Sayfa 14/38 İlkİlk ... 4121314151624 ... SonSon
Arama sonucu : 298 madde; 105 - 112 arası.

Konu: Bireysel Emeklilik, Zorunlu Bes ve Emeklilik Yatırım Fonları

1.  Alıntı Originally Posted by ekspert34 Yazıyı Oku
    Dokuz yıldır bireysel emeklilik ödemesi yapıyorum, dün sigorta şirketini aradım, aylık ödemeleri 380₺, birikimim 32155₺ olmuş, sistemde 10 yılı doldurunca devlet katkı payının %35'ini hakedecekmişim. 56 yaşına kadar beklersem tamamını alırmışım, bu arada yaşım 49, yanin5 sene 6bin ₺ için tüm paramı sistemde bırakacakmışım, şimdi ayrılırsam 5600 ₺ kesinti olacak. Yani kısacası BES sadece zorunlu kumbara gibi, devlet katkısı, milleti aldatmaca, ne yapayım hafta sonu düşüneyim diye kapattım telefonu.
    Ödeme yapmak istemiyorsan 10 yıl dolunca ödemeleri dondur. Beste olan miktarı kötü zamanlar da döziv altın vb fonlarda iyi zamanlarda endeks 77.000 ve kriz zamanı 55.000 veya 2-1.7-1.5. Cente geldiği zaman hisse fonuna koy. 5 sene sonra pişman olmazsın

F3311 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Geçmişi oku geleceğe yön ver.Yazdıklarım yatırım ve siyasi tavsiye değildir.
    Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun demiş bilge bir adam.

2.  Alıntı Originally Posted by BOOTES Yazıyı Oku
    Çalıştığın kurumun bes i varsa. İnterneten bes fon yönetmeliğini incele

çok teşekkürler.

3. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Besde bileşik getiri olmadığı için kaç yıl biriktirirsem biriktireyim sadece %25 kazanacağım. İki sene vadeliye koysam zaten %25 kazanırım. Bunun mantığını çözemedim. Fon yönetimi yaparak kazanç elde etmek kolay bir iştir, standartları bellidir diyorsanız onu bilemem. Fon değişikliği yaparak kazanç sağlamanın mantığını kısaca anlatabilirseniz sevinirim. Yani dolar düştüğünde döviz fonuna, altın düştüğünde altın fonuna ya da bist düştüğünde hisse fonuna geçip beklemekmi lazım?

4.  Alıntı Originally Posted by umtbra Yazıyı Oku
    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Besde bileşik getiri olmadığı için kaç yıl biriktirirsem biriktireyim sadece %25 kazanacağım. İki sene vadeliye koysam zaten %25 kazanırım. Bunun mantığını çözemedim. Fon yönetimi yaparak kazanç elde etmek kolay bir iştir, standartları bellidir diyorsanız onu bilemem. Fon değişikliği yaparak kazanç sağlamanın mantığını kısaca anlatabilirseniz sevinirim. Yani dolar düştüğünde döviz fonuna, altın düştüğünde altın fonuna ya da bist düştüğünde hisse fonuna geçip beklemekmi lazım?
    6 tane hak var. Yeni yönetmelik çıkarken heryere yazdık bu hak 12 olsun diye ama değiştirmediler. Ben dolar 2.80 e düştüğünde 1. Kamu dış borçlanma araçları dolar fonuna geçtim. Bu tür fonlarda eurobond ve dolar fiyatları önemli. Eurobond faizleri %6 civarı. Dolar 3.94 lerim gördü 3.80 lere indi. Likit fona geçtim. Geçenlerde bir kısmını dolar ve altın fonu yaptım. Ben %25 devlet katkısını dikkate almıyorum. Enflasyon +4 puan kazanç hedeflemişim. İlk 3yıl hiç bakmadım bono fonu idi. sonra baktım getiri %2.5 geçen yıldan bu yana takip ediyorum şuan %35 küsur. Ortalama %16 oldu yıllık getiri.

5.  Alıntı Originally Posted by umtbra Yazıyı Oku
    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Besde bileşik getiri olmadığı için kaç yıl biriktirirsem biriktireyim sadece %25 kazanacağım. İki sene vadeliye koysam zaten %25 kazanırım. Bunun mantığını çözemedim. Fon yönetimi yaparak kazanç elde etmek kolay bir iştir, standartları bellidir diyorsanız onu bilemem. Fon değişikliği yaparak kazanç sağlamanın mantığını kısaca anlatabilirseniz sevinirim. Yani dolar düştüğünde döviz fonuna, altın düştüğünde altın fonuna ya da bist düştüğünde hisse fonuna geçip beklemekmi lazım?
    Yıl içerisinde geçişler yaparak beklentiye göre kazancını artırabilirsiniz.

6.  Alıntı Originally Posted by ekspert34 Yazıyı Oku
    Dokuz yıldır bireysel emeklilik ödemesi yapıyorum, dün sigorta şirketini aradım, aylık ödemeleri 380₺, birikimim 32155₺ olmuş, sistemde 10 yılı doldurunca devlet katkı payının %35'ini hakedecekmişim. 56 yaşına kadar beklersem tamamını alırmışım, bu arada yaşım 49, yanin5 sene 6bin ₺ için tüm paramı sistemde bırakacakmışım, şimdi ayrılırsam 5600 ₺ kesinti olacak. Yani kısacası BES sadece zorunlu kumbara gibi, devlet katkısı, milleti aldatmaca, ne yapayım hafta sonu düşüneyim diye kapattım telefonu.
    Son sene (56 yaş dolduktan sonra) bankadan kredi çekerek 25 - 30 bin belki daha fazla ödeme yapıp %25 devlet katkısına hak kazanıp sistemden 56 yaşında emekli olarak çıkılsa.
    Alınan toplu para ile de bankadan çekilen kredi ödense.??

Sayın Bootes ne diyorsunuz bu düşünceye.
    2017 için yıllık max 18-19 bin liraya kadar devlet katkısı üst limiti var (12 aylık asgari ücrete eşit miktar)

7.  Alıntı Originally Posted by TezzMertek Yazıyı Oku
    Son sene (56 yaş dolduktan sonra) bankadan kredi çekerek 25 - 30 bin belki daha fazla ödeme yapıp %25 devlet katkısına hak kazanıp sistemden 56 yaşında emekli olarak çıkılsa.
    Alınan toplu para ile de bankadan çekilen kredi ödense.??

Sayın Bootes ne diyorsunuz bu düşünceye.
    2017 için yıllık max 18-19 bin liraya kadar devlet katkısı üst limiti var (12 aylık asgari ücrete eşit miktar)
    Para bulunursa Allah derim. Çok güzel olur.

8.  Alıntı Originally Posted by BOOTES Yazıyı Oku
    Para bulunursa Allah derim. Çok güzel olur.

Tabii o 2023 de devlet katkısı oranı %15'e düşürülmezse.
    2013 de başlamıştı ya + 10 = 2023 oluyor. Kademeli düşürme planları varda ortam berbat.
    Tasarrufların artması için bu oranı kolay kolay indiremezler. Gelir vergisinde %20 dilime giriyor dandik memurlar bile.

Son seneden bir ay önce;
    Nasıl anlatsam;

Atıyorum 2019 da 56 yaşına giriyorsunuz diyelim. BES süreniz de 10.yılını dolduruyor.
    Süreyi bir sene daha geçirip 2019 senesinin Aralık Ayında 25.000 yatırıyorsunuz.
    2020 yılının Ocak ayında da 30.000 daha ilave ediyorsunuz. Bu rakamlar yıllık asgari ücret tutarı kadar olmalı.

2020 yılının Mart ayında da emekliliğinizi istiyorsunuz. Tabii yatırılan yüklü EK ÖDEMElerin devlet katkısının hesaba geçmesinden sonra.
    2019 Aralık ayının son günlerinde çektiğiniz Tüketici Kredisini de Mart 2020 de topluca kapatıyorsunuz. Fazlaca bir faiz ödemeden.

Kısaca BES,
    45 yaşında ki kişilerin çocuklarının geleceğini garanti altına almak için güzel bir sistem.
    Kendimizi kendimiz kurtarmamız gerekiyor.

Sayfa 14/38 İlkİlk ... 4121314151624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •