Originally Posted by
Cautionary
Allah bağışlarsa benim de iki çocuğum var...ne ben ne anne çok çocuk sever, çok yakından ilgilenebilir durumda değiliz...bu nedenle üçüncüye sıcak bakmadık...bence çocuk kararında en önemli unsur bu, yani sevgiyle ve ilgiyle çocuğu büyütebilmek...anne baba olarak çocuklarla ayrı ayrı birer saat bire bir ilgilenmek lazım.. yoksa ver eline tableti, geçsin tv karşısına böyle çocuk büyüteceksen hiç yapma.
Maddiyata gelince, inan gelir çok dusuk değilse, bir şekilde hallolur. Hele eşlerden biri çalışmıyor ve eve 5000 TL filan giriyorsa bir şekilde halledilir bence.
Bir de işin ınanc boyutu var, tabii ki kişiden kişiye değişir...ama ben rızkı veren Allah tır diyorum..ya da eski deyişle, ağılda oğlak doğsa tarlada otu biter

Tek kaygı ekonomik kaygılar da değil. Ülkenin sosyo kültürel yapısı da olumsuz bir şekilde değişmekte.
Bu yapinin daha da bozulacağını düşünmekteyim haliyle böyle bir yapıya ikinci çocuğu getirmeye vesile olmak çocuğa kötülük diye düşünüyorum.
Yine bir başka unsur. Yaşım oldu 39. Çocuk oldu gitti desem doğduğunda 41 yaşında olacağım.
Bizim bunaldigimizda çocuğu bırakabilecek çevremizde insanimiz yok.
İlk çocukta uyku problemleri vardı . Bir iki saatlik uyku ile ise gittigim zamanlar oldu.
Hanım kafayı yemek uzre idi.
Kendi çocukluğumu düşünüyorum.
Kahvaltıyı yapar top oynamaya çıkardık. Acıkır yemek yemeğe gelir sonra yine oyun oynamaya çıkardık. Mahallede büyür giderdik. Şimdi o kültürde kalmadi.
Bu arada şartler farklı olsa idi inanın iki üç çocuk bende isterdim.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Yer İmleri