
Originally Posted by
Cautionary
Özellikle beyaz yakalı kesimde son yıllarda gördüğüm bir eksiklik. Tek çocuklu, hatta hiç çocuğu olmayan çiftler. Şahsen en az iki çocuk, mümkünse 3 çocuk taraftarıyım.
Tabii ki burada en önemli unsur, anne babanın fiziksel ve psikolojik olarak çocuk yetiştirmeye yatkın, en azından bu yükü kaldırabilecek durumda olmaları. Ancak benim gördüğüm çevremdeki çiftler, genelde maddi kaygılar ile ikinci çocuğa sıcak bakmıyorlar. Tek çocuklarını yıllık masrafı 50-60 bin tl olan okula gönderiyorlar, bir ayakkabıya 250-300 tl veriyorlar, ama maddi kaygıdan bahsediyorlar.
Aslında, benim anladığım insanlar fazla sorumluluk alıp, rahatlarından taviz vermek istemiyorlar..ancak ben şuna inanıyorum..kendimiz, ailemiz, hatta ülkemiz için en faydalı yatırım(hizmet) iyi yetiştirilmiş bir evlat...özellikle beyaz yaka camiası, bu konuda daha duyarlı olmalı ve daha fedakarca hareket etmeli bence.
Ayni dusuncedeyim.
Montreal'de uber soforu bir cezayirli adam da yol boyu sohbet ederken bana aynisini demisti.
"Iyi yetistirilmis cocuklar en iyi yatirimdir."
Salt bu yuzden 50 li yaslarda cocuklari ucretsiz iyi bir egitim alsinlar diye isini gucunu duzenli rahat hayatini birakip oraya gocetmis.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri