve çektiriyor. Biz amatörlüğün cezasını yine amatörce düşünerek çekiyoruz. Ya tutarsa ne var beklenti?
Bedelsiz
Normal pazara geçme isteği
İştiraklerin Halka arzı
Arazi satışı
Yeni ortaklık mevzu
Temettü
Beni bunların arasında en çok temettü ilgilendiriyor. O da hisseye derinlik kazandırmadan mümkün değil. Haliyle önce bedelsiz sonra düzenli temettü. Bir arkadaş demişti; Ben temettüye ilgilenmem önemli olan şirketin büyümesi. Kısa süre önce bir baktım hisselerini boşaltmış. Şimdide çıkmış geri dönüşü için fiyat aralığı belirliyor. Bu nasıl olacak öyleyse. Büyüyen şirketin hissesi niçin satılıyor? Geri alınacaksa niçin çok komik fiyatlar bekleniyor? deli sorular işte hepside amatörce...(Not: Örnek verilen kişi bu topikte değil yanlış anlaşılmasın)
Sirketi incelediyseniz kurulusundan bugune ne kadar buyudugunu ve artik kalibina bu sermaye ile sigmadigini anlarsiniz adi ustunde hikayeyi al gercegi sat borsada hikaye isler arkadasim bunu sayisiz sirketlerde gormussunuzdur daha once yazmistim hisse belirli bir rakama ulastikdan sonra ne hikayeler dolasir ortalikda diye isbank durumu son ornegi
Hepsine eyvallah. İtiraz eden yok ki. Biz aynı dili konuşuyoruz sanırım. Niçin anlaşamıyoruz? Piyasa kuralları bakkal sermayesiyle Holdig yönet demiyor. İştiraklerimizin ödenmiş sermayesi bizi yüze katlıyor. Biz hala mütavazi bir bakkal sermayesiyle iş çeviriyoruz. 3 totla tavan beş lotla taban yiyorsun. Bu gün ben hisselerimi satsam 300 altı olur. Büyüyor lakin içine büyüyor sanki. Bu manipülasyona açık her şeye gebe. Yarın üç beş dönem ciddi zarar açıklasın öz sermayesi eksiye bile düşebilir. Türkiye krizler ülkesi. Şirketinde bildiğim kadarıyla finansal borcu da var. Ben sizin yazınızı alıntı yaptım çünkü siz hisseyle ilgili inceleme yaptınız mı diye sormuştunuz. Yoksa polemik konusu yapmak istemiyorum. Sizin görüşlerinize sonsuz saygı duyuyorum. Bu da benim düşüncelerim. YTD. değildir asla!
Yer İmleri