Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Arama sonucu : 8012 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    enayiliğin zengini fakiri olmaz. ilk önce bunu anla sonra yorum yaparsın.

istersen 25 değil 250 bin tl kira ver. bin tl seni ütüyolarsa sende izin veriyorsan enayisindir.

çok basit demi. ?
    Kusura bakmada 20-25 kiraya verilen yerin aidatı o rakamlara yaklasık olur Orası icin yine yargıtay vermewyin demiş . gidin baska yerlerdeki 20-25 binlik kiralıklara bakın , onlar ute ute veriyorlar...2500 olmazda 2000 olur ..3000 olmazda 2500 olur.

ozel havuzlu villa kiralayacaksın 20-25 bine1-2 donum uzerinde bahcesi olacak , way efendim ben site aidatı vermek istiyorum diyeceksin .2500 verirsem enayiyim diyeceksin .

git o zaman 2+1 80 metrekarelik sitede otur derler adama .220 tl de aidat verirsin cıkarsın işin icinden .

2.  Alıntı Originally Posted by zubizaretta Yazıyı Oku
    Kusura bakmada 20-25 kiraya verilen yerin aidatı o rakamlara yaklasık olur Orası icin yine yargıtay vermewyin demiş . gidin baska yerlerdeki 20-25 binlik kiralıklara bakın , onlar ute ute veriyorlar...2500 olmazda 2000 olur ..3000 olmazda 2500 olur.

ozel havuzlu villa kiralayacaksın 20-25 bine1-2 donum uzerinde bahcesi olacak , way efendim ben site aidatı vermek istiyorum diyeceksin .2500 verirsem enayiyim diyeceksin .

git o zaman 2+1 80 metrekarelik sitede otur derler adama .220 tl de aidat verirsin cıkarsın işin icinden .

Sitelerde mesken sayısı arttıkça (özellikle dikeye doğru, yani yüksek binalar) aidatında aynı parallelde düşmesi lazım. 3250 TL aidatı olan villa sitesine birşey diyemiyorum, kuvvetle muhtemel sitenin bahçıvanları, özel teknik bakım ekipleri, özel trafo, jeneratör, su kuyuları, ciddi elektrik su maliyetleri, birkaç nizamiye kapısı falan vardır. Ne kadar villa var ne kadar toplanıyor, gideri nedir bakmak lazım.
    Amaaa diğer videodaki göğü delmiş binaları olan sitede 1300 TL aidat toplamak nedir? İnsanımızın hiç mi gelir gider denge hesabı yok. O sitenin toplam aylık giderine göre taş çatlasa 300 - 400 TL olur aidatı. Zaten eski yönetim pılı pırtı toplamış kaçmış. Arkasında da milyonlarca borç bırakmış. Yazık bu insanlara, ama insanlarında önce kendini sorgulaması lazım.

Alıntı Originally Posted by maroz Yazıyı Oku
    Sitelerde mesken sayısı arttıkça (özellikle dikeye doğru, yani yüksek binalar) aidatında aynı parallelde düşmesi lazım. 3250 TL aidatı olan villa sitesine birşey diyemiyorum, kuvvetle muhtemel sitenin bahçıvanları, özel teknik bakım ekipleri, özel trafo, jeneratör, su kuyuları, ciddi elektrik su maliyetleri, birkaç nizamiye kapısı falan vardır. Ne kadar villa var ne kadar toplanıyor, gideri nedir bakmak lazım.
    Amaaa diğer videodaki göğü delmiş binaları olan sitede 1300 TL aidat toplamak nedir? İnsanımızın hiç mi gelir gider denge hesabı yok. O sitenin toplam aylık giderine göre taş çatlasa 300 - 400 TL olur aidatı. Zaten eski yönetim pılı pırtı toplamış kaçmış. Arkasında da milyonlarca borç bırakmış. Yazık bu insanlara, ama insanlarında önce kendini sorgulaması lazım.
    Bizim milletimizde şöyle bir huy var kendinin olmayan parayı harcarken düşünmüyor. Site kasasında para varsa mutlaka harcanmalı mantığı mevcut.
    Bahsettiğiniz yerlerin durumu farklıdır ama büyük ihtimal bir kaç sakinin gerekli gördüğü ama külliyen gereksiz harcama kalemleri vardır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bizim milletimizde şöyle bir huy var kendinin olmayan parayı harcarken düşünmüyor. Site kasasında para varsa mutlaka harcanmalı mantığı mevcut.
    Bahsettiğiniz yerlerin durumu farklıdır ama büyük ihtimal bir kaç sakinin gerekli gördüğü ama külliyen gereksiz harcama kalemleri vardır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Aidatlar, sitede aylık verilen hizmetler için (Kapıcı, güvenlik, bahçıvan maaşları, sigortaları, havuz giderleri, site elektrik su yakıt giderleri vb.), sitenin olanaklarına göre oluşan aylık sabit giderleri karşılamak için toplanır. Bu saydığımız giderlerin toplamı ortalama 12bin TL ise ve 60 daire varsa, o sitenin aidatı 200 TL dir, 300 TL olamaz!!! Bu bazı sitelerde yaz aidatları kış aidatları diye değişir bazılarınla yazın havuz gideri kışın yakıt gideri şekilde dengelenir. Ben en basit genel bir örnek veriyorum. Kısaca kasada öyle biryerlere birşeyler yaptırayım parası kalmaz, kalmaması lazım!
    Eğer sitede birşey yapılacak birşey değiştirilecekse site toplantılarında bu beyan edilir, oturma bankları boyanacak, site giriş kapısı değişecek, ne bilim havuz kenarlarının seramikleri değişecek, daha güçlü hidrofor alınacak gibi bunlar için ayrı para toplanır ve benim görüşüm bu siteden siteye değişir, kiracı böyle bir para ödemez. Bu ev sahibinden tahsil edilecek bir paradır.

Yönetim her ay gelir gider hesabı yapar, bu denetime tabi tutulmalıdır. Aksi takdirde site sakinleri benim param nereye gidiyor acaba çalışılıyorlar mı diye düşünür.

5.  Alıntı Originally Posted by zubizaretta Yazıyı Oku

Çocukluğunda fakir sonradan zengin olan biri asla o paraları vermez. O paraları verenler ya hiç emek vermeden kazanmışlardır o paraları yada babadan zenginlerdir. Gerçek tırnağıyla zengin olanlar gerçekten enayilik olarak görürler bu aidatları. İkeanın sahibinin halen 82 model bir volvo kullandığını unutmamak lazım. Veya warren buffetın oturduğu mütevazı evi (servetine göre mütevazı) gibi örnekler verilebilir.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

6. [QUOTE=tarantula;3707876]Çocukluğunda fakir sonradan zengin olan biri asla o paraları vermez. O paraları verenler ya hiç emek vermeden kazanmışlardır o paraları yada babadan zenginlerdir. Gerçek tırnağıyla zengin olanlar gerçekten enayilik olarak görürler bu aidatları. İkeanın sahibinin halen 82 model bir volvo kullandığını unutmamak lazım. Veya warren buffetın oturduğu mütevazı evi (servetine göre mütevazı) gibi örnekler verilebilir.[

Kardeşim o kiraları kim verir kim vermez bilmemde

Burda yapılan yanlıslara değinmek icin yazdım ben .

adam o evin kirasını atlayıp direk aidatı getiriyor koyuyor buraya .

Okuyanda kiracı 2500 kira verip 2500 de aidat veriyor sanır.

Bir seyleri orasından burasında işlerine geldigi gibi cımbızla cekip işlerine nasılş geliyorlarsa yazmaya çalısıyorlar.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •