
 Originally Posted by 
HALİL KALKAN
					 
				 
				 Ayrıca, trade psikolojisi ayrı bir konu. Robot kullanmanın en güzel tarafı bu, trade psikolojiyle baş etmek zorunda kalmıyorsunuz.
			
		 
	 
 Keşke dediğiniz gibi olsa  yeni olduğunuz için sistemcilik işide ciddi piskoloji istiyebiliyor, piyasaya bi haber düşüyor, yok savaş çıkıcak yok ambargo uygulanacak bi an panikliyorsunuz bi bakıyorsun sistem al vermiş ya diyorsun malmı bu sistem şu durumda al verilirmi, sistemi kapatıp düşüşe geçiyorsun, bi bakıyorsun tek barla 2-3 bin puan piyasa yukarı alınmış, ha döner ha iner diyene kadar kaşla göz arasında ralli oluyor terse kalıyorsun, genelde ralliler böyle geliyor en kötü zamanlarda geliyor yada durum tam tersi çöküşler piyasanın en güzel haberler geldiğinde oluyor, işte sisteme bağlı kalmak burda önemli, sağlam piskoloji olacak yada faize koymuş gibi sisteme habere yorumlara bakmıycaksın bırakacaksın kendi halletsin.
 yeni olduğunuz için sistemcilik işide ciddi piskoloji istiyebiliyor, piyasaya bi haber düşüyor, yok savaş çıkıcak yok ambargo uygulanacak bi an panikliyorsunuz bi bakıyorsun sistem al vermiş ya diyorsun malmı bu sistem şu durumda al verilirmi, sistemi kapatıp düşüşe geçiyorsun, bi bakıyorsun tek barla 2-3 bin puan piyasa yukarı alınmış, ha döner ha iner diyene kadar kaşla göz arasında ralli oluyor terse kalıyorsun, genelde ralliler böyle geliyor en kötü zamanlarda geliyor yada durum tam tersi çöküşler piyasanın en güzel haberler geldiğinde oluyor, işte sisteme bağlı kalmak burda önemli, sağlam piskoloji olacak yada faize koymuş gibi sisteme habere yorumlara bakmıycaksın bırakacaksın kendi halletsin.
Bir diğer konuda max dd olayı bazen sistemlerin kötü zamanları oluyor, günlerce haftalarca zarar yazmaya devam ediyor yeri geliyor aylarca yatay takılıyor , 10-15 bin puan zarar ediyorsun, kayma komisyon derken 20 binleri bulduğu zamanlar olabiliyor, işte irade burda devreye giriyor, yeter artık nereye kadar devam edecek zararlarım yeter dediğinde sistemi devre dışı bırakıyorsun sonra bi bakıyorsun, sistemler karda uçmuş gitmiş, tekrar sisteme girsen bi dert girmesen bi dert.
Benim batışlarımdan biride böyle oldu sistem tarihi zarar yazdı - 15 binleri gördü yeter dedim sistemden çıkıp başka sisteme geçtim buseferde o sistemin en zararlı zamanına denk gelince sermayeyi baya erittik sistem değiştirmesem diğer sistem zararımı kurtaracaktı ama işte o anlık piskoloji herşeyi mahvediyor.
O yüzden sistemciysen senin de robot gibi olman gerekir, haber, yorum, dünya gündemi, sistemin zarar yazması, aylarca yatay takılması hiçbirşeyi takmaman sisteme bağlı kalman gerekir, asıl soru bu böyle durumlarda halen devam edebilecekmisin?
Kaldıracı iyi ayarla 4/1 veya daha altı olsun. 
Sisteminizede her zaman sadık kalın,ozaman sisteminiz işe yarar ve yapması gerekeni yapabilir. 
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
				
			 
			
		 
			
				
			
			
				Buradaki yorumlarım ve tavsiyelerim kişisel görüşüme dayanmaktadır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir!
			
			
		 
	
Yer İmleri