Sayfa 472/1230 İlkİlk ... 372422462470471472473474482522572972 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 3,769 - 3,776 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Eskiden devlet okullarindaki egitim daha kaliteli idi.
    Simdi ozel okullar icin kiyasiya bir yaris var.
    Bu isin sonu yok. 50K da harcanir 150K da
    Beyaz yakali ne yapsin?
    Yapmasa ici rahat degil ana baba olarak.
    Yapsa 20 senelik bir esaret altina girecek.
    En guzeli hic evlenmemek beraber yasamak diyor.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    En azından şuanda evlilikler var bardağın dolu tarafında yeni çalışma hayatına başlayanların jenarasyonunda evlilik oranı da düşecektir çalışma şartları sebebiyle...

2000 yılı nüfus 67M evlenen 461K boşanan 35K
    2010 yılı nufus 72M evlenen 583K boşanan 119K
    2018 yılı nufus 81M evlenen 553K boşanan 142K
    Iste bu yuzden kadinlar calismamali, ekonomik ozgurlugunu kazanmamali yoksa bosanmalar artar
    Evde oturup cocuk bakmak zorunda kalan kadinlar erkege muhtactir, dayak yeseler de bosanamazlar.
    Irfan Senocak gibi din buyuklerimiz bunu anlatmaya calisiyollar ama laik kesim anlayamiyor.
    Syg,

Kadın eşek gibi 8-5 hatta bazen tekstil köşelerinde gece vardiyalarinda sürüne sürüne çalışması hemde belki 14 yaşından beri...
    Özgürlük oluyor değil mi sayın dudu
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Iste bu yuzden kadinlar calismamali, ekonomik ozgurlugunu kazanmamali yoksa bosanmalar artar
    Evde oturup cocuk bakmak zorunda kalan kadinlar erkege muhtactir, dayak yeseler de bosanamazlar.
    Irfan Senocak gibi din buyuklerimiz bunu anlatmaya calisiyollar ama laik kesim anlayamiyor.
    Syg,
    Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Mal da mülk de yalan ama oyalanıyoruz işte...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by cafer76 Yazıyı Oku
    Kadın eşek gibi 8-5 hatta bazen tekstil köşelerinde gece vardiyalarinda sürüne sürüne çalışması hemde belki 14 yaşından beri...
    Özgürlük oluyor değil mi sayın dudu

Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Onlar zaten bosanamaz.
    Rahat ol.
    Benim sitede bir ceo kadin oturuyor hanimin arkadasi.
    50 yasindan sonra kocayi bosadi.
    Zaten cocuk sahibi olmak icin evlenmis gibi gelmisti bana.
    Syg,

6. Calismak ayip degil, hepimiz calisiyoruz. Calismayan kadinlarin daha ozgur oldugunu mu dusunuyorsunuz sn Cafer? Karsit senaryoda o 14 yasindaki kiz babasi yasinda adamla evlenip hergun koca dayagi kaynana dirdiri cekerek omur tuketecegine okuyup meslek sahibi olup calissa daha mutlu olmaz mi?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Hafta sonunun tartisma konusu belli oldu galiba
    Syg,

8. Toplumu kesim kesim düşünürsek alt kesimde ezilen kadın iss orta kesimde ezilen erkek oluyor. Üst kesimde ise kimse kimseyi sallamadığı için çok şey olmuyor. Beyaz yakalı evlenince karısı sanki zenginle evlendim moduna girerse vay beyaz yakanın haline. Yok tutumlu düzgün birisi ise de nikahta hakikaten keramet var birikim oluyor masraflar azalıyor çocuklar oluyor..

Hollanda giden arkadaşların en büyük sebebi ücretsiz ve kaliteli eğitim idi. Devlet bunu özellikle yapıyor özeller para kazansın diye, bizler ilkokuldan üniversiteye kadar ücretsiz okuduk ve hem ben hem yaşıtlarım hem yerelde hem globalde en büyük firmalarda en zor işlerde çok rahat çalışıyoruz özel okul sonradan ihtiyaç oldu. Onu da göreceğiz senelik 60k para bayılıp çocuğun bankada gişe memuru olması da gayet olası. Küçümsemiyorum kesinlikle ama yatırımın karşılığı bu mu düşünmek lazım.
     Alıntı Originally Posted by Carrah Yazıyı Oku
    Calismak ayip degil, hepimiz calisiyoruz. Calismayan kadinlarin daha ozgur oldugunu mu dusunuyorsunuz sn Cafer? Karsit senaryoda o 14 yasindaki kiz babasi yasinda adamla evlenip hergun koca dayagi kaynana dirdiri cekerek omur tuketecegine okuyup meslek sahibi olup calissa daha mutlu olmaz mi?

Sayfa 472/1230 İlkİlk ... 372422462470471472473474482522572972 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •