geçen hafta değil önceki hafta girenlerde çıkabilir 1 2 haftadan beri yüzde 5 7 karda olanların belki bi kısmı kar kardır diye fon 500 trilyona kadar çıkabilir demiştiniz ilk etapta maks 50 trilyon yeter diye düşünüyorum veya kısa vadeli alımları kapatabilirler olabilirse dengelenmesi için fonun perşembeden mecburen ertesi güne kör alış girenlerle 30 aşmıştır diye tahmin ediyorum cuma büyüklüğü bunun nereye kanalize olacağı önemli hem fon hem fona giren kişiler dengelenecek bir şekilde paraya kısa vadeli ihtiyacı olmayanlar her gün yüzde 1 kaç eksiye dayananlar kalabilir inş kayyum mayyum olmazda bu hafta faiz indirimiyle geçen hafta yarım kalan duruma piyasa dönebilir o zamanda salı açık kapanabilir borsa stresli bi iş ama kendi portföyüme bi hisse alsam aktif anında alabiliyorum 2 gün sonra parası yatıyor yani istediğim gibi istediğim an al sat tut yapabiliyorum ama bu fon olayında bi iş günü öğlene kadar alış yolluyorsun ertesi gün ne çıkacağı belli değil yarınki fiyattan gerçekleşiyor ne çıkarsa bahtına burası çok sakat kısa vadeli hiç uygun değil
29 Ağustos’ta elimdeki gram altınları düşeceğini düşünerek satmıştım ve 4 Eylül’de emir girip 5 Eylül’de TCD aldım. Eğer TCD nin kazancının büyük kısmının ons tan kaynaklandığını bilseydim henüz girmezdimki hala altının düşeceğini düşünüyorum. Neyse bu sefer böyle olsun artık yapacak birşey yok. Ama Fon portföyü haftalık açıklansa gerçekten güzel olurdu.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
aynı fikirdeyiz yüklü girildiyse biraz kasar 5 eylül en tepe seviyesi oldu şuan için 4 eylülde 1.40128 di bu fiyattan alış giriyorsun yarın 1.4166 dıydı veya 1.42den emrin gerçekleşiyor 4 eylülde hisse alsan hem istediğin fiyattan alış yazabilme alabilme imkanın var önünde görüyorsun burda ise alış yaz 1.40 tan yarına allah kerim ve onsun bu kadar etkilediğini bende bilmiyordum ben bu ons 1000 dolar olacak 1980 iran ırak savaşındaki 875 dolar tepesine ulaşır diye 2003te has altın olarak almıştım 250 den kalkmış 300 320 ydi o zamanlar 6-7 sene önce 2000 dolarlara gelirken altın çılgınlığında geçen seneki dolar çılgınlığı gibi soran kişilere yakın tanıdık aman dikkat demiştim oradan sonra 1000 lere kadar geldi şimdi ticaret savaşı cart curt 1500 1600 gidiyordu yine 3 5 bin bu coin dalgası gibi havada uçuşmaya başlamıştı belki olur uzun vadede belki çok uzun kesin olur zatende bu fonun 17 trilyon hisse portföyü var ki yüzde 80 son girişler hariç ve perşembe günü son 1 saate kadar çok iyidi demekki vehbinin kerakesi onsmuş buda benim bakış açımı çok değiştirdi açıkçası insanlar fona şöyle baktı bakıyor hergün 1 yapıyor yarım yapsa bile ayda 8 10 bırak 3-5 getirse temiz burda çoğu kişi takla atar
Aynen öyle üstadım. Elimde bir kaç fon var ama içlerinde en şeffaf olarak gördüğüm ama maalesef portföyde en az tuttuğum fon EID. Esasen muhteviyatındaki hisselere çok da yabancı değilim ama bir taraftan fon kurucusu şirketin geçenlerde aldığı ceza, diğer yandan öngörülebilir bir karşılaştırma ölçütüne sahip olmayışı ve en önemlisi T+2 valör saplantım nedeniyle agresif alışlar yapmaktan çekinmekteyim. Ki aylık bazda yakaladığı % 6'nın üzerinde ve benim için makulün çok ötesinde olan kazanca rağmen.Sanırım benden yatırımcı olmaz. Halbuki daha ne ister bir yatırımcı fonundan değil mi ?
![]()
Tarih Değerleme Tarihi Fiyat Portföy Değeri Toplam Pay Değeri Tedavüldeki Pay Yatırımcı Adet Doluluk Oranı %
06.09.2019 05.09.2019 0.057993 622,376 500,000,000 9,583,224.00 14 1.92
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Size katılıyorum. Ben sadece likit fon alırdım diğer fonları riskli görürdüm, hatta Temmuz ayıydı sanırım MT bir fon önermişti ama hisse senedi işlemleri yapıyor diye uyarmıştı, bende o anda tamam deyip alış emri girmesini istemiştim (t+2 vardı alışında) sonrasında huzursuz oldum ve emri kendim iptal ettim. Yani biraz garanticiydim taki bu sayfayı takip edene kadar, burada yazılanları okudukça bir cesaret geldi tabi birazda yüksek kazanca heves ettim ve TCD ye girdim, açıkçası daha az riskli getirisi bunun kadar olmasada başka bir fon bulabilsem likitte duran önemli kısmını oraya aktarabilirim ama izliyorum şimdilik bakalım. Tabi birde gramda hedeflediğim bir alış fiyatı var aklımda, onu bekliyorum, o fiyatı gördüğümde zaten likitteki para ile yine gram alacağım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri