Originally Posted by
umtbra
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Besde bileşik getiri olmadığı için kaç yıl biriktirirsem biriktireyim sadece %25 kazanacağım. İki sene vadeliye koysam zaten %25 kazanırım. Bunun mantığını çözemedim. Fon yönetimi yaparak kazanç elde etmek kolay bir iştir, standartları bellidir diyorsanız onu bilemem. Fon değişikliği yaparak kazanç sağlamanın mantığını kısaca anlatabilirseniz sevinirim. Yani dolar düştüğünde döviz fonuna, altın düştüğünde altın fonuna ya da bist düştüğünde hisse fonuna geçip beklemekmi lazım?
6 tane hak var. Yeni yönetmelik çıkarken heryere yazdık bu hak 12 olsun diye ama değiştirmediler. Ben dolar 2.80 e düştüğünde 1. Kamu dış borçlanma araçları dolar fonuna geçtim. Bu tür fonlarda eurobond ve dolar fiyatları önemli. Eurobond faizleri %6 civarı. Dolar 3.94 lerim gördü 3.80 lere indi. Likit fona geçtim. Geçenlerde bir kısmını dolar ve altın fonu yaptım. Ben %25 devlet katkısını dikkate almıyorum. Enflasyon +4 puan kazanç hedeflemişim. İlk 3yıl hiç bakmadım bono fonu idi. sonra baktım getiri %2.5 geçen yıldan bu yana takip ediyorum şuan %35 küsur. Ortalama %16 oldu yıllık getiri.
F3311 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçmişi oku geleceğe yön ver.Yazdıklarım yatırım ve siyasi tavsiye değildir.
Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun demiş bilge bir adam.
Yer İmleri